Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: net-download-poškozený soubor - (**vyriešené**)

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    123

    Ahoj. Stahuji z netu prosřednictvím staršího NTB(server, win XP). Při downloadu většich .exe souborů mi to při instalaci nebo samorozbalování hodí chybu(y). Příkladem mohou být hry.
    Když to samé stáhnu na PC, tak to jede v poho. Jsou připojeny přes router.
    Na NTB jsem již dlouho nereinstaloval XP. Mohlo by to být tím(nějaké chyby v systému)?
    Prohlížeče jsem zkoušel FF, IE. Vždy stejné chyby.

    Co by mohlo pomoci? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Podobny problem se tu resil nedavno ale s normalnim PC. Bude to pravdepodobne pameti. Udelej si CD s programem GoldMemory, nabootuj z neho a poradne otestuj pamet. A pak dej vedet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Nefro
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    223

    Možnože by stačilo preinštalovať FF alebo skúsiť Operu. A máš aj na PC aj na NTB rovnaké prehliadače? Myslím tým verzie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    123

    No nejnovější FF na obou. Jinak goldmemory jsem zkusil ,ale je to shareware a neregistrovana verze toho moc neumí. Co mám přesně udělat při nabootování toho prog? Postačí tahle osekaná verze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Jimmyjek Zobrazit příspěvek
    No nejnovější FF na obou. Jinak goldmemory jsem zkusil ,ale je to shareware a neregistrovana verze toho moc neumí. Co mám přesně udělat při nabootování toho prog? Postačí tahle osekaná verze?
    Tato volna verze uplne postaci. Po nabootovani do modre zakladni obrazovky staci dat esc, 2 minuty pockat a pak uz bezi test.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    eraser

    Ešte by to mohla spôsobovať sieťová karta, avšak tá pracuje na nižšej úrovni, než sú TCP segmenty, pričom IP packet obsahuje CRC, ak prejde, následne sa na transportnej vrstve kontroluje CRC pre dáta nesené TCP segmentom a to je už mimo sieťovky a ich ovládačov. Ale človek nikdy nevie... kontrola pamätí mi príde veľmi vhodná, takže nechaj test bežať i niekoľko hodín a potom sem napíš rezult.

    Ja si totiž pamätám príhodu, kedy sme mali problém v menšej sieti, to bol ešte koaxiál, kde bolo pár počítačov s lacnými sieťovkami. Taktiež bolo plno súborov pri prenose poškodených a problém bol práve v ovládačoch sieťovej karty. Ale protokol bol IPX/SPX, čiže nespájaný, takže pri použití TCP/IP by jednoducho poškodené dáta CRC kontrola nepustila a dané sekvencie si opätovne TCP vyžiadalo.

    Čo je to za notebook a za sieťovku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    123

    Tak jsem projel NTB gold memory a všechno ok. 0 errors 369/369 passed. Přes noc jsem nechal memtest. Žádná chyba. Reinstalnul jsem FF a zkusil stáhnou instalačku 700MB. Error po asi 2 minutách instalace.

    Systém už je dost zanešený, ale do formátu se mě nechce, pokud není problém v tom.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Mohlo by to způsobovat i přehřívání procesoru. Zvlášť u staršího notebooku může být chladič již řádně zanesený. Zkontroluj teploty, popř. vyčisti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Vis co zkus? Stahni si nejaky rozumne dlouhy soubor (podle rychlosti pripojeni) do jednoho adresare. Pak ten samy soubor (klidne pres jiny program) do druheho adresare a pak jeste jednou do tretiho. Zkus jenom pro klid duse spustit instalaci jestli to zase bude spatne. Pokud ano, tak v TC najed v levem okne na prvni soubor, v pravem na druhy soubor a dej porovnat podle obsahu. Pokud budou stejne, tak neni chyba ve stahovani ale v rozbalovani.

    Nebo nahraj ten soubor na flashku, prenes na jiny PC a vyzkousej.

    Me to delalo podobnou vec kdyz jsem pred X roky koupil NB. Taky to hlasilo chyby pri rozbalovani a testovani souboru. Kdyz jsem ten udajne poskozeny soubor vyzkousel na jinem PC tak byl OK. V servisu pry vymenili board a od te doby az dodnes je to OK.

    A klidne to muze delat i to prehrivani procesoru kdyz rozbaluje archivy. To se vyuzivaji instrukce primo v procesoru a klidne se muze zahrat nad nejakou mez a zacit delat neplechu. Ja kdyz si treba dam zobrazeni teploty a pak zacnu ve windows listovat fotky tak je videt, jak leti teplota nahoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    eraser

    Citace Původně odesláno od Jimmyjek Zobrazit příspěvek
    ...a zkusil stáhnou instalačku 700MB. Error po asi 2 minutách instalace.
    Tak si stiahni nejaké ISO, ktoré má pri sebe MD5 a uvidíš, či je chyba priamo v súbore. Ideálne by však bolo, keby si ho presunul na iné PC a MD5 vypočítal na ňom. A ideálne, keby si ukladal na iný disk, nejaký externý alebo väčšiu flash, ako radil hl.hl.
    Citace Původně odesláno od Jimmyjek Zobrazit příspěvek
    Systém už je dost zanešený, ale do formátu se mě nechce, pokud není problém v tom.
    No, ak je tak, potom sa tu naťahujeme zbytočne a pritom sme čas mohli venovať dôležitejším problémom. Je samozrejmé, že ak mám problémy, tak OS musí byť čistý, naviac úspešným reinštallom zistíš, či je notebook v poriadku po HW stránke.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    123

    Tak jsem to přesně zkoušel. Stáhnul jsem jeden .exe soubor 1,8 GB 3x do jiné složky.
    Protože NTB je jenom server, hned to taham do svého PC a tam to hlásí chybu(tedy chybu to hlásí i na NTB).
    I když jsem stahnul ISO soubor, chyba.

    Jinak s tim CPU by to mohla být pravda. Ventilátor dělá hluk jak u PC a klavesnice celkem horká

    Díky moc za rady, rozhodně vyzkouším vše co zde padlo a ještě jsem nezkusil.

    Zanešeností jsem myslel, že je tam systém dlouho..jinak používám NOD, CC cleaner, a anti-ledacos.
    A souvislosti mezi tím mým problémem jsem neviděl..tak sry
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    13

    Zkus treba Everest a nech si zobrazovat teplotu procesoru kolik ti to ukazuje v klidu a na kolik se vysplha pri rozbalovani nejakeho archivu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    123

    Tak v IDLE 50 a BURN(orthos) 80 v Everestu.(TAT nějak nejede na tom celeronu 1,33)
    Což je dost hodně.

    Kouknu na vnitřnosti a dám reinstal. Pak napíšu result.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Jimmyjek Zobrazit příspěvek
    Tak v IDLE 50 a BURN(orthos) 80 v Everestu.(TAT nějak nejede na tom celeronu 1,33)
    Což je dost hodně.

    Kouknu na vnitřnosti a dám reinstal. Pak napíšu result.
    Zkus jeste to porovnani souboru navzajem. Jinak nedokazu si predstavit, ze by takovouhle chybu delal nejaky ovladac nebo sw. Podle me to je na 99% chyba hw.

    Mozna by stacila nejaka live distribuce windows, zkusit stahnout nejaky obraz BartPE nebo tak neco, nabootovat, vyzkouset a uvidis.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    359

    Jak řekl Hl.Hl. Řešilo se to tady minulý týden. Toto jsem na svém PC řešil já, a po všemožném zkoušení, kopírování, instalování, změnách prohlíčečů, instalací starších verzí a všelijakých dalších věcí jsem zjistil že jsou vadné paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. poškozený soubor erightsoft
    Od primax v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-10-2014, 21:35
  2. poškozený hdd
    Od plaskotch v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-09-2013, 15:19
  3. Flash disky: Poškozený flash disk
    Od kobop v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-06-2009, 13:20
  4. Poškozený životně nutný text. soubor :-/!
    Od roamn v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 02:17
  5. Poškozený RAR - 108× !
    Od Zeus(CZ) v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-09-2008, 20:14