Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Opera "papá" moc paměti...:-(

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Dnes jsem se mrknul do správce úloh a s hrůzou jsem zjistil, že Opera mi "papá" 220MB RAM, což mě nemusí vadit, páč mám 4GB, ale přeci jenom je to trochu moc...když zapnu PC a otevřu Operu, tak má kolem 25MB (což je běžné a měla by podobně mít stále), ale stačí trochu serfovat (stačí jedna záložka) a během hodiny mám 220MB...to by mě zajímalo, zda je to normální...OS je Vista x64.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    141

    podobny problem som zaznamenal na Viste x64 s browserom MineField od Mozilly. Po hodine prace 200MB a spomaleny net a akokeby spomalene DNS.. Pustil som IE7 a tam vsetko krasne bezalo, tak som pri tom ostal

    Vyzera to tak ze MS sa snazi vytlacit alternativne browsery
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    podle me je to celku normalni (uz sem videl screen kde prohlizec bral 1GB ale to ho ten typ par dni nevypinal)

    220MB ma taky pri otevreni tak 10 zalozek a par hodinach pouzivani
    co mas za verzi 9.26 a 9.27 nejsou zrovna povedeny (spenicialne verze pro linux byla tragedie, u windowsi sem se potykal spis s vytizenim procesoru pri flashi)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Opera mi ted běží již skoro tři hodiny pod W XP PRO a má necelých 70MB, to vypadá na problém bud vist všeobecně nebo na verzi 64bit, chtělo by to zkusit 32bit visty a pak uvidiš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    141

    ja si tiez myslim ze to bude len nepodarena verzia, kde program nevrati operacnemu systemu nepotrebnu pamet. A vobec by som sa necudoval keby to sposoboval prave flash plugin
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Existuje neco jako memory cache (v opere) tzn. browsene stranky se ti krome disku ukladaji i v pameti. Ale problem bych v tom nevidel. V Settings si muzes tohle omezit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Doma jedu s diskovou cache vypnutou a paměťovou na Auto a na 220MB sežraný RAM jsem se musel fakt hodně snažit s každou z posledních Oper (9.2x). Je to tedy fakt asi v systému. Jedu na XP Pro 32bit s veškerýma záplatama.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pokud to neleze přes giga, tak bych to neřešil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Takže omezil jsem cache na 60MB a zatím to bere kolem 110MB max.

    Jinak používám 9.27 a je možné, že to nejsou moc košér verze, páč se mi občas zasekne na pár sekund...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele ...No...Name...
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    599

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    Jinak používám 9.27 a je možné, že to nejsou moc košér verze, páč se mi občas zasekne na pár sekund...
    Já taky a naprosto s tebou souhlasím.Někdy se zasekne a musí se čekat a čekat...ale to je u mě částečně způsobeno tím,že mám většinou půl obrazovky otevřené záložky...Ale když se zasekne,tak se zas rozsekne.Né jak IE které prostě spadne a záložky jsou fuč...Tak snad už bude další verze OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    141

    Citace Původně odesláno od ...No...Name... Zobrazit příspěvek
    Né jak IE které prostě spadne a záložky jsou fuč...Tak snad už bude další verze OK
    Na jednej strane s tebou suhlasim v tom, ze je obrovska vyhoda obnovenie zaloziek po pade, co IE momentalne neponuka.
    Ja pracujem na 90% z IE a fakt sa mi za rok pouzivania zhodil mozno 2x pre chybu flash pluginu, co vlastne neni ani chyba IE. Myslim ze tie casy deraveho IE su uz prec
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od kikloop Zobrazit příspěvek
    Na jednej strane s tebou suhlasim v tom, ze je obrovska vyhoda obnovenie zaloziek po pade, co IE momentalne neponuka.
    Stačí nahodit IE7Pro, které mimo toho přidá i spoustu dalších zajímavých věcí.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 16:18
  2. Paměti: "flash-ka " - pc ji nenajde...
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-01-2012, 17:37
  3. Pomale nacitani pameti v biosu a "cvakani"
    Od Venca-Sangaj v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-06-2011, 01:48
  4. Windows 7: Win7 x64-méně "použitelné paměti", než je doopravdy
    Od fanynek v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-02-2011, 10:24
  5. Zahadne "zaplneni pameti" v XP
    Od luco v sekci OS Windows
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 22-12-2007, 02:30