Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: A7S333 problemy s inte. zvukovou kartou

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    52

    dobry den mam takovy problem ze zvukem mam integrovanou zvukovou kartu chipset E3DX CMI 8738/Pci 6ch MX a nejdou me kni nainstalovat tyto ovladace CMI8738/C3DX PCI Audio Device zkousel sem i jine jenze psalo to neco o kodu 10...kdyz ty ovladace instaluji pres setup tak cekam asi 30min a stejne se nic nenainstaluje jenom se instalace zrusi a kdyz to instaluji pres pridanim noveho hardwaru tak se mi restartuje pc a naskoci me modra obrazovka s vypsanim fyzicke pameti ram kvuli cmaudio.sys poradite mi nekdo co mam delat? vyhazovat penize za zvukovou kartu se mi nechce..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    1. Máš zvukovku všude povolenou v BIOSu?
    2. Co máš za OS? Stahuješ správné ovladače? Jestli máš win XP, tak pro ně jsou tyto ovladače. Jestli máš jiný OS, navštiv stránky výrobce.
    3. Ovladače z CD přiloženého k desce nefungují?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    52

    clovece v biosu ja nefim sem se tam dival a nejak sem se v tom nemohl vyznat ale muzu to jeste omrknout...nefis jak se to tam jmenuje??asi ne co...OS mam xpečk profika a bohuzel ovladace z cd nemam bo nemam cd zakldani desku mam od segrineho kluka ) a on to cd nema...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tak se podívej do manuálu, mělo by to tam být popsané (BIOS). Nebo ho rovnou resetni, to bude nejlepší. V defaultním nastavení by měla být zvukovka zapnutá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    52

    stahl sem si ty tve ovladace ale nikde nevidim instalacku :X a jestli se to musi pres ten pridanim noveho hardwaru tak nefim no skusim to ale podle me se to zase restartuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Nový HW nepřidávej, zvukovku by jsi měl vidět ve Správci zařízení se žlutým vykřičníkem, pravděpodobně jako unknown audio device, nebo unknown PCI device. Klik pravým, dej aktualizovat ovladač, pak "zvolím ovladač sám" a pak zadej umístění kam jsi rozbalil složku "drv" z toho zipu. A mělo by to jet. Ale nejdřív resetni ten BIOS (odpoj napájení a na chvíli vytáhni baterku z desky).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    52

    no tak sem to tak udelal a nic jak rikas v tom spravce zarizeni ze tam by melo byt audio device se zlutym ! to tam nemam mam tam jenom Starsi zvukove ovladace videokodeky zarizeni pro digi.. videa pak zarizeni pro ovl. media nakonec zvukove kodeky...ovsem jo kdyz naistaluji jine ovladace tak to tam mam akorat se nic nestane bo me to pise u toho zarizeni ze Toto zarizeni nelze spustit.(kod 10)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ten BIOS jsi resetoval?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    52

    jj sem to udelal jak si rikal vypl zdroj pak vytahl baterku a asi tak s2 minuty ji nechal venku dal z5 ale asi se to nereslo bo cas zustal stejny
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Zvukovka by se měla zapínat někde v položce chipset features nebo tak nějak. Podívej se do toho manuálu, jestli ho nemáš tak si ho stáhni.
    Vypnul zdroj = vytáhl vzadu napájecí šňůru?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    52

    jj vytahl...nevadi no..ukradl sem dedovi zvukovou kartu ale stejnak to nechapu je to upl stejny typ bo typ stejne ovladace ktomu akorat ze to neni integrovane na zakladce zajimave...mozna ze se musi fakt zapnout na ten zakladovce..
    jinak dikas ze si se mnou cas)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    52

    zhledem ktomu ze ma komp pentium dve 2gb HDD snad by ju nepotreboval ale jak to zjisti asi me zabije
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zvukovku do PCI zatím nech stranou.

    Audio kodek se aktivuje pomocí jumperu na desce. Tak to zkontroluj.


    Dokud se neobjeví ve správci zařízení, tak nemá cenu něco dalšího řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. problém se zvukovou kartou
    Od deejaywolf v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-05-2014, 13:15
  2. Problém se zvukovou kartou – nedetekují se připojené reproduktory
    Od thecream v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 26-05-2014, 07:41
  3. problem so zvukovou kartou
    Od xhank v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-07-2013, 15:13
  4. problémy se zvukovou kartou na MB MSI P35neo2fir
    Od davidsun v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-09-2009, 22:20
  5. Problém se zvukovou kartou od ST-Lab
    Od fandaa v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-03-2008, 21:21