Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Paměti: Rozšíření RAM

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: frapacrot

    Znění dotazu:
    Jakou RAM mohu použít k rozšíření operační paměti o 1 GB, s ohledem na stávající konfiguraci mého PC ?

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    HW: 512 MB DDR333 CL2,5 MAJOR,
    P4 2,66GHz (478pin,533MHz) FCPGA Box,
    M/B ASUS P4S8X-X/L, SiS648,Skt478/533,AGP8x,5,1z
    SW: Windows XP Profesional

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    V podstatě jakoukoli paměť 1 GB, DDR 400 (nižší už se asi moc neprodává). Třeba tuhle. S tou stávající pamětí by měla jet bez problémů, časování a frekvence se přizpůsobí automaticky. Ta paměť co tam je teď, je jen jeden modul?



  3. #3
    Neregistrovaný

    Díky za radu. Je tam jedna 512 MB. Chtěl bych urychlit renderování při střihu videa.

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    No tak renderování ti větší paměť moc neurychlí. To je spíše záležitost procesoru.

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    No tak renderování ti větší paměť moc neurychlí. To je spíše záležitost procesoru.
    To je pravda, čas pro renderování to nesníží, ale práce s počítačem bude celkově svižnější, omezí se swapování. Pokud jde ti ale jde o zkrácení času renderování, tak pomůže jen rychlejší procesor. Nebo více procesorů/jader.

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Ano, pokud se na tom stříhá video, tak bych doporučil kompletní upgrade. Pokud si necháte disk, mechaniku, skříň apod. tak výkon se dá takřka zdvojnásobit za nějakých řekněme 7 tisíc Kč a výše...(pokud navíc používaný program podporuje vícejádrovové procesory, tak bude nárůst výkonu enormní).

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Stačilo by i za 5 i za tu cenu se dá sehnat nějakej 2 jádro ,1gb ram,deska , zdroj....



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Při současných cenách mi přijde 1 GB paměti do nového stroje jako barbarství. I když je fakt, že pokud člověk jde tvrdě po co nejnižší ceně, moc na výběr asi nemá a pro ty rendery by to mohlo i stačit ( pokud to nechce dělat ve Vistě ).

Podobná témata

  1. Rozšíření paměti RAM
    Od MarekVys v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-07-2010, 12:49
  2. Rozšíření monitoru na pda
    Od jackmediv v sekci PDA a smartphony
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-09-2009, 08:30
  3. DDR2: Rozšíření RAM
    Od Drtek v sekci Operační paměti
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 19:46
  4. DDR1: rozšíření paměti
    Od c12345 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-11-2007, 14:33