Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Lze ADSL modem použít jako router?

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    Zdravím, chci se jen optat, zda lze ADSL modem se 4 porty a wifi použít jako router. Zda-li se dá použít na klasický kabel LAN s pevnou IP adresou od poskytovatele?
    Pokud ano, existuje nějaká redukce mezi LAN konektor a telefonní konektor?

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Nedá, protože to zpravidla není plnohodnotný router a routovat lze jen mezi rozhraním pro internet a čtyřmi porty pro vnitřní síť. Ty čtyři porty se chovají jako switch (resp. bridge) a routování mezi nimi se nastavit nedá.

    Redukce z telefonního konektoru na LAN se nazývá ADSL modem
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    Citace Původně odesláno od pavel_p Zobrazit příspěvek
    Nedá, protože to zpravidla není plnohodnotný router a routovat lze jen mezi rozhraním pro internet a čtyřmi porty pro vnitřní síť. Ty čtyři porty se chovají jako switch (resp. bridge) a routování mezi nimi se nastavit nedá.

    Redukce z telefonního konektoru na LAN se nazývá ADSL modem
    aha, takže když přejdu z ADSL internetu na jiný typ připojení (přes anténu), tak ADSL modem nemohu použít... Což je škoda...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele hippouss
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    248

    tak mozny by sel vyuzit aspon jako switch
    ...ale to zalezi jak ti poskytoval netu povoli pripojit vic kompu nebo jestli musis jen pres router
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    Citace Původně odesláno od hippouss Zobrazit příspěvek
    tak mozny by sel vyuzit aspon jako switch
    ...ale to zalezi jak ti poskytoval netu povoli pripojit vic kompu nebo jestli musis jen pres router
    dostal jsem pevnou ip adresu, masku, bránu, DNS 1 a 2. Mám ADSL modem. Ten bohužel má malej otvor na konektor na LAN kabelu od antény. Chtěl bych připojit svůj PC, tátův, a občas notebook wifinou. Poskytovatel mi řekl, že mám v ceně 2 počítače + notebook se nepočítá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele hippouss
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    248

    nj tak to bys musel mit asi pridelenych vic IPcek, takhle kdyz mas jen jednu pevne pridelenou tak to budes muset prasknout pres router

    ja mam trebas doma prideleno urcity rozmezi IPcek tak to se necha lehce pres switch
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    Citace Původně odesláno od hippouss Zobrazit příspěvek
    nj tak to bys musel mit asi pridelenych vic IPcek, takhle kdyz mas jen jednu pevne pridelenou tak to budes muset prasknout pres router

    ja mam trebas doma prideleno urcity rozmezi IPcek tak to se necha lehce pres switch
    právě. Roter je řešení, takže tento prodat a koupit router...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Modem jako router
    Od rob456 v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-02-2012, 17:12
  2. ADSL Modem a router - (**vyriešené**)
    Od dakty v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-08-2008, 11:54
  3. ADSL Modem/Router/FireWall
    Od Xaim v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-03-2008, 10:09
  4. Aký wifi router použiť?
    Od Fikus Kukis v sekci Sítě
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 02-05-2007, 09:05