Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 11 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 154

Téma: Vyhozené peníze - testery zdrojů za pár stovek Kč.

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    3/ Ked je metoda ziarovky taka osvedcena, uvital by som nejake blizsie informacie o nej. Pripade odkazy, ak niekto pisal navod + popisy, vyhody, nevyhody

    4/ no, oscilator do 30 tis. korun je pre asi dost ludi problem...
    3/ prostě zapojíš žárovku do serie jako ochranný odpor to je všechno
    4/ pokud si chceš změřit nějakej zdroj,tak by byl zbytečný i ten multimetr s osciloskopem ,jak jsi postoval ty . Když už se někdo o to zajímá,tak určitě si nevezme osciloskop v multimetru,ale něco lepšího už Jde o použitý součástky a přenost ,zvlášť u osciloskopu ....
    btw pleteš si osciloskop a oscilátor osciloskop je zařízení pro sledování obvodových veličin a oscilátor je zařízení s OZ,který ti nakmitává něco s tendencí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Aky oscilator ? Hmm, pozeram, ze som to napisal. Teda, neviem, co mi to behalo po rozume taky preklep. Musim po sebe castejsie citat co napisem
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Zaujímavá diskusia len zbytočne trochu vyostrená. Osobne namám nič proti užívateľovi -HoNY- alebo TRODASOVI ale niektoré ich komentáre a príspevky mi pripadajú trochu ako výsmech a dehonestujúco (ako keby boli majstri sveta a zabúdali, že sú tu aj obyčajní ľudia a obyčajné výrobky). To už ako ohľadom zdrojov alebo kondenzátorov. Ako všade tak aj tu sú základné testy, lepšie a precízne testy zdrojov (dobrí výrobcovia, horší a aj úplne nanič výrobca kondenzátorov a aj hocičoho iného)

    Nie sú to až tak vyhodené peniaze za DeLOCK, ako hovorí nadpis HoNYho príspevku. Za tých pár korún je to na základné otestovanie určite lepšie ako nič a tiež lepšie ako 2ks starých HDD, sponka a multimeter. Ten multimeter nedokáže zachytiť krátke zmeny (kolísanie) napätia (na to je lepšia klasika - ručičkový merák) a o to je ten DeLOCK lepší. Nezmerá napätia pri zaťažení ani neukáže zvlnenie ale odhalí aspoň základné vady zdroja. Ako bolo spomínané na základné otestovanie funkčnosti je dobrý a nikto, ani výrobca z neho nerobí profesionálny tester zdrojov.
    The PC/SPS power supply tester is suitable for the ambitious hobby user as well as for a quick functual check in specialized trade.
    Pre "borcov" ako HoNY a TRODAS určite nie, tých uspokojí len vybavenie min. za 100tis. (u kondenzátorov nič horšie ako Rubycon, Nichicon, či Panasonic)
    Svet nieje len o tom, keby bol tak každý sa vozíme na Mercedese, na každom kuse odevu máme 3 pruhy a v Číne pestujú len ryžu.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 18-05-2008 v 02:01 Důvod: Oprava gramatických chýb... :)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Odb:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    To je konečně slovo

    Toto tema bylo hned napsano, proti testeru, ani s malou kladnou šanci pro něj.
    Prostě, neumito to co přistroj za 10 tisice = je to šrot za par stovek....


    Nejvice mě zajimalo co o tom řeknou ti co jej maji odzkoušeny.
    Přesvědčilo mně to že si ten Tester od DLocku koupim
    (doplnim si to akorat malou upravou kabelaže at s nim mohu testovat i pod zatěži)...
    Na servisovani PC u zakaznika, mi to přijde jako dobra věc
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    RolandN


    mozes blizsie popisat tu upravu kabelaze, pripadne ak to niekde mas uz hotove, nejaky popis, foto ? Zaujimalo by ma, ako to ides upravit pre tu zataz.
    Nejak ziarovkami, ako tu bolo pisane, ci inym sposobom ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Zde je nákres



    Tester je zapojeny přímo k napajeni zakladní desky.

    Je to prste jednoduche zatěž je zakladni deska (PC).

    Pokud je s počitačem nějaky problem (zamrzava) je to nejlepši změřit za provozu, tester ukazuje hned napětí všech větvi, a pokud zdroj ma nejaky problem pravě při zatěži, tak je to myslím ten nejlepši způsob jak to zjistit...
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 18-05-2008 v 02:02
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    RolandN

    sikovne. Neuvazoval som nad takymto napajanim z jedneho dovodu. Neviem, ci manual nepisal nieco o nezapajani testera do maticnej dosky.

    Asi som sa bal, ze to odpali, ale vidim, ze zbytocne.
    Odkial si mal konektory, pouzil si redukciu 24 na 20 pre zdroj ?
    Alebo nejake stare konektory zo stareho zdroja, ci maticnej dosky ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    RolandN

    sikovne. Neuvazoval som nad takymto napajanim z jedneho dovodu. Neviem, ci manual nepisal nieco o nezapajani testera do maticnej dosky.

    Asi som sa bal, ze to odpali, ale vidim, ze zbytocne.
    Odkial si mal konektory, pouzil si redukciu 24 na 20 pre zdroj ?
    Alebo nejake stare konektory zo stareho zdroja, ci maticnej dosky ?
    Určitě tim neni co odpalit, TESTER prostě jen měří napětí ktere se k němu připojí, zátěž přes něj žádna nejde.

    Ještě jsem to nevyraběl TESTER si hodlam teprve koupit...
    Ale buď to udělám z redukce ATX 20 na 24pin (ale nevim jak by to pak bylo s větvemi 12V1 a 12V2)
    a nebo asi nejlepe z konektoru staré desky a dvou konektoru špatných zdroju...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od RolandN Zobrazit příspěvek
    Určitě tim neni co odpalit, TESTER prostě jen měří napětí ktere se k němu připojí, zátěž přes něj žádna nejde.

    Ještě jsem to nevyraběl TESTER si hodlam teprve koupit...
    Ale buď to udělám z redukce ATX 20 na 24pin (ale nevim jak by to pak bylo s větvemi 12V1 a 12V2)
    a nebo asi nejlepe z konektoru staré desky a dvou konektoru špatných zdroju...
    Ja bych na to pouzil toto: Kabel prodlužovací ATX 2.0, 24pin, 30 cm
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Aha, tak to jo
    Nejak mne nenapadlo že může existovat i prodlouženi na napajeni desky

    Dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od RolandN Zobrazit příspěvek
    Určitě tim neni co odpalit, TESTER prostě jen měří napětí ktere se k němu připojí, zátěž přes něj žádna nejde.

    Ještě jsem to nevyraběl TESTER si hodlam teprve koupit...
    Ale buď to udělám z redukce ATX 20 na 24pin (ale nevim jak by to pak bylo s větvemi 12V1 a 12V2)
    a nebo asi nejlepe z konektoru staré desky a dvou konektoru špatných zdroju...
    Tester sice meria, ale pisali, ze sa nesmie zapajat do mobo, aby nieco neposkodil.
    Takze, to ze to tak zapojis a nic to neposkodi, bude vlastne iba prvy pokus ?
    Alebo to mas odskusane, ze to tak moze byt ?

    Tu napr. pisu:
    http://www.lan-shop.cz/merici-pristroje/delock/51051

    Poznámka: Nepřipojujte během testování napájecí zdroj k vašemu PC !

    A tu tiez varuju:
    http://shop.acshop.cz/d17002-delock-...zdroju-20-pinu

    Poznámka: behem testování nesmí být zdroj pripojen k pocítaci.

    Tu je CZ manual a pisu tam to iste. Nepripojovat behom testovania k mobo.
    http://www.delock.cz/view/pdf/18159/A/1248/
    ------------------------------------------------------------
    ------------------------------------------------------------


    Mimochodom, u toho Delocku, vedel by niekto vysvetli, co znamena
    PG - Power Good hodnota vyjadrena v milisekundach /ms/ ?
    A co znamenaju /kladne ci zaporne/ rozdielne hodnoty PG u roznych zdrojov ?
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 17-05-2008 v 23:39
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od RolandN Zobrazit příspěvek
    Aha, tak to jo
    Nejak mne nenapadlo že může existovat i prodlouženi na napajeni desky

    Dik
    Na ty prodlužky bacha! Jsou z dost tenkých drátů a bývá na nich úbytek klidně i 0,3V.
    Naposledy upraveno uživatelem P@pi: 18-05-2008 v 11:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Tak nevim, jestli si prispivanim v tomto kontraverznim tematu spise neuskodim, ale treba ne...

    Mimochodom, u toho Delocku, vedel by niekto vysvetli, co znamena
    PG - Power Good hodnota vyjadrena v milisekundach /ms/ ?
    A co znamenaju /kladne ci zaporne/ rozdielne hodnoty PG u roznych zdrojov ?
    ...a to tyhle dulezite informace nejsou v manualu k tomu zazraku uvedeny?

    Power Good signal je signal z mainboardu ze hodnota napajecich napeti je v poradku a v urcenych mezich. Kdyz jsem treba u Abit ST6-R boardu zvysil 3,3V rail na 3,6V tak se vse vypnulo prave timto signalem.
    Pokud je na tom pinu 0V (zem) tak PSU dodava napeti.
    Pokud je na tom pinu 5V (logicka 1) tak PSU nesmi dodavat zadne napeti a musi se vypnout.

    Hodnoty v milisekundach budou asi cas po jakem prestalo napeti z PSU kolisat...?
    Minus honodty by mohly byt cas pod ATX normu, plus hodnoty cas nad ATX normu? Teoreticky. Tady samo varim z vody a je treba se optat vyrobce, co tim basnik vlastne chtel rici...

    Slusny vyrobce treba udava, jak dlouho bude trvat, nez budou napeti v limitech po zapnuti:
    http://www.freesia-net.co.jp/server/atxtop/atxtop.htm
    "All outputs are within regulation limits in 100 milliseconds."

    U Sparkle PSU (ehm, ehm) to uz je 100 - 500mS:
    http://www.newegg.com/Product/Produc...rkle+Power+Inc.

    ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Tim že Tester zapojiš paralelně k napajeni desky, neni co odpalit!

    Jejich poznamkou "Nepřipojujte během testování napájecí zdroj k vašemu PC !"
    je jedině myšleno to že "za běhu zdroje jej nepřipojujte k zakladni desce".
    Pokud maš zapnutý zdroj ktery měřiš na Testeru, odpojiš ho od testeru a šoupneš do MB anyž bys vypnul zdroj tak je asi jasne co by se stalo. Z deskou by ses mohl rozloučit ale snad taková věc nemůže nikoho napadnout nebo jo?



    Cena kancelařské sponky oproti Testeru je lakava ale představa že u zákaznika vytahnu kacelařskou sponku, žarovku na dratech. Tak si tak asi pomysli "to je ale šikovny bastliř" přiště to raději přenecham lepe vybavenému servisu...
    (všechno ma sve kouzlo )



    (PS: na ten prolužovaci kabel si dam pozor)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 11 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. peníze na internetu
    Od sapin II v sekci Volná témata
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 31-05-2009, 00:53
  2. Nejtissi zdroj za rozumne penize
    Od Holda29 v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-01-2007, 11:49
  3. Testy Zdrojů
    Od Abel v sekci Zdroje
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 28-09-2006, 20:49