Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 9 z 11 PrvníPrvní ... 7891011 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 121 až 135 z 154

Téma: Vyhozené peníze - testery zdrojů za pár stovek Kč.

  1. #121
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Tak som nasiel nieco take, co postoval -HoNY-.

    Lenze, ktory z nich by bol na to vhodnejsi ? Ten prvy, ci ine ?
    Cielom by bolo zatazit to povedzme na rovnych 50W /plus minus par percent/ pre 12V vetvu.

    http://www.sos.sk/?str=371&artnum=67467
    http://www.sos.sk/?str=371&artnum=60860
    http://www.sos.sk/?str=371&artnum=67468

    A ktory pre 5V vetvu ? Pri napajkovani na kontektor pouzit bezny cin, olovnaty, ci
    skor nieco bezolovnate s vyssim stupnom tavenia ? Alebo by sa to tak az nezahrievalo, zeby
    to neroztavilo spoje ?

    -HoNY-mimochodom dobry tester, co ste si urobili na tie 200-300W EC zdroje. Mozes
    ho blizsie popisat o trochu viac, nez v tom linku ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #122
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Lenze, ktory z nich by bol na to vhodnejsi ? Ten prvy, ci ine ?
    Cielom by bolo zatazit to povedzme na rovnych 50W /plus minus par percent/ pre 12V vetvu.
    ...
    A ktory pre 5V vetvu ?
    Použiješ Ohmův zákon.

    Pro maximální využití výkonového potenciálu daného rezistoru vychází následující:

    12V (50W) -> 2,88? -> zvolíš nejbližší vyšší dostupný
    5V (50W) -> 0,5? -> zvolíš nejbližší vyšší dostupný
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #123
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    Pokud by někdo chtěl ověřit přesnost téhle hračky tak může u mě... mám k dispozici přesný kalibrátor Fluke 5101B a multimetr Agilent 34401A 6,5digit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #124
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    Citace Původně odesláno od Martin Šejnoha Zobrazit příspěvek
    Pokud by někdo chtěl ověřit přesnost téhle hračky tak může u mě... mám k dispozici přesný kalibrátor Fluke 5101B a multimetr Agilent 34401A 6,5digit.
    To je lákavější než pozvání na sbírku motýlu
    možná že bych se s tím někdy stavil...ale dřív jak za měsíc ot nevidím ale zkus na to nalákat i nějakou kočku
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #125
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Tu je trosku podrobnejsi manual k tomu testeru, nachlp podobnemu Delocku s LCD displejom.
    http://www.lindy.co.uk/lindyshop/manuals/43058v2.pdf

    Pisu tam napr. o tolerancii Power Good od 100 do 900ms.

    Vcera som si mal moznos vyskusat prave testovanie Power Good - skusil som zdroj
    QMS-KYP 350W, len tak preventivne otestovat na jednom PC /kde to zatial
    cca 18 mesiacov slapalo OK/. Zdroj bol vsak o nejaky ten rok dva starsi.

    Otvoril som zdroj a tam 4 vydute vacsie z mensich kondikov. Otestoval som zdroj,
    hadzal 530ms PG, lenze PG preblikavalo, ze tam je chyba. Ostatne hodnoty vyzerali stabilne.
    Bolo to merane pod zatazou 4xHDD, takze zataz pri startovani mohla byt ta 70-80W a v klude
    tak 40-45W. Myslel som, ze je to jasne - vymenil som pokusne tie kondiky za novsie.
    Chcel som len skusit, ci to pojde opravit, pretoze k tejto znacke zdroja nemam doveru.
    Vsade kde bola, boli vacsinou problemy, nestabilita, vyduvanie kondikov na doske...

    Takze vymenil som kondiky, premeral a to iste. 530ms PG a preblikavalo. Tak som to uz
    nechal tak, evidentne dost podivne urobeny navrh zdroja, asi aj setrili na dalsich suciastkach...
    Potom som si povedal, ze aspon zrecyklujem ostavajuce kondiky. Odpajkoval som taky modry
    mensi, Fuhjyyu a hnes som si spomenul na varovania Toho Fujtajblu som sa uz radsej
    nechytil a na recyklaciu pouzijem nieco ine. Teraz musim este porozmyslat, kde by este tieto
    zdroje mohli byt - bude sa to tykat asi celej znacky, modelov - podobne problemy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #126
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Tu je trosku podrobnejsi manual k tomu testeru, nachlp podobnemu Delocku s LCD displejom.
    http://www.lindy.co.uk/lindyshop/manuals/43058v2.pdf

    Pisu tam napr. o tolerancii Power Good od 100 do 900ms.

    permisible range znamená přípustný rozsah pro měření, od zobrazovených hodnot se liší, aby se zachovala "vysoká" přesnost resp. tolerance naměřených hodnot, bohužel pro P.G. tam tolerance není udávaná
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #127
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od IXOXI Zobrazit příspěvek
    permisible range znamená přípustný rozsah pro měření, od zobrazovených hodnot se liší, aby se zachovala "vysoká" přesnost resp. tolerance naměřených hodnot, bohužel pro P.G. tam tolerance není udávaná
    Aha, dobre vediet. Dik za upozornenie.

    Skusal som hladat a nasiel som clanky ako:
    http://www.mgpowerusa.com/product/MPD-815H.htm
    ftp://ftp.aopen.ru/pub/report/power%.../atx-300gu.pdf
    http://www.topmicro.com/PDF/Redundant/R6350E%202FRV.pdf

    kde hovoria o rozsahu 100ms - 500ms pre PG - Power Good

    Takze to by vysvetlovalo tych blikajucich 530ms + piskajuci tester ako chybu...
    A zas je clovek mudrejsi
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #128
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    I v ofiko ATX specifikacích od Intelu je uvedeno po jaké době od plného náběhu a ustálení všech větví má zdroj vyslat PG signál zajišťující reset obvodů na základní desce, které mohou do té doby viset v nějakém hazardním stavu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #129
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Optimální hodnotu bych viděl kolem 200-500ms.
    Naposledy upraveno uživatelem -HoNY-: 16-06-2008 v 01:41 Důvod: pokus dlouhé citace a postu :-) už to jede ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #130
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Dnes jsem všechny tři testery vyzkoušel a musím konstatovat, že mě hluboce zklamaly. Žádný z nich nebyl schopen označit zdroj se zvlněním 500mV jako vadný.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00015.JPG 
Zobrazení: 156 
Velikost: 239.1 KB 
ID: 5106
    3.3V větev EC 350X, 200mV/dílek

    Podrobnější informace o tom, jakým způsobem testování probíhalo nápíšu po uveřejnění článku v následujícím dvojčísle Computeru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #131
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od -HoNY- Zobrazit příspěvek
    Dnes jsem všechny tři testery vyzkoušel a musím konstatovat, že mě hluboce zklamaly. Žádný z nich nebyl schopen označit zdroj se zvlněním 500mV jako vadný.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00015.JPG 
Zobrazení: 156 
Velikost: 239.1 KB 
ID: 5106
    3.3V větev EC 350X, 200mV/dílek

    Podrobnější informace o tom, jakým způsobem testování probíhalo nápíšu po uveřejnění článku v následujícím dvojčísle Computeru.
    U tych diodkovych chapem, tie nemozu oznacit nic.

    Aj ten LCD Delock III to pravdepodobne tiez neoznaci, pretoze sa iba diva na toleranciu a i s 500mV zakolisanim to este nemusi klesnut pod hodnoty tolerancie +-5 percent. ALE rozdiel je v tom, ze aj ked to moze ukazovat OK, tak pod silnejsou zatazou uz to OK byt nemusi. ALEBO to ukaze OK, ale bude vidno
    kolisanie hodnot. Cize clovek ak vie, co ma sledovat, tak si domysli, ze nieco tam neni v poriadku, ked ta hodnota neustale skace. Ved predsa len, za tie peniaze to neni pristroj, skor len taka pomocka
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #132
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    ... ALE rozdiel je v tom, ze aj ked to moze ukazovat OK, tak pod silnejsou zatazou uz to OK byt nemusi. ALEBO to ukaze OK, ale bude vidno
    kolisanie hodnot. Cize clovek ak vie, co ma sledovat, tak si domysli, ze nieco tam neni v poriadku, ked ta hodnota neustale skace. Ved predsa len, za tie peniaze to neni pristroj, skor len taka pomocka
    Pokud to zvlnění 0,5V nepovažuje za problém, pak je to jen dražší blikač...

    PS: Ve specifikaci je i mezní hodnota pro přípustné zvlnění napětí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #133
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Aj ten LCD Delock III to pravdepodobne tiez neoznaci
    Né pravděpodobně, ne možná, ale určitě. Čti prosímtě, co píšu.

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    pretoze sa iba diva na toleranciu a i s 500mV zakolisanim to este nemusi klesnut pod hodnoty tolerancie +-5 percent...
    To není kolísání, ale periodický průběh.
    10% z 3.3V je 0,33V
    5% z 3.3V je 0,16V
    Ať chceš nebo ne, zdroj je mimo toleranci a odhalí ti v 90% nefunkční zrdoj až po spálení všech komponent

    A buď rád, že jsem přestal nadělovat zápornou karmu, mám jí tolik, že se zamnou zhasínají lampy na ulici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #134
    Občasný diskutér Avatar uživatele MirekK
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    107

    Citace Původně odesláno od -HoNY- Zobrazit příspěvek
    ...
    To není kolísání, ale periodický průběh.
    10% z 3.3V je 0,33V
    5% z 3.3V je 0,16V
    ...
    Předpokládám, že ten měřák obsahuje klasicky měření metodou dvojí integrace (princip většiny dig. multimetrů = "styl ICL-ka"), tj. 2-3 převody/s. Takže nějaké kmity v kHz jsou mu úplně jedno.
    2KEOSAN: Jestli to při něčem přeblikává, tak asi připojuje a odpojuje tu nepatrnou zátěž 33?.

    Kdyby to ale bylo uděláno s nějakým rychlým převodníkem nebo alespoň detektorem min. a max. hodnoty, tak by to klidně mohlo neustále přeblikávat mezi nejmenší a největší hodnotou, a pak už by to odhalilo ledacos. Je to jen o software. Ale to by zase museli v návodu popsat, proč to pořád nějak divně přeblikává, a to už by bylo moc písmenek a to je i v Číně drahé, že ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #135
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od MirekK Zobrazit příspěvek
    Předpokládám, že ten měřák obsahuje klasicky měření metodou dvojí integrace...
    Jo jeden je na styl ICL-ka (oba poznáme už podle fotek, ale psst), další je plný desítek diod, odporů a dvou malých IO (hodně složitý schéma) a poslední je zcela pasivní.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 9 z 11 PrvníPrvní ... 7891011 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. peníze na internetu
    Od sapin II v sekci Volná témata
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 31-05-2009, 00:53
  2. Nejtissi zdroj za rozumne penize
    Od Holda29 v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-01-2007, 11:49
  3. Testy Zdrojů
    Od Abel v sekci Zdroje
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 28-09-2006, 20:49