Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 58

Téma: Mrzne pc

  1. #31
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Na tom odkaze na výrobcu modulov je info, treba len čítať:
    "Each module pair has been tested to run at DDR2 800MHz at low latency timing of 4-4-4-12 at 2.0V. The SPD is programmed to JEDEC standard latency 667Mhz timing of 5-5-5-15 at 1.8V. Each 240-pin DIMM uses gold contact fingers and requires +1.8V."
    Ale aj výrobca sa občas sekne, v tom istom článku spomína CL5 aj CL4.
    Osobne by som sa spoľahol na datasheet http://www.valueram.com/datasheets/KHX6400D2LLK2_2G.pdf
    a samozrejme na stránku výrobcu http://www.ec.kingston.com/ecom/conf...2/2G&no_cj_c=1.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Na tom odkaze na výrobcu modulov je info, treba len čítať:
    "Each module pair has been tested to run at DDR2 800MHz at low latency timing of 4-4-4-12 at 2.0V. The SPD is programmed to JEDEC standard latency 667Mhz timing of 5-5-5-15 at 1.8V. Each 240-pin DIMM uses gold contact fingers and requires +1.8V."
    Ale aj výrobca sa občas sekne, v tom istom článku spomína CL5 aj CL4.
    Osobne by som sa spoľahol na datasheet http://www.valueram.com/datasheets/KHX6400D2LLK2_2G.pdf
    a samozrejme na stránku výrobcu http://www.ec.kingston.com/ecom/conf...2/2G&no_cj_c=1.
    No ale my jsme tady mimo jine resili jinou vec. A to, ze na pametech je napsano KHX6400.... a CPU-Z ukazuje PC2-5300. Coz se mi zda trochu divne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Problém s pamětmi je myslím evidentní. Pokud je chceš využívat na plný výkon, tak musíš nastavit odpovídající parametry ručně. V SPD jsou naprogramovány pouze hodnoty dle standardu JEDEC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    24

    jj uz som to nastvil rucne je to uz na 850MHZ a 2,1V...procak je na 2.98ghz co 450FSB a uz mi to nemrzne..cize chybicka bola v tej volatzi...uz len nedoriesen zostava preco to ukazuje tu blbost v CPU-Z
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od lupko Zobrazit příspěvek
    uz len nedoriesen zostava preco to ukazuje tu blbost v CPU-Z
    Jakou blbost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    OK, tak to upresním, asi ste ma nepochopili.

    Tieto moduly sú schopné pracovať na 800MHz, preto sú značené ako 6400 (KHX6400 alebo PC2-6400 to je vecou použitého značenia výrobcu). SPD časovanie je ale 667MHz, čo je inak PC2-5300 (niektorí výrobcovia značia tiež ako PC2-5400, ale to je na inú debatu). CPU-Z len zobrazilo nastavenie modulov podla SPD, čo je v tomto prípade 667MHz a označilo ich preto ako PC2-5300. Uz je to jasné? :-) Inak pekný elaborát okolo značenia modulov je tu: http://en.wikipedia.org/wiki/DDR2_SDRAM.

    Ak máte niekto skúsenosti so stavbou počítačov (myslím rádovo desiatky PC mesačne), tak viete, že niektoré kombinácie MB a RAM nejdú korektne a je problém presne nastaviť RAMky. Je to dosť častý problém u MSI, ktorý pri doskách používa pojem "MSI AVL", čo znamená "MSI approved memory module vendor list". Skúste si preto pozrieť stránku tejto dosky u MSI http://www.msicomputer.com/product/p...tinum&class=mb, je tam dokonca ako príklad uvedený tento RAM modul. Tu je dokonca test http://global.msi.com.tw/uploads/tes.../TR10_1140.pdf, kde je ten modul označený ako kompatibilný.

    Všimli ste si ale, že všade je uvedený s nastaveniami 800MHz PC2-6400. Takže už len treba tieto RAM moduly nastaviť na doporučované hodnoty - 2.0V, 4-4-4-12. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Vždyť už jsem to komentoval výše. Výrobce do SPD naprogramoval hodnoty dle standardu JEDEC (5-5-5-15/667/1.8V) kvůli kompatibilitě. Pokud je chceš provozovat na specifikovaných (nestandardních) hodnotách (4-4-4-12/800/2.0V), tak to musíš nastavit ručně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Vždyť už jsem to komentoval výše. Výrobce do SPD naprogramoval hodnoty dle standardu JEDEC (5-5-5-15/667/1.8V) kvůli kompatibilitě. Pokud je chceš provozovat na specifikovaných (nestandardních) hodnotách (4-4-4-12/800/2.0V), tak to musíš nastavit ručně.
    Ty ani EditorPO nemate tak docela pravdu. Tady nikdo nezpochybnuje nastaveni podle SPD, ale to, ze je v pametech ulozeno, ze jsou to DDR2-5300!!! Pokud na pameti lepi popisku s 6400 tak by stejne oznaceni melo byt uvnitr.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Vždyť už jsem to komentoval výše. Výrobce do SPD naprogramoval hodnoty dle standardu JEDEC (5-5-5-15/667/1.8V) kvůli kompatibilitě. Pokud je chceš provozovat na specifikovaných (nestandardních) hodnotách (4-4-4-12/800/2.0V), tak to musíš nastavit ručně.
    Presne tak a s tým overclokingom by som este trochu laboroval, len bacha na chladenie.
    Príklad dosiahnutej hodnoty: http://www.techwarelabs.com/reviews/...images/011.jpg (CPU-Z ukazuje teoretickú hodnotu, Windows skutočnú.
    Pozri si napríklad tento tutoriál http://www.techwarelabs.com/guides/m...clockingguide/
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Tady nikdo nezpochybnuje nastaveni podle SPD, ale to, ze je v pametech ulozeno, ze jsou to DDR2-5300!!!
    Řekl bych, že tomu tak je, protože paměti nezvládnou běžet na 800MHz při 1.8V.

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Príklad dosiahnutej hodnoty: http://www.techwarelabs.com/reviews/...images/011.jpg (CPU-Z ukazuje teoretickú hodnotu, Windows skutočnú.)
    CPU-Z ukazuje vždy skutečnou hodnotu. Na odkazovaném screenshotu není nic jiného, než aplikace funkce C1E (potažmo SpeedStepu).
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 19-05-2008 v 23:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Ty ani EditorPO nemate tak docela pravdu. Tady nikdo nezpochybnuje nastaveni podle SPD, ale to, ze je v pametech ulozeno, ze jsou to DDR2-5300!!! Pokud na pameti lepi popisku s 6400 tak by stejne oznaceni melo byt uvnitr.
    O tom by som dokázal polemizovat. Výrobca rád uvádza označenie s otestovaným a stabilným nastavením a do čipu zadá parametre "bezpečné".
    Each module pair has been tested to run at DDR2 800MHz at low latency timing of 4-4-4-12 at 2.0V. The SPD is programmed to JEDEC standard latency 667Mhz timing of 5-5-5-15 at 1.8V.
    Znovu tu dávam link na špecifikáciu výrobcu, kde hodnotu 800MHz 4-4-4-12 udáva ako overcloking. Asi aj preto sa tieto moduly predávajú s označením HyperX http://www.ec.kingston.com/ecom/conf...2/2G&no_cj_c=1
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Řekl bych, že tomu tak je, protože paměti nezvládnou běžet na 800MHz při 1.8V.


    CPU-Z ukazuje vždy skutečnou hodnotu. Na odkazovaném screenshotu není nic jiného, než aplikace funkce C1E (potažmo SpeedStepu).
    Na odkazovanem screenu je polozka Max Bandwidth a tato nema vubec nic spolecneho s nastavenim profilu v SPD a ani se skutecnou hodnotou. A pokud je v pametech MAX 5300 a na nalepce 6400, tak je to minimalne klamani zakaznika.

    Pameti DDR2-800 Geil a A-DATA ktere jsem mel v rukach, tak meli vzdy uvedeno MAX 6400!!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Na odkazovanem screenu je polozka Max Bandwidth a tato nema vubec nic spolecneho s nastavenim profilu v SPD a ani se skutecnou hodnotou.
    Řekl bych, že má. Odvíjí se totiž od nejvyšší hodnoty frekvence uložené v SPD. Pokud si se setkal s pamětmi, kde to bylo jinak, tak bych rád viděl screenshot.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Řekl bych, že má. Odvíjí se totiž od nejvyšší hodnoty frekvence uložené v SPD. Pokud si se setkal s pamětmi, kde to bylo jinak, tak bych rád viděl screenshot.
    No nevim jak ty, ale ja zatim kdyz koupil pameti DDR2-4200 tak mely v SPD 400MHz. Takze se ptam znovu, jak si muze dovolit vyrobce prodavat pameti jako DDR2-4200 kdyz pro ne neni vytvoren v SPD profil ani na pomalem casovani? Navic specifikace na http://www.ec.kingston.com/ecom/conf...2/2G&no_cj_c=1 hovori o DDR2-800 a je zde tato veta: SPD timings are 5-5-5-15 on bootup, but may be overclocked to 4-4-4-12 low latency timings. A nikde neni uvedeno, ze by to melo platit pro jinou rychlost nez 800!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    No nevim jak ty, ale ja zatim kdyz koupil pameti DDR2-4200 tak mely v SPD 400MHz.
    Paměti PC2-4200 400MHz v SPD mít zcela jistě nebudou. Nanejvýše 266MHz.

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Navic specifikace na http://www.ec.kingston.com/ecom/conf...2/2G&no_cj_c=1 hovori o DDR2-800 a je zde tato veta: SPD timings are 5-5-5-15 on bootup, but may be overclocked to 4-4-4-12 low latency timings. A nikde neni uvedeno, ze by to melo platit pro jinou rychlost nez 800!!!
    Uvedeno je to v datasheetu. Jinak domněnku, proč tak výrobce postupoval, jsem uvedl výše.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 7: Mrzne ovladač nVidia
    Od Figa v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-09-2009, 17:23
  2. PC mrzne při instalaci her
    Od coccos v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-06-2009, 16:26
  3. Download manažeři: Torrent klient: mrzne PC
    Od Luoslav v sekci Internet
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-05-2009, 16:12
  4. Mrzne BIOS a nefunguje boot
    Od igathor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-02-2009, 16:48
  5. Vista mrzne keď...
    Od Luoslav v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-12-2008, 17:47