Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 58 z 58

Téma: Mrzne pc

  1. #46
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Paměti PC2-4200 400MHz v SPD mít zcela jistě nebudou. Nanejvýše 266MHz.


    Uvedeno je to v datasheetu. Jinak domněnku, proč tak výrobce postupoval, jsem uvedl výše.
    To byl preklep. Melo byt samozrejme PC2-6400. Bavime se preci porad o pametech DDR2-800.
    Ma snad kupujici laik povinost studovat nejake datasheety? No urcite nema. Pokud kupuje pametu rady 6400 (alias DDR2-800) tak predpoklada, ze je da do pocitace a pojedou mu na rychlosti 800MHz (alias 400MHz) bez jakehokoliv nastavovani (samozrejme na nejakem pomalem casovani). To je stejne, jako kdyby si clovek kupoval auto ktere ma uvedenou spotrebu 5 litru na 100 kilometru, ale v nejakem datasheetu by byla poznamka, ze to plati jenom pri jizde z kopce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Ma snad kupujici laik povinost studovat nejake datasheety? No urcite nema.
    Laik se nemá hrabat v počítači. Komponenty jsou určeny pro odbornou montáž. Když nerozumím motoru v autě, tak ho taky nerozebírám.

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Pokud kupuje pametu rady 6400 (alias DDR2-800) tak predpoklada, ze je da do pocitace a pojedou mu na rychlosti 800MHz (alias 400MHz) bez jakehokoliv nastavovani (samozrejme na nejakem pomalem casovani).
    To je dotaz spíše na technickou podporu Kingstonu. My o tom můžeme akorát spekulovat. Také je otázkou, co je uvedeno v návodu (letáčku) přiloženém k pamětem. Pokud vím, tak u některých bývá kartička, na které je uvedeno, že nestandardní parametry je třeba nastavit ručně!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    To je dotaz spíše na technickou podporu Kingstonu. My o tom můžeme akorát spekulovat. Také je otázkou, co je uvedeno v návodu (letáčku) přiloženém k pamětem. Pokud vím, tak u některých bývá kartička, na které je uvedeno, že nestandardní parametry je třeba nastavit ručně!
    Ano, jenže hl.hl poukazuje na to, že když jsou paměti standardně 667 CL4 nebo 800 CL5 a 800 CL4 je pak to nestandardní nastavení, tak ti to přece nemůžou prodávat jako 800 CL4. Musí tam napsat 800 CL5/667 CL4 a do popisu, že při nějakém napětí umí to a to. Když napíší do názvu 800 CL4, ty to tak koupíš a nejde to, no tak je to dost klamání zákazníka. Když si koupíš auto, také u něj nemusíš předělávat přívod paliva do vstřikovače, aby ti to jelo naplno
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Laik se nemá hrabat v počítači. Komponenty jsou určeny pro odbornou montáž. Když nerozumím motoru v autě, tak ho taky nerozebírám.


    To je dotaz spíše na technickou podporu Kingstonu. My o tom můžeme akorát spekulovat. Také je otázkou, co je uvedeno v návodu (letáčku) přiloženém k pamětem. Pokud vím, tak u některých bývá kartička, na které je uvedeno, že nestandardní parametry je třeba nastavit ručně!
    A to jako si nesmim na auto koupit ani pneumatiky? A kde je jako psano, ze pamet do PC musi instalovat odbornik ktery pak musi nastavit milion parametru? Pochopte uz konecne, ze si uzivatel kupuje zbozi s nalepkou 6400 a ty pameti bez specialniho nastaveni rezimu touto rychlosti proste neumi jet. Nejaky letacek u zbozi je uplne irelevantni, protoze pri objednavani tohoto zbozi urcite k precteni neni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Ano, jenže hl.hl poukazuje na to, že když jsou paměti standardně 667 CL4 nebo 800 CL5 a 800 CL4 je pak to nestandardní nastavení, tak ti to přece nemůžou prodávat jako 800 CL4.
    Chápu co máte na mysli, ale podle mě to problém není. Zákazník si defakto připlácí za speciální vlastnost (výrobce garantuje běh s nižším časováním za určitých podmínek), ale ve standardu běží dle specifikace (řada levných desek např. nepodporuje změnu napájení; aby se dalo nastavení pamětí v BIOSu změnit, tak se PC musí vůbec rozběhnout a paměti na 800 CL5 při 1.8V asi holt stabilně nejedou, takže to výrobce nemohl vložit do SPD).

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Musí tam napsat 800 CL5/667 CL4 a do popisu, že při nějakém napětí umí to a to.
    Vždyť to tam mají. V datasheetu je kompletní specifikace.

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Když napíší do názvu 800 CL4, ty to tak koupíš a nejde to, no tak je to dost klamání zákazníka.
    Paměti přece po správném nastavení jedou korektně. Tak kde je problém?

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    A to jako si nesmim na auto koupit ani pneumatiky?
    To není úplně optimální příměr. Napájecí kabel u PC si laik může svépomocí vyměnit také.

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    A kde je jako psano, ze pamet do PC musi instalovat odbornik ktery pak musi nastavit milion parametru?
    Lepší obchody a e-shopy na toto upozorňují.

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Pochopte uz konecne, ze si uzivatel kupuje zbozi s nalepkou 6400 a ty pameti bez specialniho nastaveni rezimu touto rychlosti proste neumi jet. Nejaky letacek u zbozi je uplne irelevantni, protoze pri objednavani tohoto zbozi urcite k precteni neni.
    Jestli jde o klamání spotřebitele by spíše posoudil patřičný právník, či odborník z ČOI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Asi je na case tuto nikam nevedouci diskuzi uzavrit. Sice nevim kde se bere presvedceni, ze si laik nemuze v PC vymenit pamet, ale budiz (baterku si v aute preci taky mohu vymenit a spoustu dalsich veci).

    Na konec bych jeste podotkl, ze jsem nikdy zadnou takovouto pamet nevlastnil a kdyby ano, tak bych ji reklamoval. Ne jako nefunkcni, ale jako prodanou s nekompletni informaci ze v rezimu 6400 proste v defaultu nebezi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Asi je na case tuto nikam nevedouci diskuzi uzavrit.
    Souhlasím.

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Sice nevim kde se bere presvedceni, ze si laik nemuze v PC vymenit pamet, ale budiz (baterku si v aute preci taky mohu vymenit a spoustu dalsich veci).
    Pokud laik neví o co se jedná, tak by do toho neměl zasahovat, pokud ví, tak už to není laik.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Souhlasím.


    Pokud laik neví o co se jedná, tak by do toho neměl zasahovat, pokud ví, tak už to není laik.
    No neni laik jako laik a take kdyz si normalni ridic dokaze vymenit kolo, zarovku, pojistku, tak i normalni uzivatel muze vymenit pamet v PC. Ale k tomu aby ji spravne nestandartne nastavil uz musi byt docela odbornik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od NeboztikPepan Zobrazit příspěvek
    normalni uzivatel muze vymenit pamet v PC. Ale k tomu aby ji spravne nestandartne nastavil uz musi byt docela odbornik.
    Instalace HW je komplexní činnost. Takže nastavení, popř. instalace obslužného SW, k tomu nutně patří.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Chápu co máte na mysli, ale podle mě to problém není. Zákazník si defakto připlácí za speciální vlastnost (výrobce garantuje běh s nižším časováním za určitých podmínek), ale ve standardu běží dle specifikace (řada levných desek např. nepodporuje změnu napájení; aby se dalo nastavení pamětí v BIOSu změnit, tak se PC musí vůbec rozběhnout a paměti na 800 CL5 při 1.8V asi holt stabilně nejedou, takže to výrobce nemohl vložit do SPD).
    Ano, ale pak mají prodávány s označením, na kterém fungují standardně a s dodatečnou informací, že mohou běžet tak a tak. Pokud to na 800 MHz CL4 nefunguje při standardních parametrech, tak se hádejte jak chcete, ale nejsou to paměti DDR2-800 CL4. Nastavování dalších parametrů už je pak vlastně overclocking (ač od výrobce). Vůbec ale nechápu, proč v SPD konečně není i informace o zvýšeném napětí ).

    Obyčejné paměti DDR2-800 se přece také dají přetaktovat někam na 1000 MHz CL5, ale prodávány jsou jako 800 MHz CL5. Čili výrobce může uvést nějaké hodnoty, kterých je možné (nebo by mělo být možno) dosáhnout, ale primární značení pamětí musí být takové, na če se to rozjede, když to píchnu do PC; maximálně tedy může připsat, že po speciálním nastavení to jsou modely s jiným označením. Co je někomu po nějakém datasheetu ? Uvedeno to má být minimálně na obalu nebo v návodu, když už to není v označení názvu. Tak myslím praví naše zákony.

    Éra toho, kdy komponenty musel montovat odborník, je dávno pryč. Jestli mi ukážeš, kde je napsáno, že to má dělat odborník (ať od výrobce nebo prodejce, nebo dokonce v zákoně/vyhlášce), tak dobře, ale jinak mě to absolutně nezajímá a řídím se platným občanským či obchodním zákoníkem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Co se týká zmiňovaných příměrů s autem, např. výměna žárovky ve světle taky není úplně easy činnost, a u úplně nových aut to moc dobře svépomocí ani nejde, člověk který nemá speciální nářadí to nezvládne a musí to nechat udělat v servisu (nedávno jsem někde čet, že policie nemůže vyžadovat výměnu žárovky na silnici, sice musíte mít náhradní žárovku, ale nejste povinni ji na místě vyměňovat). Já jsem to sice u svýho zánovního auta zvládnul (ale na jedný straně jsem kvůli tomu musel odšroubovat asi 3 kryty a nedovedu si představit, že bych to dělal potmě s baterkou), ale nejsem zcela laik, mám slušný elektrotechnický vzdělání. Pochybuju, že skutečný laik (např. moje přítelkyně) zvládne žárovku v autě vyměnit.
    A přes své ne zcela nulové znalosti v elektro oblasti, na výměnu autobaterie jsem si netroufnul, ale nechal jsem to raději na bratrovi pracujícím v autoservisu - a když jsem viděl, co všechno musel sundavat za kryty, rozšroubovávat apod. bych si na to stále asi sám netroufnul. Stejně tak, když mi odešla elektrická stahovačna okna, jsem si jí sice sehnal, ale výměnu jsem nechal na něm.
    (a přesto v zákoně/vyhlášce taky neni nikde napsaný, že opravu auta lze provádět pouze v servisu, kdo tomu rozumí a zvládne to, může si to s klidem opravit doma)

    S PC je to to stejné - člověk, který si sám sestaví počítač, není laik, je schopen se vyznat v označení pamětí, datasheetech atd. a pokud není, nemá se v tom co hrabat, protože v lepším případě pouze nedosáhne maximálního možného výkonu, v horším případě něco odpálí statikou nebo zapojí nějakej konektor někam, kam nepatří (většinou to ani nelze, ale "experti" to zvládnou, a občas i jsou konektory různých zařízení stejný - např. konektor USB a Firewire na desce mám zcela stejnej, liší se jenom barvou, takže si dovedu představit, že to někdo zapojí opačně; stejně tak při nasazení paměti je potřeba jí mít otočenou správným směrem, že je tam prolis, kterej neni úplně uprostřed, nějakýmu "takyodborníkovi" vůbec nemusí připadat na závadu a bude se divit, proč to tam moc dobře nejde a proč v tom tak praská).

    Když opět vezmu příklad z vlastní rodiny, zrovna můj jmenovaný bratr, kterej dělá autoelektrikáře a má v tomto směru velmi slušný vzdělání, slušně rozumí zesilovačům, audiu apod., přesto ponechává všechny činnosti uvnitř bedny počítače na mně. Např. vůbec nezná rozdíl mezi DDR a DDR-2, neví, co znamená CL5 nebo CL4, co znamená PC-6400. Člověk, který je schopen si paměť vybrat podle těchhle údajů. logicky musí vědět, co znamenají, a už to není takový laik, aby nebyl schopen si najít, co a jak kde nastavit, aby to na specifikovaných údajích běželo.

    Rozdíl, je myslím taky trochu v tom, že na pamětech označených 800 CL4 vám výrobce dává záruku, že na specifikovaných hodnotách při specifikovaný hodnotě napětí poběží. A pokud ne, lze to reklamovat. Pokud koupíte 800 CL5, je docela dobře možný, že po zvýšení napětí na stejnou hodnotu jako u CL4 poběží na CL4 taky, ale záruku na to nemáte a pokud na tý hodnotě nepoběží, takovou reklamaci vám nikdo neuzná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Éra toho, kdy komponenty musel montovat odborník, je dávno pryč. Jestli mi ukážeš, kde je napsáno, že to má dělat odborník (ať od výrobce nebo prodejce, nebo dokonce v zákoně/vyhlášce), tak dobře, ale jinak mě to absolutně nezajímá a řídím se platným občanským či obchodním zákoníkem.
    Je to napsáno v každém druhém manuálu a reklamačním řádu maloprodejce. Pokud chceš servisovat počítače jako živnostník, musíš být vlastníkem vyhlášky 50. Dnes je konkurence velmi tvrdá, rabaty malé a byly by sami proti sobě, kde jsou ty časy, kdy se HW prodával s 15% rabatem. Ano a také proto je dobrá vůle prodejce, že ti uzná případnou reklamci...

    A ukončete OT nebo sem pošlu KEOSANA.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od -HoNY- Zobrazit příspěvek
    ...
    Tak maloprodejci lol...hehehe...když tě vidím Mno, manuály nečtu, rozhodně ne první strany

    Ale zase vrazit paměť do slotu není těžké, obvykle k tomu obrázek bývá. Apropo, když už je to jak to je, tak by k tomu minimálně měl být návod, kde je napsáno, jak to v BIOSu nastavit. Obvykle je tam ale prd či jen napůl reklamní papírek
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. Windows 7: Mrzne ovladač nVidia
    Od Figa v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-09-2009, 18:23
  2. PC mrzne při instalaci her
    Od coccos v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-06-2009, 17:26
  3. Download manažeři: Torrent klient: mrzne PC
    Od Luoslav v sekci Internet
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-05-2009, 17:12
  4. Mrzne BIOS a nefunguje boot
    Od igathor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-02-2009, 17:48
  5. Vista mrzne keď...
    Od Luoslav v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-12-2008, 18:47