Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 50

Téma: čo najlacnejšia, najtichšia, úsporná ale stále výkonná zostava

  1. #16
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jednojádrovej procesor? Hmmm... sice jsou báječně levný, ale na komfortní práci jsou přecijenom dvě jádra lepší. Jednojádro má myslím smysl pouze u úplně nejlevnějšího sempromu za 500,- do lowend sestavy. Ty máš myslím větší ambice, tak bych spíš doporučoval dvoujádro. Přecijenom když do toho dáváš peníze, tak asi chceš se z toho těšit - a právě upgrade 1 -> 2 jádro poznat je (nějakej proces se zamyslí a stejně počítač reaguje.... :-).... do tý doby, než si ten proces ukradne i přístup k disku :-().
    Matyáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    25

    no praveže na pc mam spustenych kopec veci navyše sa hrajem poslednu dobu aj s virtualizaciou a rozdiel medzi X2 a BE vidim jedine v tom že jeden ma 45W a druhy 65W a keď chcem pasivne isť tak mal by byť v tom rozdiel, sa mi zda že jadra su tie iste
    inak to EC je eurocase či čo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    25

    ľudia jake jednojadro šak to BE-2400 je dvojjadro /LE su jednojadra/, teraz pozeram prehľad procesorov tu na SH.cz, o jednojadre ani nahodou neuvažujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    38

    Ahoj, tak koukam na tuhle diskuzi a verim ze mam take co dodat
    Osobne si myslim, ze nejlepsim a nejlevnejsim procesorem dnesni doby, a procesorem ktery ti postaci par dalsich let, je na 100% E2180! V zakladu ma krasnych 2 Ghz a jde taktovat na krasnych 3.2-3.6 Ghz.
    V pretaktovanem stavu je lepsi nez kdejaky AMD 5600+ a vice(dle testu) ,stoji smesnych 1350 Kc a je to v soucastnosti nejlepsi volba pro procesor v nejnizsi cenove kategorii. Tohle vse plati na 100% pokud planujes, ze az ti nebude stacit tech 2Ghz taktnes si ho nejak Nemusis to hnat pres 3 ghz nicmene se stock voltazi a nejakym prumernych chladicem(mozna i s boxem) to taktez krasne nataktujes. Tento procesor nema konkurenci v zadnem AMD ani INTELu. Multiplikator 10x je vyborna volba. Je to C2D s mensi CASH, stale porazi vsechna AMD a dotahuje se na zminene C2D jez jsou nekolikrat drazsi. Jednoznacna volba dnesni nabidky z levnych dvoujader. Pokud nebudes v budoucnu taktovat(coz nevim proc by nekdo nemel zdarma chtit vykon) tak jeho potencial nevyuzijes na 100%. Lehke OC se vzdy hodi Mam sice rad AMD/ATI ale musim v teto relaci doporucit E2180.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    25

    Bangla: mysliš že to pretaktovane pentium budem zvladať chladiť pasivne, že X3100 či čo je na tej deske zvlada to všetko čo HD3200?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ahoj,
    rozdil BE od X2 by měl bejt v menší L1 cache - místo 256kB jen 128kB.
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50383
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54998

    Jestli si hraješ s virtualizací, tak rozhodně 4GB paměti (ale také 256 L1 cache) smysl mají - rozhodně
    spíš než Mhz rychlejší procesor. Další věc je, že dosti pravděpodobné je, že ty BE procesory jsou
    klasický procesory, akorát s vadnou části L1 cache - takže se dá předpokládat, že nejsou zrovna
    z dobrýho kusu waferu a nepůjdou v případě potřeby tak přetaktovat.
    Co se týče spotřeby, tak 65W maj klasický X2 procesory, nicméně existujou stejně drahý X2 EE
    procesory, který maj stejně jako BE TDP 45W, ale dvojnásobnou L1 cache (viz druhej odkaz).
    Matyáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    25

    neviem ale čo som tu na sh.cz videl testy BE vs X2 tak prepad vykonu zodpovedal percentualne zniženej frekvecnii
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ahoj,
    Jo, pokud si chceš vážnějc hrát s taktováním, tak to E2180 je z hlediska výkonu lepší volba a vážně bych o něm uvažoval. Má však problém, že k němu neexistuje tak dobrá a zároveň levná deska s integrovanou grafikou jako na AMD - protože intelí grafika s DVI je až G35, který jsou drahý, NForce čipsety moc nemám rád (občas maj problémy s kompatibilitou disků, hřejou a tak....) a jak intelí tak NForce integrovaný grafiky výkonem dost zaostávaj za AMD.
    Takže - jestli chceš taktovat, je Ti jedno výkon grafiky a jseš připravenej na možný problémy, ber
    pentium+NForce 7100.
    Pokud chceš za výkon věnovat o tisíc víc, ber pentium a G35.
    Pokud chceš vyladěnou sestavu bez problémů a nechceš značně přetaktovávat (trochu přetaktuješ jak AMD tak INTEL), tak ber AMD.
    Hlavně neber desku s integrouvanou grafikou bez DVI (popř. HDMI) - tak velkej monitor si digiální připojení zaslouží.
    Matyáš
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 16-05-2008 v 19:54 Důvod: překlep
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    25

    to amd si vyberam prave kvôli tej 780G
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    38

    Tak to ti nepovim jestli by to slo uchladit pasivem, nemam mic informaci o tom co zvaldne pasiv a co ne Deska ti staci i starsi chipset G31 myslim, ono porovnani novejsich chipsetu od P35 az po X38 a dale je vykonove temer zanedbatelne. Vcera jsem koukal na takoveto testy a vykonove to byl mezi nejstarsim a nejnovejsim rozdil vcelku smesny. Treba misto 110FPS mel 112FPS, coz jsou vyhozene tisice za novy chipset.
    Nadruhou stanu deska s G31 zase nebude podporovat vychytavky ,jez jsou v novejsich a drahych deskach jako je RAID, nebo takove ty setrne zachazeni s CPU kde usetris az 70 procent energie a hafo dalsich blbustek, za ktere si nechaj pekne priplatit. Za 1250 deska od Gigabyte myslim s tim G31 (kua ani nwm jestli je to opravdu G31 chipset) podporuje i nejake to vyssi FSB pri OC, v pohode se da taktovat, zase ma omezeni na 4GB ram coz si myslim je bohate , na XP vic jak 2 nikdynepotrebujes a na visty je cas Takze nevrazej prachy do desky, vykonu ti neprida ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    38

    Je to G31 Nasel sem prvni desku od GA. Myslim ze i to by stacilo a stoji to 1100,-
    Mozna tam bue i nejaka ATX ...

    Supports Intel® Core™ 2 multi-core and upcoming 45nm processors
    Solid capacitors design in CPU VRM
    Dual Channel DDR2 800 for outstanding system performance
    Integrated Intel Graphics Media Accelerator 3100 (Intel GMA 3100)
    Integrated SATA 3Gb/s interface
    Features high speed Gigabit Ethernet
    Integrated 6 channel High Definition audio

    CPU Type Socket 775
    FSB 1333/1066/800
    Chipset Intel G31 chipset
    Memory type Dual Channel, DDR2 800/667
    Memory socket DDR2*2
    Max. Memory 4 GB
    Graphics interface PCI-Express
    PCI-Express X16 (X8) 1
    PCI-Express X1 (X2,X4) 1
    PCI 2
    ISA slot 0
    AMR/CNR 0/0
    VGA Intel Graphics Media Accelerator 3100
    RAID Function N/A
    LAN Realtek RTL8111C Gigabit LAN Controller
    Audio HD Audio (Realtek ALC662)
    Codec channel 6
    IDE ATA 4* Serial ATA / 1*PATA
    USB 1.1 Same as USB2.0
    USB 2.0 8
    DualBIOS Virtual Dual BIOS
    PCB size 24.4 X19.3 CM
    Form Factor MicroATX
    IEEE 1394 N/A

    Interní konektory:
    1 x 24-pin ATX main power connector
    1 x 4-pin ATX 12V power connector
    1 x floppy disk drive connector
    1 x IDE connector
    4 x SATA 3Gb/s connectors
    1 x CPU fan header
    1 x system fan header
    1 x front panel header
    1 x front panel audio header
    1 x CD In connector
    1 x S/PDIF Out header
    2 x USB 2.0/1.1 headers
    1 x chassis intrusion header
    1 x power LED header

    Zadní panel:
    1 x PS/2 keyboard port
    1 x PS/2 mouse port
    1 x parallel port
    1 x serial port
    1 x D-Sub port
    4 x USB 2.0/1.1 ports
    1 x RJ-45 port
    3 x audio jacks (Line In/Line Out/Microphone)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    25

    Bangla: taktovať s na začiatku určite nebudem, a ta deska ktoru som si vybral zatiaľ všade su na ne vynikajuce ohlasy, na to pentium ma nič neťaha najme keď si odmysliš taktovanie a čo som počul hry a ďalšie srandičky zvlada oveľa oveľa lepšie ta intekgrovana grafika na amd deske
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tak se omlouvám - koukal jsem teď na stránky AMD a opravdu se BE procesory od EE procesorů nelišej - akorát v tom má AMD v současný době hroznej zmatek - a tak i každej prodejce to udává jinak. Tak bych do něj klidně šel, jen bych se podíval, jestli tam kde to budeš kupovat nemaj EE verzi procesoru na stejný (nebo vyšší) frekvenci levnějc - třeba CZC to tak má.

    Srovnání dualcore pentia Eblabblbla :-) a tohodle procesoru máš tady asi na deseti stránkách.
    http://www.tomshardware.com/reviews/...rike,1628.html
    tak si můžeš počíst...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    25

    zas tu čo som si vybral zvlada take srandičky ktore tiež rozhoduju ako napr.:
    firewire /mam ext. disk s fw/, esata, hdmi, dvi, raid a ma 6 sata konektorov /v storom pc mam 2 disky /1 odišiel/ a 2 opticke mechaniky/ hoci ten serial port by sa hodil
    inak tie vyššie popisane veci odlišuju desky lovend od mainstreamu
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    to Bangla: No právě G91 nemá DVI. koupit si 22 monitor a pak na něm vidět pruhy a zrnění díky D-SUB připojení.... Nevim, výkon není všechno...
    Matyáš
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová, úsporná, pasivně chlazená GK?
    Od Gufinus v sekci Grafické karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 10-02-2010, 14:00
  2. výkonná sestava do 80k
    Od mozekson v sekci PC - archiv
    Reakcí: 82
    Poslední příspěvek: 07-07-2009, 14:30
  3. Výkonná sestava na vše
    Od kovarex v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-06-2009, 11:47
  4. Výkonná sestava HTPC
    Od ran.dom v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 20-05-2009, 00:14
  5. Úsporná tříjádra od AMD
    Od Maximus12 v sekci Aktuality
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-06-2008, 17:50