ACER ASPIRE5920 problem s vypinanim
Prsim poradte mi niekto co mam robit kupil som acer 5920 bez OS a som na neho nahodil winXP...vsetko ide v pohode ale ked dam vypnut thak ho nexce vypnut dojde k polozke vypinani a zamrzne...prosim poradtye uz som aj reinstaloval OS prestalo to robit som instaloval drivery a soft a opet zacalo. za radu dakujem
dej obnovit systém od doby,kdy to začalo dělat ... potom nainstaluj každej soft zvlášť a vždycky dej vypnout,ať víš,čím to je ;)
Skús si stiahnuť nové ovládače. A ak sa ti chce, preinštaluj ho ešte raz a namiesto starích ovládačov daj nové. Alebo skús len preinštalovať ovládače.
Je potřeba nezapomenout, že sis koupil Acer - lépe než jeho ovladače je lepší používat ovladače integrované ve Windows, pokud to jde, nebo nejlíp - stáhnout si aktuální přímo od výrobců jednotlivých zařízení. Pokud ti blbne kamera, není potřeba zase formátovat disk a přeinstalovávat Windows - stačí jenom natvrdo odebrat její drivery ve správci zařízení. Pokud kameru nepotřebuješ, můžeš zkusit s notebookem dva, tři dny pracovat bez driverů pro kameru a uvidíš, jestli budeš mít ještě potíže.
Pokud ne, zjisti si značku a typ použité kamery a najdi si k ní ovladače na webu jejího výrobce.
Pokud ne, zjisti si značku a typ použité kamery a najdi si k ní ovladače na webu jejího výrobce.
Musim skusit spravit to tak...pomohlo by mi ak by sa nasiel niekto kto ACER AS5920 ma a funguje mu na nom XP
[QUOTE=Intri;123106]Je potřeba nezapomenout, že sis koupil Acer - lépe než jeho ovladače je lepší používat ovladače integrované ve Windows, pokud to jde, nebo nejlíp - stáhnout si aktuální přímo od výrobců jednotlivých zařízení. Pokud ti blbne kamera, není potřeba zase formátovat disk a přeinstalovávat Windows - stačí jenom natvrdo odebrat její drivery ve správci zařízení. Pokud kameru nepotřebuješ, můžeš zkusit s notebookem dva, tři dny pracovat bez driverů pro kameru a uvidíš, jestli budeš mít ještě potíže.
Pokud ne, zjisti si značku a typ použité kamery a najdi si k ní ovladače na webu jejího výrobce.[/QUOTE]
Kamera nablbne ale ide o to ze pri vypinani dojde k polozke vypinani a vtedy zamrzne a nevypne
Pokud ne, zjisti si značku a typ použité kamery a najdi si k ní ovladače na webu jejího výrobce.[/QUOTE]
Kamera nablbne ale ide o to ze pri vypinani dojde k polozke vypinani a vtedy zamrzne a nevypne
Ale říkáš, že to dělá až po instalaci softu a driverů. Myslel jsem, že tou kamerou jsi nám chtěl říct, že je problém asi s jejími ovladači. Možná ten můj příspěvek zapůsobil trochu zmateně, přehlédl jsem, že máš na mysli USB kameru, tak jsem měl v hlavě pořád kameru integrovanou ve víku. Ale nevadí, v pohodě.
Myslím, že nejjednodušší ( i když otrvaně pracný ) způsob, jak fakt celkem spolehlivě najít problém, je naformátovat disk, čerstvě nainstalovat OS a pak instalovat ovladače a sotfware hezky jeden za druhým s tím, že nainstaluješ jeden a vypneš PC. Zapneš, nainstaluješ druhý a vypneš. A tak pořád dokola, dokud se ti odhlašovací obrazovka nesekne. To už ti ale radil crasher.
Myslím, že nejjednodušší ( i když otrvaně pracný ) způsob, jak fakt celkem spolehlivě najít problém, je naformátovat disk, čerstvě nainstalovat OS a pak instalovat ovladače a sotfware hezky jeden za druhým s tím, že nainstaluješ jeden a vypneš PC. Zapneš, nainstaluješ druhý a vypneš. A tak pořád dokola, dokud se ti odhlašovací obrazovka nesekne. To už ti ale radil crasher.
Ja ti rozumiem...obnovenie systemu by to vyriesilo...ale ale problem je aby to nerobilo v buducnosti po instalacii nejakych inych softov...asi bude cas na vistu:(
To by snad nemělo. Takové chyby způsobují asi fakt jenom trochu nešikovné softwary, které vinou třeba bugu sáhnout někam, kam nemají. Jestli ti ten notebook jede jinak zcela bez problémů, bude chyba někde v tom softwaru.
On ide uplne v pohode secko aj rychlost aj stabilita je ok...ale pri tom vypinani to zmrznutie je ten najvacsi problem:( a musim mu prist na koren co to robi
Jj, zkus to, jak jsme ti s crasherem radili. Začni drivery ( na což nepotřebuješ ani formátovat, můžeš všechny ovladače odebrat a postupně instalovat znovu ), pak software ( ten můžeš třeba postupně odinstalovávat, ale pak by se možná přece jenom hodil ten formát - pořád odinstalovávat a instalovat software ti udělá solidní bordel v registrech ).
Jj, hodně štěstí. Dej pak, prosím, vědět, jestli najdeš konkrétní software, co to způsoboval. Docela by mě to zajímalo.
Chlapi vyriesene problem robil driver od webkamery...ako mi poradil isty chlapik ktoremu tymto dakujem a odkazujem ostatnym ak chcu spojazdnit na AS5920 XP neinstalujte driver od webkamery ktory je na prilozenom CD ale stiahnite si alternativu ale resp. windows ma ovladac na tu kamerku.