Zahřívaní počítače
Mám na vas dotaz, jestli s tím nemate nekdo zkušenosti, dneska jsem si všimnul, nemile věci...že me rapidne stoupla teplota...u procesoru a grafiky......dríve sem měl ve woknech...pri nečinosti 40 stupnu ´(E8200) a grafiky tak 55 stupnu. Nyní mam ve voknech pri nečinosti telotu u procaku neklesajici pod 45 stupnu a grafiky pod 60.....vetraky se točí....fakt netuším..co se stalo:(((
prach? vic procesů na pozadí - starší/déle nepřeinstalovaná windows??
Tim se netrap, to nejsou kdovíjaký teploty. Až to bude hodně vysoko, pak teprve naspiš:)
Tim se netrap, to nejsou kdovíjaký teploty. Až to bude hodně vysoko, pak teprve naspiš:)
45nm procesory od Intelu majú nejaké problémy z teplotným čidlom.
no čo prichádza leto a z letom aj vyššie teploty, toš môj názor
no čo prichádza leto a z letom aj vyššie teploty, toš môj názor
Ahoj,
no, vzhledem k tomu, že stoupla teplota jak grafiky tak CPU, tak to asi nebude nějakym nárazem uvolněnej chladič (to se děje někdy u CPU, ale asi ne u GPU). Nemáš zanesený nějaký prachový filtry, takže ti do case nejde studenej vzduch? Neměřils to předtim např. s otevřenou skříní a teďs jí zavřel?
Matyáš
no, vzhledem k tomu, že stoupla teplota jak grafiky tak CPU, tak to asi nebude nějakym nárazem uvolněnej chladič (to se děje někdy u CPU, ale asi ne u GPU). Nemáš zanesený nějaký prachový filtry, takže ti do case nejde studenej vzduch? Neměřils to předtim např. s otevřenou skříní a teďs jí zavřel?
Matyáš
jeste jsem ted zjistil jednu vec..že untila HW monitor mi ukazuje u grafiky v klidu 58 stupnu a v zateži asi 72..a untila GPU - Z v klidu 42 stupnu a v zateži asi 65. V everstu bohužel nemužu meřil pač už me vypršel trial....a nemam kod na licenci. A ve speed fanu, ten mi pod vistama tak trochu nemaka. Takže nevim jakým teplotám mám veřit....bohužel jsem už nenašel žadny spolehlivejší program na meřeni teploty grafiky. A v sandře jsem taky nenašel