Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Sestavy, notebooky a PDA: PC na nové hry

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: olaf

    Znění dotazu:
    Je to dobré pc na nové hry?

    Základní deska: ASRock MB ALIVENF6P-VSTA AM2, GF6150SE, VGA, LAN, RAID, mATX
    CPU: CPU AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 5600+ 2.8GHz 2x128kBL1 2x1MBL2 89W socket AM2 ,BOX
    Paměť: 2x DIMM DDR2 1GB, 800MHz, CL5, ruzni vyrobci
    Grafická karta: Gainward 8800 GT 512MB DDR3
    Hardisk: Samsung 500 GB SATA II 7200 RPM, 16 MB
    Optická mechanika: Samsung DVD±R/±RW Drive, Lightscribe, Bulk DL±8.5GB, SATA, Black,

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    V současnosti bych asi preferoval spíš nějaký INTEL procesor dvoujádrový - řadu 8xxx buď 8200 nebo 8400 podle dostupnosti.

    Asi bych se nejprve bejt tebou koukl sem a jinak nevidim tam bednu a zdroj v tom tvém popisu to v dnešní době je taky docela dobré vybrat kvalitnější:

    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=17914



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Kolik ta sestava stojí? Resp. jaký máš cenový strop?

    Co se týče základních desek, nedoporučil bych zrovna ASrock a lowendovém chipsetu nVidia.

    Z hlediska platformy, tam to není podstatné, Intel nebo AMD... na jedné straně je samozřejmě IMO výkonnější Intel, cena hraje do karet AMD.

    Doporučil bych něco jako:

    Intel Core2 Duo E8200 2,66GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX 2 dny 3 220,- 19 3 832,-
    Gigabyte GA-P35-S3G - Intel P35 ihned 1 380,- 19 1 642,-
    A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition ihned 841,- 19 1 001,-
    Gainward 9016-Bliss 8800GT Golden Sample 1024MB, PCI-E 2 dny 4 240,- 19 5 046,-
    Samsung SpinPoint F1 HD502IJ - 500GB SATA II na cestě 1 510,- 19 1 851,-
    Samsung SH-S202N Retail černá 2 dny 541,- 19 663,-
    CoolerMaster Elite 331 RC-331-KKN1-GP ihned 735,- 19 875,-
    Fortron Blue Storm II 500W ihned 1 220,- 19 1 452,-
    Dopravné bez DPH: 0,-
    Celkem bez DPH: 13 749,-
    Celkem, včetně DPH a dalších poplatků: 16 361,-

    S důrazem na disk Samsung F1, který má dobré výsledky.

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    pri dnešných cenách by som tam dal 4GB RAM
    Grafika 1GB pamäte je IMHO zbytočnosť kľudne stačí aj 512MB od Gigabytu
    Zdroj Enermax 82+Pro 425
    Chladič na CPU aspoň freezera a na grafiku Accelero S1 s 12cm ventilátorom

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak sestavu od jezevce prosím ne.

    Krom toho co napsal kligacikx (4Gb ram, 512Mb 8800GT, Enermax)

    Disk WD6400AAKS nebo Samsung F1 640Gb (nebo jejich 320Gb verze).
    A deska je takovej hybrid bez oprava thx jezevec: pouzitelneho pci-ex 1 slotu, bez lepsich kondenzatoru a se slabsi napajeci kaskadoul. Doporucuji verzi Gigabyte P35 DS3

    EDIT: jak rika jezevec tak potrebujeme vedet Kolik má sestava stát, a muzes pripsat i jaky budes pouzivat operacni system a monitor.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 18-05-2008 v 19:21

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Po zkušenostech s hlučností 500GB disků bych takto velký disk do svého PC nedal... Záleželo by asi na penězích, ale dal bych přednost 2x 250 GB než 1x 500 GB.

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Z disků se dnes vyplatí jen Samsung F1 nebo WD 6400AAKS, oba 640 GB. A hluku není třeba se bát, jsou tiché.



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    Kolik ta sestava stojí?

    Doporučil bych něco jako:

    Intel Core2 Duo E8200 2,66GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX 2 dny 3 220,- 19 3 832,-
    Gigabyte GA-P35-S3G - Intel P35 ihned 1 380,- 19 1 642,-
    A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition ihned 841,- 19 1 001,-
    Gainward 9016-Bliss 8800GT Golden Sample 1024MB, PCI-E 2 dny 4 240,- 19 5 046,-
    Samsung SpinPoint F1 HD502IJ - 500GB SATA II na cestě 1 510,- 19 1 851,-
    Samsung SH-S202N Retail černá 2 dny 541,- 19 663,-
    CoolerMaster Elite 331 RC-331-KKN1-GP ihned 735,- 19 875,-
    Fortron Blue Storm II 500W ihned 1 220,- 19 1 452,-
    Dopravné bez DPH: 0,-
    Celkem bez DPH: 13 749,-
    Celkem, včetně DPH a dalších poplatků: 16 361,-

    S důrazem na disk Samsung F1, který má dobré výsledky.
    MB, RAM, VGA, HDD, DVD, case ani zdroj takto ne!
    GB P35DS3R,4096MB RAM A-DATA 800, WD6400AAKS, S203P, Enermax Pro+425/ Corsair VX450?

    CENA? TAkto si zde s prstů cucat moc nemůžeme, je to zbytečné, jestli máš strop 15 000 či 30 000!

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Z disků se dnes vyplatí jen Samsung F1 nebo WD 6400AAKS, oba 640 GB. A hluku není třeba se bát, jsou tiché.
    640GB verze jsem ještě nikdy neměl, ale znamená "tiché" totéž co "neslyšné"? Oproti tomu, na co jsem zvyklý u 250GB disků jsou 500GB varianty brutálně hlučné. AAM to sice dokáže zrušit, ale je to zase další úprava navíc. 250GB disk ve svém PC v podstatě vůbec neslyším.

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    znamená "tiché" totéž co "neslyšné"
    v tomto případě a pro většinu lidí zřejmě ano.

    //minimálně ten WD je tichý dost, a i kdyby někdo něco nedejbože z 5cm zaslechl, může použít silentmaxx nebo tak něco.

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Tak sestavu od jezevce prosím ne.

    A deska je takovej hybrid bez pci slotu, bez lepsich kondenzatoru a se slabsi napajeci kaskadoul. Doporucuji verzi Gigabyte P35 DS3
    Bez PCI slotu? Má jich pět klasických + 1x PCIex 1 + 1x PCIex 16
    Co se týče kondenzátorů, nejsem elektrotechnik. Předpokládám ale, že by Gigabyte s Intelích chipsetem nevypustil něco neprofesionálního.

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    MB, RAM, VGA, HDD, DVD, case ani zdroj takto ne!
    GB P35DS3R,4096MB RAM A-DATA 800, WD6400AAKS, S203P, Enermax Pro+425/ Corsair VX450?
    Nevšiml jsem si, že by chtěl 64-bit OS, takže si připlatí zbytečně za 2GB. VGA je ok, má výkon a není problém při záměně za Accelero s ní pracovat, 98.. zatím nic stěžejního nového nepřinesla, tripleSLI nebude používat, Fortron... no nenapadlo by mně, že tu někdy dostanu negativní hodnocení za doporučení Fortronu.

    EDIT: A Samsung F1 - perfektní výsledky v testech. Opět, odsouzen z nepochopitelných důvodů.
    Naposledy upraveno uživatelem Jezevec: 18-05-2008 v 19:19



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    Nevšiml jsem si, že by chtěl 64-bit OS, takže si připlatí zbytečně za 2GB.
    Ne. Už se to tu mnohokrát řešilo a nebudu to tu zase opakovat, ale když si koupí 4GB RAM na 32-bit OS využije cca 3,5GB pokud nevezme tu grafiku s 1GB RAM, která je už teprv nevyužije a okrádá o ně systém. Víc RAM se využije vždy i s 32-bit OS. Zbytečně si připlatí tak za cca 500MB RAM, což při dnešních cenách činí tak 3 stovky, což je v ceně PC zanedbatelná částka, ale to navýšení RAM za to stojí.
    Jinak se ještě nevyjádřil kolik na to má, takže je zbytečné tu teď spekulovat, teď je "řada na tazateli".

    A co se toho Fortronu týče, v dnešní době jsou to průměrné zdroje a za tu cenu se dají sehna lepší, nehledě na to, že řada BlueStorm je převlečený Fortron GLN, a z toho plyne, že si připlatíš jen za modrou barvu(a to mnohem víc než za 0,5GB nevyužité RAM).


    Toť můj názor.
    Naposledy upraveno uživatelem Janyk1: 18-05-2008 v 19:13

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Nejen paměti GK, ZK, řadičů etc... klidně mu může efektivně zůstat 2GB i s 320MB grafikou...

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Můžou, bude mít 2GB RAM, ale proč by při dnešních cenách nemohl mít 3 a půl?

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: nove PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-09-2014, 17:09
  2. Sestavy, notebooky a PDA: Koupe nove PC sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-11-2012, 19:29
  3. Sestavy, notebooky a PDA: Nové PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 13:29
  4. Sestavy, notebooky a PDA: Zhodnocení nové sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 00:00
  5. Sestavy, notebooky a PDA: nové PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 08-04-2008, 10:15