Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 38

Téma: Zdroj se silným ventilátorem

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    V recenziach su vacsinou okrem Fortronu, ci Enermaxu uvadzane znacky, ktore sa niekde casto zle zhanaju. A co ine znacky ? Napr. v minulosti som kupil par QTEC zdrojov.

    Alebo co taky ModeCOM ?
    Ak porovnam tento 500W
    http://www.atcomp.cz/zbozi/modecom-f...spx?p=z:102901

    Tak je lacnejsi ako 350W Fortron
    http://www.atcomp.cz/zbozi/fortron-3...aspx?p=z:53194

    V auditku o kondikoch, ked som cital, bolo hovorene o Fortrone, ze vraj je na urovni ModeCOMu ? Mate niekto skusenosti s ModeCOMom ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Mate niekto skusenosti s ModeCOMom ?
    Napiš bobocovi, ten je zná a používá
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    modecomy jsou takovy neco jako fortrony... kdyz ho slusne predimenzujes tak si svoje odkrouti, bobocovi se jich z nejake stovky co poslal do sveta nevratil zatim tusim ani jeden

    Qtec smejd

    krome fortronu a enermaxu se daji sehnad bezproblemu jeste poctive seasonicy a corsairy

    u enermaxu pokud nechces menit kondiky nekupuj liberty, ty maji sice kvalitni navrh ale nicmoc osazeni... Pro82+ a modul82+ jsou naopak velmi podarene
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Neviete niekto, ci tie ModeCOMy maju silnejsi ventilator ?

    Chcel by som zdroj s 12cm ventilatorom, vobec nemusi byt tichy, prave co naopak, s co najvacsimi otackami, najlepsie neregulovatelne otacky, konstantne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    kvôli čomu chceš aby ti zdroj hučal? ak máš miesto v skrinke tak si tam radšej kúp ventilátor ak ti ide o prievan v skrini
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    :-)

    Nechcem, aby mi len hucal. To mi je jedno, ci huci, ci nie. Pokial to nie je nejake hucanie, co hovori
    o poskodeni lozisiek atd.

    Ide mi o MAXIMALNY prietok vzduchu. A urobenie chladenia iba jedinym ventilatorom a tym by bol
    ten v zdroji. Je to alternativa k iba cisto pasivne chladenemu PC. Jedna sa o to, aby to bolo
    lahko a rychlo servisovatelne, pretoze to bude niekde umiestnene, kde clovek nema vela casu
    sa s tym zapodievat.

    12cm ventik v zdroji sa nezasekne len tak lahko. Pripadny servis znaci opravit jeden ventilator,
    ci vymenit jeden zdroj.

    Cim viac komponentov, tym viac moznosti k ich zlyhaniu. Inac by si tam clovek mohol dat
    mnozstvo ventilatorov a potom kazdu chvilku opravovat zaseknute... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    To by se ti mohl líbit Fortron FX500-A. Kvůli hluku jsem ho musel přestěhovat z domova do kanceláře. Točí furt max a jde z něj tak na té kancelářské sestavě (ale předtím doma taky) jen studený vzduch.
    Jakmile jsem ho doma vyhodil a dal tam Corsair VX450, tak mi o pěkných pár stupňů vyletěly teploty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tak kup zdroj, stávající větrák vyměň a do něj dej nějaký PAPST, jsou to větráky s max. výkonem. Zapojíš ho přímo na desku, bez regulace. Bohužel zdroje s neregulovaným větrákem jsou většinou šmejdy, každý kvalitní zdroj má dnes termoregulaci a tichý větrák.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Viac účinné to chladenie bude ako kúpiš zdroj z termoreguláciou a pred HDD dáš jeden 12cm ventilátor.
    Nevidím dôvod prečo by sa to malo pokaziť...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Kedze som chcel povodom pasivne chladenie, tak hladam jednovetrakove riesenie !!!. Cize ak vetrak, tak jedine v zdroji. Kazdy dalsi vetrak je doba naviac co to treba servisovat.

    Budu sa tomu robit pravidelne servisne prehliadky a strojov bude viac. Takze neni dovod davat tam dalsie vetraky a zvacsovat pocet komponentov co mozu odist. Mimochodom uz som videl zaseknuty aj pridavny 12cm vetrak od prachu... Keby som neuvazoval o pocte vetrakov, tak tam hodim X vetrakov a mozem zobrat skoro ktorekolvek riesenie...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Taková koncepce je úplně zcestná, lepší zdroj s ventilátorem, o kterém člověk neví, a k tomu ventilátor do skříně (pod zdroj nebo nahoru). Že se to bude pravidelně servisovat znamená jako co ? Že se bude co měsíc otvírat zdroj a všechno pracně čistit a vysávat ?

    Protože krom toho, že přes zdroj toho moc neproteče ať děláš co chceš (např. v současné redakční sestavě, kterou mám doma, je Cooler Master, který ač fouká naplno, tak fouká méně než 80mm ventilátor) kvůli velkému odporu v cestě, tak navíc se bude zanášet a v kombinaci s teplým vzduchem ze skříně mu to dost sníží životnost.

    Raději jak všichni doporučují sežeň tichý zdroj a vzduch tahej Papstem, to bude stačit tu a tam vysát nasávací otvory, práce na tři minuty...
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 18-05-2008 v 18:14 Důvod: dobrá poznámka, přesunuto
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Nebo tam těch větráků dej víc a když se jeden pokazí, nic se nestane, kdyby to PC uchladil v pohodě 1 FAN ve zdroji, tak když dáš další 2 do caes a ty se zaseknou, nemusis nic resit, dokud se nezasekne i ten ve zdroji, coz bys musel resit stejně imho se mi jeste nestalo, ze by se zasek sam od sebe vetrak, vzdycky mu neco pomohlo, at uz spatny napeti nebo pastelky v lopatkach. A imho ty vetráky se nemusí nejak extra cistit, to stací lehce utrit lopatky, nemusís preolejovávat loziska...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    :-)

    Nechcem, aby mi len hucal. To mi je jedno, ci huci, ci nie. Pokial to nie je nejake hucanie, co hovori
    o poskodeni lozisiek atd.

    Ide mi o MAXIMALNY prietok vzduchu. A urobenie chladenia iba jedinym ventilatorom a tym by bol
    ten v zdroji. Je to alternativa k iba cisto pasivne chladenemu PC. Jedna sa o to, aby to bolo
    lahko a rychlo servisovatelne, pretoze to bude niekde umiestnene, kde clovek nema vela casu
    sa s tym zapodievat.

    12cm ventik v zdroji sa nezasekne len tak lahko. Pripadny servis znaci opravit jeden ventilator,
    ci vymenit jeden zdroj.

    Cim viac komponentov, tym viac moznosti k ich zlyhaniu. Inac by si tam clovek mohol dat
    mnozstvo ventilatorov a potom kazdu chvilku opravovat zaseknute... :-)

    takže ty chceš jenom větrák ve zdroji,co nejsilnější a zbytek pasiv ??? tak tuto investici asi fakt nepochopím
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nesnažte se pochopit na co to potřebuje zadání znělo jasně, slušný a levný zdroj + co nejsilnější větrák.

    Je otázka jestli jsi ochoten porušit pečetě na zdroji (pokud tam nějaká bude) a vyměnit ventilátor.. Jak bylo řečeno tak z výroby takový zdroj neexistuje. Bud je to krám který musí mít větrák naplno, nebo je to kvalitní zdroj s termoregulací. (a nebo neco mezi v podobe Fortronu GLN)

    Takže asi koupit kvalitní zdroj v požadované wattáži a vyměnit ventilátor za účinější (papst, Noctua NF-P12-1300) a nebo větrák ponechat a obejít termoregulaci = zapojit natvrdo na 12V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    No, porušit pečeť bude muset, protože i vysavači se občas musí vysypat nebo vyměnit sáček. V opačném případě zdroj do půl roku odejde.

    A takový spálený zdroj, který je jeden velký chuchvalec prachu, na žádné reklamaci neuznají - nesprávné použití
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zdroj
    Od smrdis12345 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 15-03-2010, 22:59
  2. Zdroj do 1.500,-
    Od Amaunetka v sekci Zdroje
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 15-08-2009, 21:02
  3. GigaByte HD4850 R485OC-1GH 1GB-Problém s ventilátorem
    Od jirka007CZ v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-02-2009, 15:04
  4. zdroj
    Od Manu v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-11-2008, 20:07