Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 38 z 38

Téma: Zdroj se silným ventilátorem

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Pavel Boček

    pisal som to tu uz viackrat, ze to ma byt MALE, MALE, MALICKE :-) Cize 8 ci 9cm vetrak tam nepojde. To by uz chcelo inu a vacsiu skrinku. On bude totiz este problem s umiestnenim, preto to ma byt MALE.
    Zatial pocitam so skrinkou Thermalmake Lanbox. Inu, malu, standardizovanu som zatial nenasiel... Este je mozne, ze v pripade potreby by sla miesto ITX dosky tam mikro ATX doska v buducnosti.

    No, prave pozeram, ze to ma v popise aj 1x 9cm vetrak. Dufam, ze ak by som uz tam daval vetrak, tak radsej standard 8cm. Ale rad by som sa tomu vyhol. A najradsej to prevadzkoval aj tak stabilne pasivne chladene cele
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 18-05-2008 v 22:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    To tam má ventilátory už v defaultu, tak co řešíš

    Nejlepší by bylo stejně vzadu ty díry pro tři miniaturní turbíny vyříznout a dát tam něco většího (a vzít nůžky na plech a stříhnou to snad taková prace není ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Ach jaj... Ako som pisal, najradsej nechcem nic vyrezavat /tiez nechcem, aby som si, ci niekto iny o to porezal ruku napr. pri manipulacii/. Chcel by som to standardizovane. Zopakujem to, cim viac suciastok, tym dlhsie papranie sa pri servisovani. A ak to ma by nenapadne, tak nejaka vymena zdroja, bude rychla a nie taka napadna, ako mozno nejake skrutkovanie plastovych panelov, aby sa clovek dostal k vetraku a dalsia demontaz i montaz ventilatorov /pripadne ich opravy/. V jednoduchosti je sila. Keby to bolo pre nieco ine, tak tam hodim 2-3 vetraky naviac a kaslem na to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    257

    No já se nechci vměšovat do rozjeté diskuze, ale myslím (a z vlastních zkušeností s rozličnými sestavami mohu potvrdit), co už tu hodně lidí psalo - že se dnešní větráky nezasekávají => bude poruchovější to řešení jednovětrákové (přes zdroj) ... a to je snad to, co nechceš, ne? :
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Zas ten 1x 12cm sa nezasekne az tak lahko a v ramci polrocnej, ci rocnej prehliadky sa moze vymenit zdroj aj s vetrakom a ten inde dodatocne opravit, ci ocistit, keby bolo nutne. Inac tie zdroje s 12cm sa zacnu zasekavat tak po 3-4 rokoch NONSTOP prevadzky, niektore... Z tych lepsich tusim tak po 6 rokov nonstop.

    Nemyslim, ze tu dost ludi NONSTOP prevadzkuje taku dlhu dobu nove vetraky, aby to mohli potvrdit. Pravdepodobne nemaju ani tak prasne prostredie, ako byva napr. vo vyrobe /napr. cierny olejovy prach, ci kovovy/. Preto som chcel to nadimenzovat tak, ze by to slo OK aj pasivne chladene vsetko...

    Doplnenie:
    --- rozmyslam o tom ako o prototype, ked to pobezi vo viac prevadzkach takych 5-6 rokov, tak sa uvidi, ake to bude. Samozrejme sa to bude moct aj postupne upravovat tak, aby sa docielilo dlhodobej stability, co najmensej prasnosti a pasivneho chodu. Postupne, rokmi...
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 18-05-2008 v 23:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Fortron FSP400-60GLN má větrák Adda AD1212LB-A71GL, který má snad 72CFM průtok při 12V a dle recenze za PAPSTem jen těsně zaostává.
    Recenze obdoby: http://www.svethardware.cz/recenze-d...zduchu/15261-3,
    specifikace: http://www.addausa.com/specifications/92-120.pdf strana 3, řádky 5-6,
    dle vysvětlivek zde: http://www.addausa.com/model_index.pdf se tyto modely liší jen tím, že A73GL má monitor otáček.
    Napájení ventilátoru můžeš přepájet na 12V větev.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 19-05-2008 v 00:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Jenže zase přijde o záruku

    Tohle mi začíná těžce připomínat ten server za 20k, kde musí být jedině Xeon a dá se to do béžové desktop skříně
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    257

    Jn, nejlepší prověřené řešení by bylo tam nechat víc ventilátorů a hotovo. Nemá to žádnou nevýhodu (hlučnost = menší / cca. stejná, nebezpečí zničení serveru = menší), ale jen výhody (lepší chlazení, záloha v případě poruchy, menší zahřívání a zanášení zdroje, neporušení záruky). Starosti se servisem bych se nebál - při nejhorším tam ten jeden rozbitý větrák necháš a nic se nestane (šance, že se rozbijou všechny je fakt minimální ... to bych se spíš bál přímého úderu blesku). Mimoto tim "kompresorem" vyfoukáš i prach z těch větráků (jako kdyby tam nebyly).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Zdroj
    Od smrdis12345 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 15-03-2010, 23:59
  2. Zdroj do 1.500,-
    Od Amaunetka v sekci Zdroje
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 15-08-2009, 22:02
  3. GigaByte HD4850 R485OC-1GH 1GB-Problém s ventilátorem
    Od jirka007CZ v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-02-2009, 16:04
  4. zdroj
    Od Manu v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-11-2008, 21:07