Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Výměna grafiky

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele kellyšak
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    59

    Dobrý den prosím vás potřeboval bych na svém pc nahradit Grafiku Radeon 9800 PRO 128mb za něco lepšího ale zároveň nic drahého, z důvodu že my začíná zlobit.Mám staré Pc Intel Pentium 4(Northwood) 2.40GHz,1.00GB RAM.Předem děkuji za radu,vím že my asi napíšete abych si koupil nový počítač i s novou grafikou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Začíná zlobit? Co to znamená přesně? Jaký máš zdroj (stáří, značka, výkon)? Do toho PC bych ajko maximum dal nějaký Radeon X1650, víc nemá smysl, je tam pomalý procesor, novější karta by se flákala.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele kellyšak
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    59

    Nějak my nestačí na COD4 ale to je jasné je to stará grafika.ale po 4.hodinách hraní my začíná blbnout.Zdroj mam MICASE Model WR 300
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Tak zdroj vyměnit taktéž! Jinak seš asi bez "nové" grafiky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1. Může odcházet zdroj, základní deska nebo jiná komponenta v PC (nevíme jak přesně to "blbne", chtělo by to přesně popsat). Takže by sis novou grafikou taky nemusel vůbec pomoci.
    2. Pokud zjistíme že je opravdu vadná grafická karta a zbytek je v pořádku (což u desky a no name zdroje napájejícího P4 dost pochybuju), pak by byla vhodná karta cca: nVidia 7600GS/GT nebo ATi 1650pro

    No každopádně zkontrolu jestli se karta nepřehřívá, pročisti jí chladič a ventilátor od prachu, případně nech do otevřeného PC foukat ventilátor jestli neni spatne zajisteno chlazení celé skříně. Pak zkontroluj kondenzátory na desce jestli nemají nafouklé čepičky nebo nejsou vyteklé (takovej rezavej povlak).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Co jsem tak koukal, tak v lowendu je nabidka na AGP port dost uboha, krome ty 1650ky za cca 1200,- ... Nikde nic! Takovy srandy jako 5200ka za 1000,- pripadne 7600GS za 2200,- to at si strcej vite kam

    zdroj: alza a CZC
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ahoj,
    připojuji se - vyčistit počítač od prachu a zkontrolovat, zdali se točí všechny větráky (a zkontrolovat chladiče, i když na nich se na první pohled nic nepozná...) a kondenzáory na desce a grafice. Pokud vše v pohodě, znovu vyzkoušet grafiku v zatížení a zjistit, zdali se nepřehřívá. Pokud se přehřívá, nějak vylepšit chlazení (ale zamyslet se, proč se dosud nepřehřívala...), pokud to nebude přehřátím grafiky, vyměnit zdroj,
    minimálně fortron 350W. Pokud ani to nepomůže, tak teprve přemýšlet nad novou grafikou, či upgradem PC
    (celej novej počítač s nějakym athlonem x2 se vejde do 5.000 a navíc člověk ušetří na elektřině :-)).
    Matyáš
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od ice_d Zobrazit příspěvek
    Co jsem tak koukal, tak v lowendu je nabidka na AGP port dost uboha, krome ty 1650ky za cca 1200,- ... Nikde nic! Takovy srandy jako 5200ka za 1000,- pripadne 7600GS za 2200,- to at si strcej vite kam

    zdroj: alza a CZC
    Jak jsi prisel na AGP? To tu nekde padlo? Nebo padl presny typ desky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Jak jsi prisel na AGP? To tu nekde padlo? Nebo padl presny typ desky?
    Usuzoval jsem to podle toho Radeonu 9800. Jsem presvedcen, ze ten se delal pouze na AGP...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od ice_d Zobrazit příspěvek
    Usuzoval jsem to podle toho Radeonu 9800. Jsem presvedcen, ze ten se delal pouze na AGP...
    No jo predsedo, asi to tak bude. Jak ten cas ale leti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Jediná nová AGP karta co pro tebe připadá v úvahu je Radeon 2600XT:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...p&SearchType=1
    Cokoliv levnějšího je výrazně pomalejší a cokoliv rychlejšího už s tvým CPU pozbývá smysl. Dokonce i tu 9800Pro bude 2,4GHz Northwood často omezovat.

    Radeon X1650 (pokud jde o DDR2 verzi s takty 600/800 nebo horšímy) místo 9800Pro se ani nedá považovat za upgrade, přínos by byl minimální.

    Zdroj každopádně vyměn aspoň za Fortron GLN350, jestli už není v posledním tažení (viz tvé problémy, nezdá se mi že by se vada grafiky projevovala až po 4h zátěže) tak je jen otázka času kdy se tak stane.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele kellyšak
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    59

    Děkuji všem za radu koukal jsem že na Radeonu 9800 Pro není ani snímač teploty tak jedině zkouška rukou.Kouknu na tu Radeonku 2600XT,a po tom zdroji se také kouknu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele kellyšak
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    59

    Ahoj kluci potřeboval bych ještě poradit.Kamarád my dal desku zn.ASUS P5L-MX tak přemýšlím jestli se nemám radši sestavit něco nového ale za rozumnou cenu,ale docela tápu.Mohli by jste my s tím pomoct.Potřeboval bych poradit jak to sestavit za levno,nemám totiž moc peněz,vím že je to těžký úkol.Předem děkuji za rady a nápady.Dá se vůbec něco levného postavit aby se na tom daly hrát dneštní hry..Mě samotného napadla tato neúplná sestava.........ASUS P5L-MX,INTEL CORE 2 DUO E4600BOX,POWER COLOR X1950Pro 512MB,A-DATA 2048MB 800MHz,SEAGATE BARRACUDA 7200.10 3.5" 250GB...........vybíral jsem co nejlevněji ale nevím.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Tak urcite by to nebylo od veci, ale spis bych usetril na procesoru a koupil Pentium Dual Core E2180 a pretaktoval ho, disk radeji Samsung a grafiku bys mohl nasetrit aspon na HD 3850 256MB (2400Kč)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele kellyšak
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    59

    ASUS P5L-MX , INTEL PENTIUM DUAL CORE E2180BOX , HD 3850 256MB , Samsung SpinPoint S250 3.5" 250GB HD250HJ , A-DATA 2048MB 800MHz , myslíš nějak takhle....http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?eid=104140
    Naposledy upraveno uživatelem kellyšak: 20-05-2008 v 00:51
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vymena grafiky
    Od aixon v sekci Grafické karty
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 24-04-2011, 19:59
  2. Vymena grafiky.
    Od Georginek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-10-2010, 17:21
  3. Výměna grafiky
    Od Paullik74 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-09-2009, 21:21
  4. Výměna grafiky v notebooku
    Od david158 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 13-01-2008, 21:06