Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: E-Ten Glofiish X600 nebo jiný?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Zdravím.

    Před pár dny jsem byl docela rozhodnotý pro i-mate JAMA 101, ale tak nějak mi po zvážení došlo, že připlatit si za GPS a wi-fi by nemuselo být až tak marné. Dospěl jsem k E-Tenu ( Glofiish X600 ). Hledám po netu už několik dní něco, co by mu mohlo konkurovat buď cenou, nebo výbavou, ale všechno je s cenou spíš o 2 tisíce víc ( X600 stojí na Sunnysoftu ( zkušenosti se Sunnysoftem by byly také vítány ) 7600 Kč s DPH ), což není zanedbatelný rozdíl.

    Nevěděl by tedy někdo o nějakém dobrém komunikátoru v ceně nižší než 8 tisíc Kč s tím, že to bude řešení all-in-one ( GPS, GSM, PDA, wi-fi, 400MHz procesor )?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    A chceš Windows Mobile, nebo jiný OS.? Osobně bych do E-TENu nešel, měl jsem v ruce M700 a ten byl taky nabušený, cenově dobrý, ale vzhledově dost laciný a něco podobného byla i konstrukce. Naprosti tomu produkty od HTC jsou jiná liga, měl jsem v ruce TyTN I i II a max. luxus. Jinak kolega teď prodává TyTN I za hodně dobrou cenu...přidal by k tomu i BT GPS.

    //Jedná se o tento model: http://www.mobilmania.cz/Testy/HTC-T...1/default.aspx
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    64MB RAM!!! Na to pozor!!! Kamoš ma PDA s 64 nebo 128MB(teď nevim) a pustí tam dva "programy", třeba web browser s něčim PDA dojde RAM, je pomalý jak svi*a a nedá se s tím pracovat, někdy pomůže jen restart.
    Ale ja nejsu PDA expert, v podstatě mě toto ani nezajímá, tak to ber spíš jako negativní zkušenost laika.

    //HTC mohu také doporučit, má ho jiný kámoš a perfektní stroj(tythn 2), ale ta cena
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    A chceš Windows Mobile, nebo jiný OS.? Osobně bych do E-TENu nešel, měl jsem v ruce M700 a ten byl taky nabušený, cenově dobrý, ale vzhledově dost laciný a něco podobného byla i konstrukce. Naprosti tomu produkty od HTC jsou jiná liga, měl jsem v ruce TyTN I i II a max. luxus. Jinak kolega teď prodává TyTN I za hodně dobrou cenu...přidal by k tomu i BT GPS.

    //Jedná se o tento model: http://www.mobilmania.cz/Testy/HTC-T...1/default.aspx
    OS bych preferoval WM. Na verzi mi asi moc záležet nemusí, vzhledem k tomu, že znám jen WM5. Laciný vzhled mi nevadí, alespoň nebude až tak moc lákat pozornost, ale laciná konstrukce je už jiné kafe. Byl rozvrzaný nebo tak něco?

    Na TyTN jsem taky narazil, ale ta cena je dost vysoká. A z druhé ruky do toho jít nechci, přece jenom bych ten mobil měl rád zaručený na 2 roky.

    @Janyk: Tatík má P550M od Mia, ta má sice 512 MB ROM, ale taky pouze 64 MB RAM a nemá s rychlostí problém. Co jsem měl to PDA půjčené, taky jsem si neměl na co stěžovat. Myslím, že 64 MB RAMky stačí, ROMka pak bude dost závislá na paměťových kartách, ale s tím počítám.
    Naposledy upraveno uživatelem Intri: 18-05-2008 v 22:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Mno právě oproti TyTN I i II to bylo takové forové, hlavně to otevírání klávesnice, nic moc.

    Ohledně TyTN I ti píši SZ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    64MB RAM!!! Na to pozor!!! (
    64 MB je problém zejména u PDA s VGA displejem, u QVGA to není tak hrozné, ale je pravda, že pokud používáte Operu, tak při spuštění několika dalších aplikací může paměť dojít.

    Je docela škoda že nechcete použité zařízení, staší přístroje už mají hodně vychytanou softwarovou část a dají se sehnat za opravdu slušný peníz, např. HTC Universal 7 tisíc, MDA III 3,5 tisíce, HTC Tytn 4 tisíce atp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, pokud by použité zařízení bylo bez závad, nevadilo by mi, kdyby bylo použité, jde mi ale hlavně o záruku, nechtěl bych dát své tisíce a zůstat nakonec v případě poruchy na holičkách.

    EDIT: Ještě by se dalo zvážit Mio A501, ale u něj mě celkem znepokojuje 200MHz procesor. Když uvážím, jak dlouho trvá přepočet trasy při navigaci na 400MHz procáčku, u toho Mia by to bylo asi hodně přejetých křižovatek. Jinak u něj moc slabin v parametrech taky nevidím.
    Naposledy upraveno uživatelem Intri: 18-05-2008 v 22:31
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od Pavel Bureš Zobrazit příspěvek
    64 MB je problém zejména u PDA s VGA displejem, u QVGA to není tak hrozné, ale je pravda, že pokud používáte Operu, tak při spuštění několika dalších aplikací může paměť dojít.
    přesně - Opera
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Však stačí si akorát pohlídat, aby těch aplikací neběželo moc, ne? Očekávám, že víc než 3 aplikace najednou potřebovat asi nebudu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Z osobní zkušenosti s HP iPAQ 514 nemohu doporučit 200MHz procesor...hrůůůůůůůůůůůůůůůůůůza...zatím Windows Mobile nechci vidět, vrátil jsem se k Nokia 6230i, nejradši bych ale Nokia 3330.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jo, k tomu mi stačí zkušenosti s 400MHz procesorem a selský rozum. Potíž je v té ceně - X600 je nejlevnější ucházející kousek, a osobně se mi fakt nechce insvestovat zbytečně velké peníze. Zas tak náročné potřeby nemám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Však stačí si akorát pohlídat, aby těch aplikací neběželo moc, ne? Očekávám, že víc než 3 aplikace najednou potřebovat asi nebudu.
    Sta+čí. Problém však může nastat, pokud budete chtít použít 3 opravdu nenažrané aplikace. Pak 64 MB RAM (tj. cca 30 MB dostupných) může být málo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Však stačí si akorát pohlídat, aby těch aplikací neběželo moc, ne? Očekávám, že víc než 3 aplikace najednou potřebovat asi nebudu.
    Stačí, ale nastanou situace, kdy to prostě není možné a nutně potřebuješ otevřít více náročnějších programů a už je tu docela velký problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Nevím, nakolik by moje aplikace žraly, ale v podstatě očekávám současné spuštění nanejvýš QIPu, prohlížeče ( pravděpodobně IE kvůli té paměti, ale kdyby se tam vešla Opera, klidně i tu ) a nanejvýš přehrávače. Sice je mi jasné, že IM klienti žerou paměť hodně rádi a že přehrávač taky není svatý, ale stačit by to snad mohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    Uvedená kombinace je bezproblémová.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ostatní: MSI R9 270, N750Ti TF nebo jiný?
    Od SimTrix v sekci Grafické karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-06-2014, 03:47
  2. SSD: INTEL X25-M, nebo jiný?
    Od fanynek v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 24-04-2011, 19:18
  3. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 17-11-2010, 22:17
  4. První zapnutí glofiish x600 ( vlastně nezapnutí)
    Od PDA-MAN v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 24-06-2008, 15:14
  5. Chlazení procesorů: LGA775 box nebo jiný
    Od JuraS. v sekci Chlazení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 12-04-2007, 13:05