Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 39

Téma: Vyber CPU a desky pro OC

  1. #16
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od Aytech Zobrazit příspěvek
    Kdyz pretaktujes 8200, tak mas 8400, stejny cache, ctejny FSB, proc platit 1500 navic?
    To je má Intel prodávat za stejnou cenu? Jinak rozdíl je v normálních obchodech cca 900 což plně odpovídá tomu, že 8400 bývají obecně trochu povedenější kousky (ale stejně to záleží na štěstí), mají vyšší frekvenci a hlavně vyšší násobič, protože s E8200 na 4GHz (tj. 500FSB) by se nejedna deska už zadýchala. Pro normálního uživatele ale bude E8200 stačit bohatě.

    Citace Původně odesláno od Aytech Zobrazit příspěvek
    2Janyk1: a jak je ten 7200 v taktovani? cena je docal dobra, kdyz se ho podari slusne pretaktovat.
    Taktování je o něco horší než u E8xxx a má poloviční cache, ale za tu cenu je stejně geniální.

    Citace Původně odesláno od Aytech Zobrazit příspěvek
    O pameti jeste premyslym, myze byt problem s kompatibilitou? na strankach vyrobce maji seznam pameti, kdyz nejaka tam neni tak nepodporuje nebo co?
    Nemůžou otestovat všechny modely na světě...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    E8400 ma vyssi nasobic, ze? Tak 9.5 (333x9.5=3163MHz coz by odpovidalo), E8200 ma tak 8 (333x8= 2664MHz). To se asi vyplati ze? 150Kč. Na taktovani to bude lepsi(s horsi deskou)?
    Vysvětlení, prosí lama. Jak je tohle myšleno?
    Já jsem jenom nadhodil, že když si přidá pár korun, s kterýma jako s výdajem stejně počítá, vzhledem k tomu, že měl v původním výběru i to Q6600, může mít i E8400. Nic víc... Samozřejmě, 8200 už je zase s cenou jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    2Speedsnail: Stavajici komplet vrazim do pocitace tchana, ten uz ho ma 10 let a nemuzu uz koukat jak je mu 5 min rozbiha prazdnej Word) A s E4400 jsem narazil asi na limit chlazeni, asi bych mohl jeste vymenit chladic, ale obavam se ze me nevejde do skrine, coz je dalsi hacek v tim pribehu ted mam Akasa AK-965, rozmery 138.4 x 105 x 58, a uz je tam asi 5mm do zdroje... takze ted' koukam na recensi, na rozmery, mozna kdyz neco bude tak jeste necham E4400
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    2Aytech: To je rozumny reseni. Ten chladic Akasa neni podle recenze co jsem nasel vubec spatnej takze to E7200/8200 na frekvenci kolem 3600Mhz při rozumnym Vcore uchladi myslim v pohodě a tiše. To dava cca 450fsb na desce (pro DS3 žádnej problém) a 900Mhz na pamětech a to zvládnou i ty nejlevnější 4Gb A-Data.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Jo, a jeste mam dotaz na pameti k tomu kompletu GA-P35-DR3+ E8200 (tematu uz nezakladam. Chci tam zhruba 4Gb 800mhz, takze kdyz vezmu 2x2Gb, bude to v dualnim rezimu? nebo je radsi 4x1Gb? Taki s tim nemam moc skusenosti
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Rozhodne 2*2Gb 800Mhz. Pojedou v duálu bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    tak jo, rozhodnuto jeste mam cas do vikendu, takze se jeste pohrabam po recenzich, mozna zas najdu neco zajimaveho, ale asi uz ne, docela se mi libi tahle combinace.
    Ted' me ceka prejinstalovani Zakladni deski, coz taky poprve Urcite budu mit s tim spoustu otazek a problem, ale nekde se potreba zacit

    Muze nekdo sem hodit par navodu na odinstalovani a najinstalovani deski? nemyslim navod jako manual, toho jsem uz precetl dobrej kopec, ale nejaky zvlastni tipy, co se muze stat v procesu? ted me nic nenapadne jen compatibilita novych komponentu (kupuju ke svemu kompletu zdroj+pevny disk (do pocitace tchana, taky je potreba vymenit)
    Naposledy upraveno uživatelem Aytech: 20-05-2008 v 22:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    2Aytech: To je rozumny reseni. Ten chladic Akasa neni podle recenze co jsem nasel vubec spatnej takze to E7200/8200 na frekvenci kolem 3600Mhz při rozumnym Vcore uchladi myslim v pohodě a tiše. To dava cca 450fsb na desce (pro DS3 žádnej problém) a 900Mhz na pamětech a to zvládnou i ty nejlevnější 4Gb A-Data.
    Ja jsem myslel ze je hlucnej, ale podle testu koukam jsou tam chladici s 70db, coz vubec nedokazu predstavit, muj je docela slyset, i kdyz ne bezi naplno (pouzivam PWM), proto jsem chtel neco se 120mm, ale zas se obavam ze nevejde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Porad'te prosim kdo ma stejnou desku. Najinstaloval jsem ji, ale nejsem si jisty s napajeni power_led a tak. ja jsem to mel uplne jinak na stare desce, tady jsem trochu mimo. Power_led je tady 3 cerny zasuvky, zadna polarita neni (tedy neukazano na desce), usb jsem nasel, pak audio je pres celou desku skoro pod prosessorem. V manualu to neni moc prisny, ve googlu nic moc jsem nenasel, asi jen ja se pohybuju o tom
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Jestli máš LEDku dobře zapojenou poznáš podle toho jestli bude nebo nebude svítit. A u power a reset tlačítka je to jedno, tam jde jen o to že se zkratují dva piny, mimo skříň klidně můžeš zapínat a restartovat šroubovákem
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Jo, uz jsem nasel, dik precetl jsem pozOrneji navod k desce)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér Avatar uživatele haCR
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    149

    počkej si na novej chipset intel p45 má obrovské možnosti taktování(ASUS p5q deluxe)+e8200(8400) nebo q6600
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    no, cena je taky dobra Ale nechci na nic cekat, uz jsem tu desku koupil a najinstaloval. Prvni co me prekvapilo, je teplota procesoru. Je dost niz nez na minule desce! tam bylo 38-40 (netaktovany) v klidu s napetim Auto. Na nove desce stejny prosesor, stejny chladic, nic navic, ale teplota v klidu 27! To me docela prekvapilo, asi teplota procesoru taky zalezi na napajeni desky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    nebylo to taky třeba tim, že chladič špatně seděl a teď už je nasazenej správně a doléhá?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    ne, na stare desce jsem ho prejinstaloval nekolikrat, menil pastu, ale teplota byla zhruba stejna.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. vyber desky a procesoru
    Od lexxxa v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 96
    Poslední příspěvek: 11-12-2009, 03:55
  2. vyber desky
    Od lexxxa v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 11-08-2009, 20:03
  3. výběr desky AM2+ pro PII X4 955 BE
    Od flanker v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-03-2009, 21:34
  4. vyber desky pro E2160
    Od S3m8a v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-03-2008, 13:27