Dvě grafické karty v jednom PC
Mám jen krátký dotaz - je možné v jednom PC provozovat Matrox Parhelii a ATi 3870 (rozhraní PCIe)?
Počítám že ano, ale mám někde v mozku vzpomínku, že dvě VGA PCI karty v jednom kompu nefungovaly (ano, je to cca. 10 let zpátky) a tak bych to rád měl ověřeno.
Představuju si, že každá pojede na svém monitoru, na ATi budu hrát hry a na Matroxu zpracovávat fotky. Nemáte to někdo, čistě náhodou, vyzkoušené?
Dík
Počítám že ano, ale mám někde v mozku vzpomínku, že dvě VGA PCI karty v jednom kompu nefungovaly (ano, je to cca. 10 let zpátky) a tak bych to rád měl ověřeno.
Představuju si, že každá pojede na svém monitoru, na ATi budu hrát hry a na Matroxu zpracovávat fotky. Nemáte to někdo, čistě náhodou, vyzkoušené?
Dík
Proč takto? Na 3870 můžeš jak hrát, zak editovat foto a ta druhá je imho zbytečnost! I jestli to jde tak bych to takto neřešil.
[QUOTE=tv;124797]Mám jen krátký dotaz - je možné v jednom PC provozovat Matrox Parhelii a ATi 3870 (rozhraní PCIe)?
Dík[/QUOTE]
Třeba by stálo za to to trošku objasnit, co s tím přesně zamýšlíš :notsure, třeba bychom tady i vymysleli něco efektivnějšího, třeba taky ne ;) Předpokládám, že ti primárně jde o počet grafických výstupů, či nějaké to profesionální použití.
Jo a taky by bodlo kdyby jsi napsal tvou konfiguraci počítače.
Dík[/QUOTE]
Třeba by stálo za to to trošku objasnit, co s tím přesně zamýšlíš :notsure, třeba bychom tady i vymysleli něco efektivnějšího, třeba taky ne ;) Předpokládám, že ti primárně jde o počet grafických výstupů, či nějaké to profesionální použití.
Jo a taky by bodlo kdyby jsi napsal tvou konfiguraci počítače.
Jestli pojedou bych si nebyl úplně jistý...a když, tak jestli nedojde ke konfliktu či každá pojede zvlášť, tj. jestli by Matrox nesloužila pouze jako výstup HD 3870 :) Zní to divně, ale např. dvě stejné karty v PCIe fungují tak, že na každé jde jen jeden výstup a je vůbec otázkou, jestli třeba ta druhá opravdu počítá sama nebo je jen výstupem té první :notsure
Budu si s tím muset sám pohrát, ale nejprve musím zjistit, kterou PCI grafickou kartu jsem si ještě neodpálil :mistake:cry
Budu si s tím muset sám pohrát, ale nejprve musím zjistit, kterou PCI grafickou kartu jsem si ještě neodpálil :mistake:cry
[QUOTE=Pavel Boček;125698]Jestli pojedou bych si nebyl úplně jistý...a když, tak jestli nedojde ke konfliktu či každá pojede zvlášť, tj. jestli by Matrox nesloužila pouze jako výstup HD 3870 :)
...
[/QUOTE]
Heh, to je trochu neočekávané :-)
Nicméně se to dá poměrně snadno ověřit, má-li člověk více grafik s různýma vlastnostma - podle toho, co píšeš, by v případě "Matrox je výstup" fungovalo na Matroxu Aero.
...
[/QUOTE]
Heh, to je trochu neočekávané :-)
Nicméně se to dá poměrně snadno ověřit, má-li člověk více grafik s různýma vlastnostma - podle toho, co píšeš, by v případě "Matrox je výstup" fungovalo na Matroxu Aero.