Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: 4GB DDR2 Corsair Twinx XMS2 800MHz (5-5-5-18 2T) 1,9V ??

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Jackal1
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    221

    Ahoj.

    Mám tyto paměti 2x 2048MB DDR2 Corsair Twinx XMS2 800MHz (5-5-5-18 2T) a koukal jsem na stránky výrobce a specifika pamětí, kde jsem našel voltage 1,9V. Mám nastaveno v BIOSU auto, neměl bych dát manuálně 1,9V ??? Nebo to špatně překládám ? Díky.


    TEST SPECS
    Each module pair is tested together at
    800MHz
    Tested and packaged in pairs
    Packaged together immediately following
    system test
    Tested at JEDEC standard latency settings
    ( 5-5-5-18 ) at 1.9V
    SPD programmed at:
    JEDEC standard 5-5-5-18 values at
    800MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Default napětí pro DDR2 je 1,8 V. Podívej se kolik ti deska do pamětí opravdu pouští a kdyžtak to ručně nastav na těch 1,9 V. Pokud bys je chtěl taktovat, tak klidně i 2,1 V.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Jackal1
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    221

    Děkuju. Už jsem tedy nastavil 1,9V. Auto dávalo opravdu 1,8V. Na desce mám spoustu věcí na OC na Auto, rád bych to postupně přelouskal a ponastavoval to, abych doladil desku na maximum, ale to je jiný příběh. Díky za RAM, už jedou na 1,9V. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Určitě volbu nastav ručně.Bios si tam často pouští co chce..
    EDIT:Pozdě
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Jackal1
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    221

    Tak ještě jedna otázka, mám také nastaveno ručně 2T, nemám dát ručně i časování 5-5-5-18 2T, nebo to je jedno, že je to na Auto ?

    SamecP: pozdě ? to nevadí, díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Jo to můžeš,zvlášť když máš přetaktováno tak se to přímo doporučuje.Vše co můžeš nastav ručně..Časování,napětí(I u CPU) atd..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Jackal1
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    221

    Díky. Nastaveno 5-5-5-18 2T, když jsem dal na manual nastavení, tak tam byli hodnoty 5-5-5-15 2T. Další hádanka vyřešena, díky lidičky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Neděkuj
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tak pokud tam předtím bylo 5-5-5-15 a dal jsi tam 5-5-5-18, tak jsi to o něco zhoršil...na 800 Mhz by měly jet i na 4-4-4-12, ale možná by to chtělo to napětí právě ještě zvýšit. Pokud se do toho pustíš, tak nezapomeň otestovat stabilitu v orthosu a/nebo GoldMemory
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR2: Corsair DDR2-800 Twinx XMS2 na desce Asus P5N3E-SLI
    Od mildante v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-08-2008, 16:35