Lekslý vypadá pěkně, ale je an něm vydět kdejaký bordel a když na něj zasvítí slunce, nevidí člověk už vůbec nic. Proto bych volil matný. Lépe řečeno spíše lesklý, záleželo by také na tom v jaké místnosti by byl umístěný.
Lekslý vypadá pěkně, ale je an něm vydět kdejaký bordel a když na něj zasvítí slunce, nevidí člověk už vůbec nic. Proto bych volil matný. Lépe řečeno spíše lesklý, záleželo by také na tom v jaké místnosti by byl umístěný.
Přidám želízko do ohně ;-) - jednoznačně matný. Doma máme všechny LCD matné, na notebooku mám taky matný displej a na netbooku díkybohu taky. Jedna věc jsou ty zmiňované odlesky, ale mimo to nemám moc rád lesklé povrchy obecně, protože je na tom hned vidět každé smítko (kamarádi, co mají notebooky s lesklými displeji, na to taky celkem nadávají, že to vyčistí a za chvíli je tam zase vidět spousta bordelu - hlavně prach). Sice lesklé LCD mají lepší barvy (bezesporu), ale já bych kvalitu barev za svoje nervy nevyměnil![]()
Spíše matný
Osobně mám doma matný Samsung 2243BW a lesklý bych tam nechtěl, kvůli odleskům - mám naproti velké okno, které by se tam odráželo a večer by tam bylo vidět světlo, když si rozsvítím
Co se týče notebooku, tak jsem viděl oba dva typy (osobně nemám notebook) a taky bych bral jednoznačně matný displej, i když tam je aspoň možnost to polohovat tak, aby se tam nic neodráželo (většinou)
Matný / Lesklý ?
Mňa v realite zaujíma či mám / nemám v mojej izbe problém s okolitými odleskami, svetlom z lampy ...
Čo vôbec nemusím mať sú "imidžové somarinky" na dizajne LCD. Chcem vidieť iba plochu a zvyšok LCD proste "neexistuje = neruší".
Mě je to jedno, mám obojí a jsem spokojen.
Já mám mometálně MATNÝ LG Flatron W2271TC a jsem v celku spokojen, ale nevadí mi ani lesklý.
Vzdyt jsem uz odpovidal nedavno (pred 2 lety)http://www.svethardware.cz/forum/sho...3&postcount=27
edit: jsem stale pro leskly panel, ikdyz mam oba panely matne (+ leskle na umpc)
Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 21-02-2010 v 14:58
Jedině matný.
Mám i zkušenosti s lesklým povrchem a ten mi protě nevyhovoval, tak jsem se ho zbavilDnes mám NEC MultiSync 225WXM a jsem spokojený.