Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Jen 200 bodů v 3Dmark06, stačí to?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    10

    Chci si ke svému NB (grafika nVidia GeForce 8400M nesdílená 128MB) připojit přes DVI vstup 24" monitor s rozlišením 1920x1200 px. Zkoušel jsem si test v 3Dmarku 2006 a na grafiku jsem dostal jen 200 bodu (procesor dostal 1900 bodů). Vím, že na hry to není, ale bude to stačit alespoň na běžnou kancelářskou práci a HDTV filmy (matroska kodek)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Jake rozliseni zvladne grafika nema vliv na to jakeho score dosahne v 3dmarku. Tohle rozliseni by mela na 95% bez problemu zvladnout kazda nova aspon trochu slusna grafika, takze bych se toho nebal.

    Dalsi vec, vykon v 3dmarku opet neurcuje to, jak ti bude sestava prehravat filmy. Prehravani mkv si nejsem jisty, ale mam za to ze ten grafika neakceleruje a ze pri prehravani zalezi hlavne na cpu, ale ruku do ohne za tohle nedam, video neni zrovna muj obor.
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 26-05-2008 v 01:19
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Výkon v 3dmarku je pro věci co popisuješ naprosto irelevantní. Mobilní 8400 má snad stejnou výbavu co se dekódování videa týče jako desktopová varianta, takže přehraje cokoli i v tom rozlišení 1920 x 1200, procesor určitě také stačit bude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Na 2D to stacit bude. Na 3D zapomen.

    Prehravani mkv si nejsem jisty, ale mam za to ze ten grafika neakceleruje a ze pri prehravani zalezi hlavne na cpu, ale ruku do ohne za tohle nedam, video neni zrovna muj obor.
    MKV je jen container (obal) a podstatne je, co je UVNITR za streamy a cim se dekoduji. V mkv muze byt obycejny DivX ci Xvid. Muze a take casto tam byva h264
    Cize stejne jako AVI je jen obal, tak MKV je jen obal a zavisi na tom, co je uvnitr a cim se to dekoduje.





    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Jo trodas to říká správně, až na to, že obalu se říká kontejner :-).

    Kolik máš bodů celkově v 3DMarku06 (když to nebudeš dělit na CPU a GPU)? Ale na hraní to prostě neni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    /OT Heheh, mas pravdu, vetsinou se pouziva preklad - jak jsem uvedl container - kontejner. Podle me je to ale dost nevhodny obsah a prilis toporny preklad. Tak jsem zkusil navrhnout obal
    Mozna je to nevhodne zasahovani novotami do ustaleneho (?) slovinku, nicmene do kontejneru se nosi vyhazovat odpadky/velky domovni odpad. Obal muze byt na ledascem a MKV je takovym obalem docela promakanym.

    Na rozdil od AVI podporuje tolik veci, ze z toho cloveku prechazi zrak... a na vyvojare jdou mdloby, kdyz po nich nekdo chce byt jen castecnou podporu MKV formatu A nasledne ne vsechny MKV edit programky funguji jak maji... kdyz chces takhle vyhodit titulky z MKV fajlu, no, do cirka 4G fajlu a cirka 3 jazyku je AVI mux GUI vec dobra, ale s 7,6G a 11 titulky to ma docela vazny problem...
    /OT

    Jinak mereni integrovane grafiky v 3DMarku a jeste navic v 3DMarku 2006 je docela zbytecne. Proste dokud se okna hybou a ze se hybou, tak bych to neresil. Na Visty Aero to neni, ale kdo by ty serepeticky chtel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Přímo na video je jeden benchmark, jmenuje se HQV Benchmark, ale je placený. Jinak ti zbývá jedině si prostě pustit HD video a sledovat počet snímků za sekundu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    10

    Díky moc za rady, myslím, že sem se dozvěděl vše podstatné, co jsem potřeboval. Ještě jednou díky všem
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. málo bodů v 3d mark05 i 06
    Od alesek07 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 24-07-2010, 13:46
  2. problém s 3DMARK06 a 05
    Od Honza.4.ever v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-12-2008, 08:32
  3. CPU test v 3DMark06
    Od Deee-aN v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-11-2008, 19:15
  4. Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 06-04-2008, 20:27
  5. Malo bodu za ram ve WEI - 4GB, 1066Mhz a jen 5.5
    Od Lo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-11-2007, 18:19