Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Problémy s PC (HW/SW): Jaké komponenty na desku ECS - K7S5A

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Jan Mach

    Znění dotazu:
    Mám starší základní desku ECS-K7S5A a chtěl bych ji osadit komponenty a to: pamětí - 512MB DDR 266MHz PC2100 CL2.5 64Mx64 KINGSTON BOX ------ dále pak ----- procesorem -AMD K7 Sempron 2200+ BOX socket A ----- a ještě grafickou kartou -SAPPHIRE HD 2400PRO, 256MB DDR2 (800MHz), ATI Radeon HD 2400PRO (525MHz), AGP 8x, 64bit, DVI . Prosím o radu, zdal-li komponenty mnou vybrané jsou správné a bude-li je tato deska podporovat. Za každou odpověď předem děkuji!!!!!!!

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Základní deska má charakteristiku--------
    DDR motherboard for AMD® K7 socket A processors with 266/200 MHz FSB

    Integrated with the most advanced technologies:

    Suspend to RAM
    Keyboard power on
    Hardware monitoring
    LAN/Modem wake up
    PROCESSORS

    462 pin Socket A supports the AMD® K7 processors
    Athlon XP / Athlon / Duron processors
    CHIPSET

    SiS® 735 System Chipset

    Super I/O and LPC - ITE8705F
    System Hardware Monitor: Built-in ITE8705
    LAN: MAC integrated in SiS®735 & PHY on board (Optional)
    AC97 Audio Codec
    SYSTEM BIOS

    AMI 2Mb Flash EEPROM
    Supports Plug and Play 1.0A, AMP 1.2, Multi Boot, DMI
    Support for ACPI revision 1.0 specification

    MEMORY

    2 DDR DIMM sockets and 2 DIMM sockets support (can not be used simultaneously)
    Two 184-pin DDR SDRAM (DDR200, DDR266) or
    Two 168-pin 3.3V SDRAM (PC100, PC133)
    Maximum: 1.0GB (DDR or SDRAM)


    I/O INTERFACE

    Supports Plug and Play function
    PS/2 keyboard and PS/2 mouse connectors
    Dual USB ports and an optional LAN connector
    1 - EPP/ECP mode parallel port
    2 - 16550 high-speed serial I/O ports
    Audio ports (Line-in, Line-out, Mic-in, CD-in and game port)
    Dual PCI IDE interfaces - support four IDE devices (PIO mode 4, DMA Mode 2, Ultra DMA 33/66/100)
    Supports 360K~2.88M Byte, 3 mode FDDs or LS120
    ATX power supply connectors
    Ports, headers and others:
    IrDA header
    Extra USB header
    Two CD-In headers
    Front Panel MIC/Line-Out header
    HDD LED, ACPI MSG LED, Reset Switch, Power Switch headers
    CPU and case fan headers
    Modem Ring Wake Up Header

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Tento procesor pracuje na fsb 333, tahle deska by mela podporovat jen 266 (zduraznuju mela, dneska nemam svuj den ). Takze pokud mam pravdu, existuji dve varianty toho, co se muze stat:

    1)deska neidentifikuje spravne procesor a odmitne s nim nabootovat.
    2)deska s cpu nabootuje, ale cpu bude pracovat bud na fsb 266 nebo 200.



  3. #3
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    tu desku radsi vyhod a kup to PC cely novy. sezenes ho celkem levne. mrkni do doporucenych sestav... http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=17914 , vem tu druhou a dej do ni nejakou grafiku. usetris si spoustu casu, problemu, ktere nakonec stejne skonci nakupem nove sestavy.

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Zkus to vygooglit, ale jsem přesvědčen, že AGP 8x nemá a nevím jestli to je vůbec kompatibilní a u semprona si nejsem jist FSB (SiS745 měla afaik max 266MHz). Takže spíš Duron/Athlon Thunderbird/Palomino/T*bred a tím posledním si nejsu jistej.

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Deska podporuje jen CPU s FSB 266 (až 2600+) což ten Sempron není. AGP 8x karta tam pojede bez problémů.

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Agp 4x a 8x jsou kompatibilní, rychlejší AGP v podstatě nepřineslo nárůst výkonu (komunikace po zběrnici byla stejně tak pomalá, že se používala minimálně).
    Nicméně jestli budeš nějaký ty komponenty kupovat, tak jsou to opravdu vyhozený peníze (no za pivo asi stojej...)

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Jestli tazatel vlastní jen onu desku tak je celá tahle diskuze bezpředmětná. Kupovat kvůli K7S5A, která má tržní hodnotu cca 200Kč a která kvůli nekvalitnímu osazení už zákonitě bude na pokraji kolapsu, dražší AGP verzi grafiky, dražší DDR paměti a zastaralý procesor s polovičním výkonem proti Celeronu M430 za 700Kč je naprosto zcestné.



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    47

    Kup celý nový kompl, vyjde ťa to určitě lacinějc než součástky pro zastaralé technologie a bude to o dost výkonější

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Tuhle desku jsem mel, ted ji ma v kompu deda. Opravdu ma v podporu pouze FSB 100/133 (x2) - odzkouseno v BIOSu. Navic max. celkova frekvence je tusim 1400Mhz...
    AGP to ma tusim jen 4x.
    No a ta RAMka, ta jedina pojede uplne bez problemu.

    Je to starej kram, hod to za psem

  10. #10
    Jan Mach

    Díky za Vaše odpovědi. Abych to upřesnil. Moje babička ráda hraje hry, ale bohužel, ani ty starší už ji tam nejdou. Uvážil jsem to a poraďte tedy prosím, kde nejlépe hledat pro nákup staršího, či repasovaného compu v cenové relaci maximálně do 6 000,- Kč. Aby se i v této ceně dal rozšířit o grafickou kartu, kterou většina takovýchto compů nepodporuje - je integrovaná. Nejde jí o nejnovější hry, takže si myslím, že by se to dalo nějak skloubit. Předem díky za Vaše reakce.

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    za 6 litru mas novy komp

    deska s AMD 780G (dost slusna grafika, dost toho zvladne + jde vymenit za plnotucnou PCI-E 16x) 1800,-
    sempron nebo levny athlon za litr
    1GB DDR2 450,-
    case jakykoli starsi ATX, sezenes za par stovek
    fortron 350GLN 700
    ---------
    cca 4000 takze do 6 se vejdes i s athlonem X2 a pevnym diskem nebo pro babicku nabusenou 3650 (to by pak stacila deska s 690G za 1300,- ale ta integrovana 780G stoji za pokus)

    takze bud kaslat na integrovanou a vzit 690G + 3650 nebo vzit 780G a nechat to bezet na integrovane a pripadne dokoupit

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Já bych doporučil vzít výprodejový HIS 2600XT za 700Kč než nebudou, nejlépe s pasivem nebo přetaktovanou s IceQ chladičem. Bude to 5x rychlejší než nějaká integrovaná grafika a bude s tím nula problémů. K tomu E2180, Gigabyte P31-DS3L, 2x1GB 800MHz RAM, Fortron 350GLN a do 6000,- se vesele vlezeš i se skříní.



Podobná témata

  1. DDR1: 2x512MB RAM pro desku K7S5A
    Od NeoChevy v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-04-2013, 17:48
  2. DDR3: Jaké paměti 2x4GB 1600 Mhz pro desku ASUS P8P67?
    Od Kobuk v sekci Operační paměti
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-03-2011, 11:26
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-02-2010, 21:41
  4. Procesor na desku ECS K7S5A
    Od Bartos.mirek v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 17-02-2008, 16:37