Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Základní desky: GigaByte GA-7VT600

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Draczek

    Znění dotazu:
    Sehnal sem si tuto základovku a po připojení všeho a puštění mi nenaběhne ani do BIOS. Když PC zapnu všechno se pustí jak má, ale nenaběhne obraz a ni ostatní. CD mechaniky se několikrát po sobě pustí a vypnou jako by se počítač restartoval. Vůbec nevím čím to může být. ( A ještě bych měl dotaz... Jumper "CLR_CMOS" který je u baterky... nevím jestli ho mám nějaký ulomený nebo to tak má být.... mám tam pouze tři zapájené díry ale nejsou nijak propojeny a jsou prostě rovnoběžně s deskou... Chtěl bych se zeptat zda-li to tak má být nebo má jumper vyčnívat. Před rozbitím staré MB (MSI MS-6712) vše fungovalo jak má.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Zákl: Gigabyte GA-7VT600
    Grafika: Asus GeForce 7600GS
    HDD: Samsung SP0802N
    OS: Windows XP Home
    Zdroj 400W
    Procesor: AMD Athlon XP 2220+ @1,8GHz

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ty tři piny na Clear_CMOS by měly být funkční (vykukovat) a měl by být na dvou z nich nasazenej switch.....



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Dnešní Gigabyte todle dělaj, pokud je na nich nastavená frekvence procesoru nebo časování pamětí, který deska/procesor/paměť nezvládaj. Jestli to dělaj i starý GB nevim, ale je to možný. ZKusil jsi vymazat cmosku? Buď těma pinama, nebo jestli jsou nefunkční, tak odpojit počítač od sítě a vyndat baterku na cca 20min.
    Jumper na vynulování CMOS by měl vypadat nějak takhle:
    http://images.planetamd64.com/athild...ear_CMOS-2.jpg
    http://www.technick.fr/bricolage/pic...ear_CMOS_1.jpg
    http://www.nordichardware.se/skrivel...g/220/cmos.jpg

    pokud to vypadá značně jinak, tak sem vlož fotku.

  4. #4
    Neregistrovaný

    foto: http://img360.imageshack.us/img360/2672/photo012vt9.jpg
    tý fotky si važte.... co mi to dalo práce než sem to vyfotil nerozmazaný

    tohle je to mý... tak to vypadá... chybí mi tam ty 3 piny nebo ne?

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    tohle je to mý... tak to vypadá... chybí mi tam ty 3 piny nebo ne?
    Ne máš to v pořádku.... půl minuty na images.google

    Je něco o mazání CMOS psáno v manuálu?
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 27-05-2008 v 20:12

  6. #6
    Neregistrovaný

    na přesně tu fotku sem taky koukal, ale je to prd vidět, jak je to takhle z vrchu....
    tak nějak sem se díval do toh manuállu a nic sem nenašel.... ale jestli se nudíš tak můžeš nahlédnout ) http://www.gigabyte.cz/Support/Mothe...ProductID=1666
    fakt jako už nevím co stím.... jako by komp běžěl ale nemohl načíst programy a ani BIOS ( => ani obraz

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ta deska může být klidně nějakým způsobem mrtvá, takhle těžko říct....

    Proč si jí vlastně měnil, ta původní odešla? A nevzala s sebou i něco dalšího? CPU, ramky atd. Seš si jistej, že všechny komponenty jsou fakt OK?

    Btw. jestli máš víc modulů ramek, zkus to spustit jen s jedním.



  8. #8
    Neregistrovaný

    teď sem ještě prohlížel ten manuál a pro vymazání se mána 10 minut vyndat baterka.. uvidíme skusím... a tu starou sem vyměnil, protože při zkoušení nějakých grafáren,, který asi byly posraný se mi to nějak podělalo a komp vůbec nechtěl najet.... při stisknutí tlačítka spouštění se jenom otočily větráky párkrát a to bylo vše... takže nevímco stím může být (

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jj tu baterku vyndej a pro jistotu ještě vypni napájení ze sítě. Tím zresetuješ BIOS do defaultu a mohlo by to pomoc, když na tom před tebou někdo provozoval úplně jinou konfiguraci....

  10. #10
    Neregistrovaný

    hele a není možný že to je baterkou??? že tam jsou nějaký špatný kontakty nebo tak??? i když tam není baterka tak spouštění je úplně stejné, jako když tam baterka je... to se mi nějak nezdááá ....

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Baterka je tam jen proto, aby napájela BIOS při vypnutým kompu a ten si tak mohl pamatovat nastavení. Bootování bez baterky není nic divnýho.

    Nechals to teda vypnutý bez baterky? Jestli jo, tak se ti BIOS nejspíš vyresetoval a stejně to nepomohlo.

    Co ty moduly ramek, kolik jich máš? Zkoušíš bootovat jen s jedním?

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Možno by stálo za pokus naštartovať komp bez ramiek. Ak je doska OK, mala by to dať najavo pípaním.



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Co se týče Clear CMOS, tak Asus A7V to měl řešeno stejně. Stačilo spojit kontakty kusem drátu. Používal jsem na to ohnutou kancelářskou sponku.

  14. #14
    Neregistrovaný

    tak už sem zkusil snad všechno... bez RAMek... s jednou RAMkou... (postupně sem zkoušel mám 3).. prostě všechno.... ještě mi zítra má kámoš přinést jiný procák tak to skusím s tím a jestli ne tak už vážně nevím

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    A co zdroj? Zkus ještě všechno nepotřebný (HDD, DVD, FDD atd.) odpojit....

    Jinak samozřejmě vyzkoušej i ten půjčenej CPU.

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Gigabyte GA-7VT600-1394
    Od Benbow v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-02-2011, 20:34
  2. gigabyte 7vt600 + athlon xp 2400(thoroubred)+
    Od deepnote v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-09-2009, 16:45
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-10-2008, 11:06
  4. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-08-2008, 15:03
  5. Gigabyte GA-7VT600 1394
    Od Marys.Parak v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-06-2008, 20:32