Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: ASIO a 24-bitový playback ve winampu

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Sajgon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    Na webu jsem narazil na stránky http://otachan.com/, kde jde stáhnout plugin do winampu s podporou ASIO output - podpora pro přímé Creative ASIO přehrávání s absolutní kvalitou zvuku (je nutné zvolit si v Options tento plugin v sekci Output místo DirectSound pluginu). Ovladače k SB Audigy 2 ZS mám v poslední verzi s podporou ASIO a odzkoušeno třeba s Quake 4, který ASIO podporuje. Ovšem pod winampem, v konfiguraci pluginu, i když vyberu kterékoliv nastavení - Creative Asio, SB Audigy 2 ZS (24/96) [A8000] a SB Audigy 2 ZS [A8000] - se mi po puštění mp3 okamžitě hodí písnička do pauzy a winamp nehraje. Máte někdo Audigy 2ZS a vyzkoušen tenhle plugin? Zatím mám zjištěno, že lidem, kteří mají Audigy 4 a X-Fi, to přehrává bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele Sajgon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    Zatím VYŘEŠENO playerem foobar2000 (http://www.foobar2000.org/), do kterého jsem nahrnul ASIO dll knihovnu, která je stránce programu (http://www.foobar2000.org/components/foo_out_asio.zip).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    já doporučuji pustit k vodě Creative a nainstalovat alternativu KX drivers,
    creative dává do ovladačů různé "zlepšováky", které náročný posluchač samozřejmě nechce v kx je svobodná volba... záleží co si naroutujete do signálové trasy
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele Sajgon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od Martin Šejnoha
    já doporučuji pustit k vodě Creative a nainstalovat alternativu KX drivers,
    creative dává do ovladačů různé "zlepšováky", které náročný posluchač samozřejmě nechce v kx je svobodná volba... záleží co si naroutujete do signálové trasy
    S KX driverama ještě nemám zkušenost, ale můžu vyzkoušet. Už jsem vyřešil i ten winamp.

    VYŘEŠENO s winampem - malá rekapitulace
    -winamp 5.3
    -poslední ovladače k audigy 2ZS
    -do winampu nahrát dll asio output (ASIO output (exe version) v0.70 SSE2 - "http://otachan.com/out_asio(exe)_070.7z"
    -důležite je potom nastavení outputu přímo ve winampu, které jsem dělal špatně - nastavení ve screenshotu je tady - http://img95.imageshack.us/img95/6310/asiovp3.jpg

    snad se to bude někomu hodit
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Diky! Mam taky SB Audigy 2ZS a chvili jsem tohle shanel ale pak jsem to nedokazal zprovoznit tak aby to fungovalo s winampem tak jak jsem chtel. No ted uz to jde presne tak jak ma. Jeste jednou diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    127

    co mám dělat když mi to v ffobaru hodí hlášku že ASIO zařízení nepodporuje 44100Hz ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    rozhodně by neškodilo napsat co je to za zvukovku a ovladače. Třeba v KX driverech se dá přepínat zda má ASIO běhat na 48kHz anebo na 44,1kHz. pokud máte KX a chcete to mít bezproblémové tak doporučuji v KX nastavit 48kHz a ve foobaru resampling na 48 kHz. Foobar totiž resampluje kvalitně narozdíl od windowsovského mixeru, mimo jiné také používá pro zpracování zvuku plně 64bit pipeline
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Tak jsem zkusil foobar a moje funkcni nastaveni s Audigy 2ZS je tohle:
    http://img235.imageshack.us/img235/2730/asioae0.png
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    127

    super, resampler pluginu jsem si nevšim a asi bych ho ani nezkoušel, už to funguje a mám audigy s pax audigy 4 ovladačema, jsou to cracknuté drivery na audigy 4 které zpřístupní na audigy některé funkce až nebude FUP tak je můžu bupladovat

    EDIT>>prní dojmy jsou takové jako když na 22" monitoru přepnu z rozlišení 1280X1024 na 1600X1200
    mám zesilovač technics A700MK3 2X50W sin a harm. zkreslení při plném výkonu 0,7% a repro mám třípásmové z masivu neznámé značky
    Naposledy upraveno uživatelem Fox_22: 28-10-2006 v 21:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele Sajgon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    first.indian byl rychlejší s odpovědí, ale já si dřív taky nevšimnul toho nastavení v dsp manageru. Sampling rate mám 86000 Hz stejně jako ve winampu. Sem rád, že nejsem sám, kdo si zlepšení všimnul

    Citace Původně odesláno od Fox_22
    super, resampler pluginu jsem si nevšim a asi bych ho ani nezkoušel, už to funguje a mám audigy s pax audigy 4 ovladačema, jsou to cracknuté drivery na audigy 4 které zpřístupní na audigy některé funkce až nebude FUP tak je můžu bupladovat

    EDIT>>prní dojmy jsou takové jako když na 22" monitoru přepnu z rozlišení 1280X1024 na 1600X1200
    mám zesilovač technics A700MK3 2X50W sin a harm. zkreslení při plném výkonu 0,7% a repro mám třípásmové z masivu neznámé značky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Dalsi zajimava stranka o ASIO... Navic tohle ASIO funguje i ve windows Vista http://www.asio4all.com/
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nefunguje hardwarova akcelerace ve Winampu
    Od Dhoonza v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-05-2011, 19:32