Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Přetaktování procesoru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1

    Zdravím hledám odbornou radu mám procesor:CPU Intel Core2 Duo E6750, 2.66GHz,1333FSB,4MB Cache,LGA775 a základní desku:MB Gigabyte P35-S3G, Intel P35, 4xDDR2, 4xSATA2, 5xPCI, skt7 a chtěl jsem trochu zvýšit frekvenci procesoru postup znám nic méně mám problém.Když najedu do Biosu tak najdu sekci taktování všechny parametry zadám ale po restartu mi prostě pc zpět naběhne na původní hodnoty.Zkoušel jsem taktovat i přes programy k tomu určené aler výsledek stejný.bios jsem upgradoval ale je to pořád stejné....Nevíte někdo čím to může být????
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Napis celou HW konfiguraci ... zdroj apod.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    A nezapomeň připsat, co jsi v vlastně v BIOSu měnil a na co (jaké hodnoty). Čím chladíš a co teploty ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    A nezapoměls to uložit? asi blbá otázka ale taky se mi to párkrát stalo
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,559

    Co máš za BIOS?
    Jak se to projevuje? Vypne se to jakoby dvakrát?

    Salamandr: zde na fóru máme taky návody, nemusíš odkazovat pryč....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    taktoval jsi uz nekdy predtim ? Ci je ta sestava v pubvodnim stavu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    52

    normalne gigabite tohle dela pokud se neco chruje pri startu (detekce cpu, ram, disky) a hodi si to restart a nastavi norm hodnoty, tobe to asi dela to ze to ulozis a ono se restartne a jak to nabiha tak asi zjisti ze to nejde a hodi to zpatky rovnou, to abys nemusel otevirat case a resetovat propojkou (vlastne sroubovakem :-)

    asi nekde delas chybu- menis fsb, pci-x hodis na 100-101 mhz, ram tak aby jely treba na 800 (taktovani a casovani muzes resit potom)

    problem je ten ze od urcite frekvence fsb chce pridat napajeni fsb a jeste mustku (nevym jestli jizni nebo severni- maj to pojmenovyny jinak ale u nastaveni voltazi stene nic dalsiho neni), proste nestaci menit jen fsb s pridavat napajeni cpu
    taky je potreba to taktovat postupne :-) to jen pro jistotu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,041

    Taktovací programy většinou fungujou do restartu - ty to nevyřešej.
    Zkus to ještě jednou, ale procesor (resp. FSB) podtaktuj o jeden MHZ. Pokud se to správně uloží a přežije restart, tak se to uložit dá, akorát to nejde přetaktovat. Pokud nepůjde, tak děláš něco základního špatně
    (např. neukládáš volby při odchodu z biosu). Pokud to půjde, tak to zkus pomalu přetaktovávat po kouskách - v prvním nastavení, kdy už to nepůjde pak vyfoť nastavení biosu a dej je sem, ať se na to podíváme a poradíme....

    Poměrně běžná chyba bejvá zapomenout se změnou FSB změnit frekveci pamětí, a ty to pak nevydejchaj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Přesně tak, před zvyšováním FSB nejdřív sniž ručně frekvenci pamětí (např. z 800MHz na 667), pak ulož bios, restartuj a zkontroluj, jestli je to uložený. Pokud zůstane 800, je bud nějak špatnej bios nebo neukládáš (snížení pamětí musí projít). Pak teprv zvyšuj FSB, protože jinak se ti stane, že se zároveň zvedne frekvence pamětí a ty už to nedaj, a vrátí se to na základní hodnoty.

    Akorát je mi teda stejně divný, že by ti to hodnoty v Biosu rovnou snížilo - alespoň u mý Gigabyte desky, pokud selže přetaktování, tak se sice počítač rozběhne na základních taktech, ale hodnoty v Biosu zůstanou nastavený na hodnoty posledního přetaktování (tj. zůstanou i na těch, který neprošly).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    možný je že máš špatně jumper Biosu na základní desce
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    možný je že máš špatně jumper Biosu na základní desce
    To by mu PC vůbec nenajelo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    některé desky startují i s takzvaným "otevřeným" jumperem...
    Odpovídat lze po přihlášení