Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: ACPI nekompatibilní BIOS po BSOD následkem výpadku proudu

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Zdravím.
    Setkal se někdo s chybou, že by WinXP SP2 přestaly bootovat po výpadku proudu, který nešel skoro postřehnout? Hodilo to chybu, kterou jsem si přesně nezapamatoval (memory controller?), PC jsem restartoval a od té doby to ihned po pokusu o boot windows hlásí, že BIOS není kompatibilní s ACPI (BSOD, chyba 0x000000A5 ihned po výběru nenouzového režimu nebo cca 5s po bootu do nouzového režimu). Nastavení v BIOSu jsem neměnil, zatím stahuji cd s linuxem a s memtestem. Teploty OK.
    Velmi přesná obdoba problému: http://www.sysopt.com/forum/showthread.php?t=196507 odpojení periferií nepomohlo, checksum BIOSu asi OK, v nejhorším bude po dvou letech reinstal, do kterého se mi vůbec nechce.

    Sestava: MSI KT3 Ultra (kondíky nichicon v dobrém stavu), Athlon XP 1700+, 256+256+512MB RAM, 160+250GB disk, zdroj Fortron FSP350-60GLN zakoupen v prosinci.

    EDIT: po důkladnějším průzkumu jsou kondíky chemicon KZG 6.3V/2200uF pro Vcore, nichicon ?? 16V 1500uF v blízkosti napájecího konektoru a zbytek zeleno zlatá teapa bez označení řady, takže asi pro obecné použití.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 27-05-2008 v 23:57 Důvod: sestava
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Nedošlo vlivem výpadku k poškození údajů v BIOSu? Je tam aktivována podpora ACPI?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    BIOS si nestěžuje, ACPI zaplé, údaje nastaveny povědomně. S poškozením BIOSu jsem se teda setkal, jak jsem nedávno psal u K7S6A, ale ta ani nenaběhla. Upgrade můžu zkusit, jen co najdu BIOS a zprovozním PC s disketovkou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zkusil bych . nabootovat z instalačky windows do recovery console a chkdisknout
    disk - je mozný, že výpadek napájení nějak rozhodil něco na disku (např. registry?).
    Pokud vše selže, tak můžeš zkusit obnovu instalace windows - zachová instalované
    programy etc... jen budeš muset znova postahovat záplaty (což se SP3 jde už
    snadno).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Nouzový režim funguje? Pokud ano, můžeš zkusit obnovení systému (pokud ho máš ovšem zaplé).

    Kontrola disku je dobrý nápad. S tím reflashem BIOSu bych se neunáhloval a nechal ho jako poslední možnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Solved: Linux po chvilce pokusů se smartem a čtením disků padl. 60000 chyb v memtestu za 2minuty jsem ještě neviděl. Odešel 512MB paměťový modul, což je nejmenší možné zlo po ztrátě jednoho z 256 megových.

    Díky, bylo to rychlejší než jsem čekal.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 27-05-2008 v 22:49
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. ACPI - jak na to ???
    Od Bossicek v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 24-09-2012, 13:22
  2. Problémy s PC (HW/SW): ACPI
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-04-2008, 14:34
  3. implementace ACPI u MB
    Od Weslo v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-04-2008, 12:44
  4. UPS (proti výpadku proudu)
    Od omnitek v sekci Zdroje
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 27-11-2007, 19:22
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-05-2007, 16:20