Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: tichy chladic pro AM2

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    71

    ma nekdo tip na tichej chladic pro AM2 (Athlon64 3500+), kterej zaroven nebude nejak extra predrazenej? nekdo doporucuje ARCTIC Alpine 64, ale pro me je nejdulezitejsi faktor co nejnizsi hlucnost. Thermaltake CL-P0268 MiniTyphoon a Zalman CNPS 9500 AM2 mi prijdou uz docela drahy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Co Arctic Freezer 64 Pro? Za nejakych 500Kc dostanes opravdu vybornej chladic a pokud budes regulovat otacky ventilatoru (at uz primo BIOSem nebo Speedfanem), tak to bude i velmi tiche.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    71

    Freezer 64 Pro je podle specifikaci hlucnejsi (0.9 Sone vs. 0.6 Sone)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    To sice ano, ale zase ma vetsi chladici vykon. Kdyz stahnes otacky (na zhruba 800-900), bude hodnota hluku nekde jinde...a ty budes mit jistotu, ze to i pri tech stazenych otackach naprosto v pohode uchladi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    71

    ze by to neuchladilo se zrovna u tohodle procaku nejak moc nebojim, nepretaktovavam, takze se mi to zase tak nehreje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od paia
    ze by to neuchladilo se zrovna u tohodle procaku nejak moc nebojim, nepretaktovavam, takze se mi to zase tak nehreje...
    [OT]Takže... abych to pochopil dobře - máš málo peněz, dražší a kvalitní kupovat nechceš, ale levný taky nechceš, protože si myslíš, že bude hlučný? Jo... fakt dobrý . Ježíšek chodí ale až v prosinci, tak si mu řekni .[/OT]

    No, ale zmíněného Freezeru 64 bych se nebál a klidně ho bral. Jak tu bylo psáno - snížíš otáčky a bude to v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    71

    penez mam dost, ty nejdrazsi kupovat nechci, protoze mi nejde ani tak o co nejlepsi odvod tepla, nepretaktovavam a Athlon64 3500+ se zase tak moc nezahriva, ptal jsem se na ARCTIC Alpine 64, protoze nemam zkusenost, ARCTIC Freezer 64 Pro nechci z toho duvodu, ze je podle specifikaci hlucnejsi, nez jeho levnejsi braska. ptam se i na jine varianty, zda existuji...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od paia
    penez mam dost, ty nejdrazsi kupovat nechci, protoze mi nejde ani tak o co nejlepsi odvod tepla, nepretaktovavam a Athlon64 3500+ se zase tak moc nezahriva, ptal jsem se na ARCTIC Alpine 64, protoze nemam zkusenost, ARCTIC Freezer 64 Pro nechci z toho duvodu, ze je podle specifikaci hlucnejsi, nez jeho levnejsi braska. ptam se i na jine varianty, zda existuji...
    Arctic Alpine neznám, ale řídit se jen podle toho, že jeden má 0.9 sone o druhej 0.6 je s prominutím fakt kravina. AC Freezer 64 Pro jsem měl na AMD Venice 3200+ (ze 2.0GHz přetaktovanej na 2.66GHz) a běží-li ten ventilátor pod 1000rpm je NAPROSTO neslyšitelnej. Máš desku MSI, já je moc nepoužívám, ale určitě v biosu mají nějakou regulaci otáček. A ten disk jsem taky měl a věř mi, že pokud Ti ten ventilátor poběží pod 1000rpm uslyšíš jen disk - točení ploten, vybrace, přestože jsou tyhle WD dost tichý.
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 06-10-2006 v 14:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Aha, to je tahle tahle malá obludka . Název mi nic neřekl a neměl jsem čas to hledat. No, určitě bych vzal AC Freezer než Alpine
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Alpine je akorát taková tichá náhrada za box, i když na 100% je tichý asi jako zapadlý traktor. Chladí celkem slušně, na OC nebyl zoušen
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    71

    tak jsem vcera namontoval AC Alpine 64 a vymenil i vetrak v bedne za AC Arctic Fan 8, pocitac se docela ztisil, ale porad je slysitelny proudeni vzduchu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od paia
    tak jsem vcera namontoval AC Alpine 64 a vymenil i vetrak v bedne za AC Arctic Fan 8, pocitac se docela ztisil, ale porad je slysitelny proudeni vzduchu.
    Musíš zjistit kterej ventilátor ten hluk vydává. Jestli je to ten na prociku, nebo ten v bedně, případně ve zdroji... Teprave pak se to dá řešit. Pokud Ti ale Ten alpine jeda na plný otáčky, tak ho uslyšíš vždycky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    To proudění uslyšíš protože ty poslední ventilátory jsou kvalitou zpracování mnohem jinde než jejich předchůdci. Sice si sedí na gumových nožičkách a nevibrují, ale ty lopatky nejsou nic moc i když svou funkci plní. Jinak Alpine na 100% je slyšet hodně slušně, na 800 otáček (30-40%) je ale pěkně tichý
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    71

    ten procesorovej si reguluje primo deska pomoci svych vlastnich funkci, takze bezne jeden na nejakych 1000-1200 otacek, na bedne mi jede na plnych 2000 otacek, tam zadna regulace neni, i kdyz je pripojenej do zakladni desky. kazdopadne je dobre, ze jede na plny tocky, aspon se odsaje ohratej vzduch od pasivu na zakladni desce a grafice. jinak vetrak ve zdroji je vpodstate neslysitelnej, Akasa to ma proste vymysleny...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chlazení grafik: Chladic na GTX 580 ??
    Od fidelmc v sekci Chlazení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-04-2011, 14:56
  2. Chlazení procesorů: Tichý chladič
    Od jacob2 v sekci Chlazení
    Reakcí: 59
    Poslední příspěvek: 23-01-2010, 12:56
  3. tichý Bigtower
    Od sapin II v sekci Skříně
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-08-2009, 21:58
  4. 3,5" HDD SATA: Tichý společník
    Od Kollda v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 14:13