Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Jak obnovit poškozený registr, který neumožňuje spuštění systému Windows Vista?

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    Zdravim,

    vcera u synovce se stala takova vec... po restartovani PC s Vista Home Premium PC jiz nenabehne.
    Objevuje se load bar Win Vista ale po jeho ukonceni se objevuje blue screen s hlaskou, ze nelze precist registry, nejsou zapisovatelne nebo je jina chyba.
    Takze problem 100% v registrech.

    Pres F8 nejde spustit ani posledni znama konfigurace, nejde spustit nouzovy rezim (proste prazdna obrazovka). Po vlozeni Recovery CD Vista (OEM) nabehne pozadi systemu, ale je prazdne a nelze nic delat.

    Otazka - nejake napady jak se da jeste obnovit system? Jak obnovit poskozeny registr, ktery neumoznuje spusteni Win Vista ?

    Krajni a jako posledni mozne reseni vidim v nastaveni HDD na Slave a umisteni do meno PC, kde probehne format a kompletni reinstall systemu - toto vsak nechci, protoze prijde o 100GB dat, ktere nejle zazalohovat z duvodu nedostatku kapacity na vsech HDD
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Asi ti primo neporadim, ale mozna to souvisi s nejakou HW zavadou v PC (HDD, RAM a pod.). Prece jen neni uplne normalni, ze ti to po restartu PC takhle klekne. Zkus ten disk dat do svyho PC a udelat na nem nejaky ten povrchovy test. Taky jej projed antivirem. Neni ten PC pretaktovany? Sam jedu na Viste 6 mesicu. Chovam se k ni v ramci moznosti slusne a zatim je vse ok.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    HDD, RAM je v pohode. CHKDSK a jine testy HDD byly OK. PY neni zavrovany, udelal jsem tam pred casem dobre bezpecnostni opatreni. Pretaktovany taky neni.

    Ja na viste jedu uz 9 mesicu na 64 bit a od pocatku nemam sebemensi problem, proste zadny problem jsem neresil.

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Divne ze po vlozeni instalacniho diska Visty ti nic nenabehne, abys mel moznost opravit OS. Taky jsem opravoval Vistu, po vlozeni disku nabehne pozadi systemu, pak vyskoci nabidka prejinstalovat OS nebo opravit. objevi se vsak po nejake dobe, asi tak 15 min.

    Kdyz chces prejinstalovat OS a mas jeden phyzicky disk tak ho potreba rozdelit na 2 logickych, treba Acronis Disk Directorem, pak muzes formatovat jen ten, kam chces najinstalovat OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Paměti jsi nějak testoval, když říkáš, že jsou OK ?

    A pro jistotu napiš sestavu (vč. zdroje), třeba to bude nějaká nekompatibilní komponenta...

    Nepřipojovali jste třeba nějakou novou periferii ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    no měl sem podobný problém v XPečkách tak sem si opsal název toho zegistru z BSOD a pak přes Ubuntu sem si ten sobour vygooglil našel sem původní a ten špatnej registr sem přepsal a vše zas šlo jako dřív :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-05-2014, 19:53
  2. Windows Vista: přístup k souborům ve Windows Vista k souborům z původního systému-XP
    Od 666terrorist v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-06-2009, 13:49
  3. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 30-08-2008, 18:28
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-06-2008, 11:37
  5. Aktivacia systemu Windows Vista
    Od romanecko v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-03-2008, 02:10