Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 23 z 23

Téma: AMD Phenom 9600 vs Intel Core2 Quad Q9300

  1. #16
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dkas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    202

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    To už teď zjistíme těžko..
    Ovladače? BIOS? Někde něco zapnout/vypnout? Na co se zaměřit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Na Futuremark ORB jsem s Phenomem 9600 a 3870X2 viděl podobné výsledky. Phenom je sice čtyřjádro, ale to se projeví jen v CPU testu potažmo CPU score, které je jen asi o 15 procent větší než u mého E2160@3GHz, na xbitlabs měli ještě poněkud silnější X6800@3GHz. Mimo software render CPU test tak musela být grafika permanentně bržděna.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Na Futuremark ORB jsem s Phenomem 9600 a 3870X2 viděl podobné výsledky.
    No výsledky jsou sice nižší než s quadem od Intelu, ale ne tak drasticky.
    Viz např. http://service.futuremark.com/compare?3dm06=6017220

    Kompletní databáze výsledků AMD Phenomu 9600 + ATI HD 3870 X2: http://service.futuremark.com/search...tingsystem=116
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dkas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    202

    No, takže s tim asi nic, že Nicméně kolega, co to má, tak si nestěžuje, respektive děcka jeho si nestěžujou. Vlastně jo, že blbne klávesnice
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od dkas Zobrazit příspěvek
    No, takže s tim asi nic, že
    Zkusil bych updatovat Catalisty na nejnovější verzi. Také bych prošel nastavení BIOSu (např. časování pamětí), zda je vše na optimálních hodnotách.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    No výsledky jsou sice nižší než s quadem od Intelu, ale ne tak drasticky.
    Viz např. http://service.futuremark.com/compare?3dm06=6017220

    Kompletní databáze výsledků AMD Phenomu 9600 + ATI HD 3870 X2: http://service.futuremark.com/search...tingsystem=116
    Já to bral od konce a je tam třeba tohle:
    http://service.futuremark.com/result...eResultType=14
    + dalších několik výsledků kolem 10600. Ale když stejná sestava měla 13100 tak možná všichni kolem 10000 měli společný problém s druhým jádrem
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Já to bral od konce a je tam třeba tohle:
    http://service.futuremark.com/result...eResultType=14
    + dalších několik výsledků kolem 10600. Ale když stejná sestava měla 13100 tak možná všichni kolem 10000 měli společný problém s druhým jádrem
    Těch nižších výsledků jsem si samozřejmě všiml. To je obecný problém ORBu - značný rozptyl, daný širokou škálou použitého HW, ovladačů a nastavení. Těžko se pak hledá "to pravé", takže raději linkuji testy z ověřených serverů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dkas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    202

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Zkusil bych updatovat Catalisty na nejnovější verzi. Také bych prošel nastavení BIOSu (např. časování pamětí), zda je vše na optimálních hodnotách.
    No, Catalyst byl poslední, s BIOSem sem si taky zkoušel hrát... No, už je mimo můj dosah, stejně si myslim, že si to ty špunti vytuní a za pár měssíců to nepojede tak jako tak

    Jinak díky za rady a tipy
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. INTEL Quad Core i5-760 2.80GHz nebo AMD Phenom II X4 910e?
    Od Alfajk v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 16:20
  2. Socket 1156/1366: INTEL Core i5-750 Quad-Core vs. AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad-Core
    Od Svadlik v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 17:24
  3. AMD Phenom vs. Intel Core 2 Quad
    Od Razi3L v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 16-03-2008, 14:36