Navrhnutí sestava
Chtěl bych si sestavit nový pc, bude používáno hlavně na hry , ale PC musí být maximálně tiché , limit je 35 000 Kč.Navrhněte sestavu, sice mám nějakou představu,ale zajímá mě Váš návrh.
10 000,- zbývá na monitor. Tichost se vzduchovým chlazením už lepší nedosáhneš. Jen bych dodal že v nejbližších týdnech mají vyjít nové ATI grafiky, které by mohly zahýbat výkonem a cenama v mainstreamu. Momentálně je ale 8800GTS výborná volba a zahraješ si na ní cokoliv.
Elpsycho napsal dobrou sestavu, jen bych zvolil desku Gigabyte, tak EP35-DS4? A možná Q9450? A WD6400AAKS bude tichý i bez Silentmaxxu.
[QUOTE=Janyk1;128714]A WD6400AAKS bude tichý i bez Silentmaxxu.[/QUOTE]
To bych si tvrdit netroufnul. Podle ohlasů to vypadá, že to bude dost kus od kusu. A pokud je pro benu ticho prioritou, radši bych tam ten Silentmaxx dal.
To bych si tvrdit netroufnul. Podle ohlasů to vypadá, že to bude dost kus od kusu. A pokud je pro benu ticho prioritou, radši bych tam ten Silentmaxx dal.
monitor už mám , a když mám na to 35 000Kč , tak proč to nevyužít celý,s tím procesorem taky počítám.
dvoujádro nechci ,budu to mít na delší dobu, takže chci čtyřjádro
dvoujádro nechci ,budu to mít na delší dobu, takže chci čtyřjádro
[QUOTE=Janyk1;128714]A možná Q9450?[/QUOTE]
No nevim, o 3000,- dražší a v 95 procentech her 0 fps navíc.
[QUOTE=bena;128719]monitor už mám , a když mám na to 35 000Kč , tak proč to nevyužít celý,s tím procesorem taky počítám.
dvoujádro nechci ,budu to mít na delší dobu, takže chci čtyřjádro[/QUOTE]
To trochu mění situaci, ale stejně čtyřjádro pro hry nemá valný význam.Až bude potřeba tak ho koupíš za pakatel a rychlejší. Normálně bych ti poradil investovat zbylé peníze do grafiky, ale nenapadá mě do jaké, protože taková 9800GX2 po příchodu GTX280 (vydání snad v půlce června, dostupnost ale kdovíkdy) ztratí polovinu ceny.
No nevim, o 3000,- dražší a v 95 procentech her 0 fps navíc.
[QUOTE=bena;128719]monitor už mám , a když mám na to 35 000Kč , tak proč to nevyužít celý,s tím procesorem taky počítám.
dvoujádro nechci ,budu to mít na delší dobu, takže chci čtyřjádro[/QUOTE]
To trochu mění situaci, ale stejně čtyřjádro pro hry nemá valný význam.Až bude potřeba tak ho koupíš za pakatel a rychlejší. Normálně bych ti poradil investovat zbylé peníze do grafiky, ale nenapadá mě do jaké, protože taková 9800GX2 po příchodu GTX280 (vydání snad v půlce června, dostupnost ale kdovíkdy) ztratí polovinu ceny.
zkouška co by dala firma AMD :) (orientační,tvořeno 5minut)
EDIT:snažil sem se vlést do těch 25 ( 10 000 na monitor) - v tom případě 8gb ram,stejnou grafiku do SLI a tak 700 zdroj stejného typu)
EDIT:snažil sem se vlést do těch 25 ( 10 000 na monitor) - v tom případě 8gb ram,stejnou grafiku do SLI a tak 700 zdroj stejného typu)
TAKHLE BYCH TO VIDĚL JÁ , JEN BYCH VYMĚNIL MOŽNÁ TU GRAFIKU ZA LEPŠÍ,CENA CCA 30 TIS.
Asus P5E - Intel X38
Intel Core 2 Quad Q9450 2,66GHz 12MB 1333MHz 775pin BOX
Thermalright Ultra-120 eXtreme
Noctua NF-P12-1300
Thermalright HR-03 Plus
Corsair DIMM 4096MB DDR II 800MHz
Gainward 8996-Bliss 8800GTS 512MB,
Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS - 640GB SATA II
Samsung SH-S203D černá
Corsair Power Supply HX520 520W
CoolerMaster Dominator/Xcalade with Windows RC-690-KWN1-GP
Asus P5E - Intel X38
Intel Core 2 Quad Q9450 2,66GHz 12MB 1333MHz 775pin BOX
Thermalright Ultra-120 eXtreme
Noctua NF-P12-1300
Thermalright HR-03 Plus
Corsair DIMM 4096MB DDR II 800MHz
Gainward 8996-Bliss 8800GTS 512MB,
Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS - 640GB SATA II
Samsung SH-S203D černá
Corsair Power Supply HX520 520W
CoolerMaster Dominator/Xcalade with Windows RC-690-KWN1-GP
Pokud nechceš dvě ATI do Crossfire tak je X38 ale úplně zbytečný. A jestli mermomocí toužíš po Asusu tak ber jedině nejdražší model na dané čipové sadě, se snižující se cenovou hladinou kvalita Asusu klesá neuvěřitelně, mnohem víc než u Gigabytu.
A zdroj Corsair HX520 je sice dobrý, ale MODU82+ 525 je nejlepší.
A zdroj Corsair HX520 je sice dobrý, ale MODU82+ 525 je nejlepší.
Tak nějak jak už se tu psalo, pokud už do toho chceš nalít 35 papírů a nepotřebuješ to hned, tak se ti imho rozhodně vyplatí počkat, co přinesou nové grafiky a nové čipsety P45!
Jinak X38 je vážne zbytečnost, jen vyhazování peněz, pokud nejdeš s taktováním na max., nebo pokud nechceš krmit crossfire - což už je v dnešní době hd3870x2 další blbost ;)
Čtyřjádro je také zbytečné vyhazování peněz, pokud to nebudeš používat na specifické činnosti (např. zpracování videa), tak je to o ničem.
Pokud chceš mít počítač na několik let a nemuset na to šáhnout, tak si kup na práci nouťase a na hraní herní konzoli :thumb
...v komplu se přece musíš jednou za čas prohrábnout ;)
Jinak X38 je vážne zbytečnost, jen vyhazování peněz, pokud nejdeš s taktováním na max., nebo pokud nechceš krmit crossfire - což už je v dnešní době hd3870x2 další blbost ;)
Čtyřjádro je také zbytečné vyhazování peněz, pokud to nebudeš používat na specifické činnosti (např. zpracování videa), tak je to o ničem.
Pokud chceš mít počítač na několik let a nemuset na to šáhnout, tak si kup na práci nouťase a na hraní herní konzoli :thumb
...v komplu se přece musíš jednou za čas prohrábnout ;)
[quote=meeee;128718]To bych si tvrdit netroufnul. Podle ohlasů to vypadá, že to bude dost kus od kusu. [/quote]
To je pravda. Úplně neslyšnej není. Ale zase určitě neřve.
To je pravda. Úplně neslyšnej není. Ale zase určitě neřve.
Souhlasím s ostatními ohledně P38, nic extra novýho nepřináší, osobně bych raděj vzal P35 a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], rozdíl oproti Corsair 800MHz CL4 je 300 korun.
Thermaltake VH6000SWA Armor+, bigtower, stříbrná 4 482,-
GIGABYTE EP35-DS4, Intel P35, s775, ATX 2 550,-
2x WD 1TB, WD10EACS GP, 3,5", 16MB, SATAII 6 738,-
CORSAIR HX620, zdroj, 620W, PFC 2 194,-
A-Data 4096MB DDR2 800MHz Extreme Edition (2x2GB) 1 520,-
Asus EN8800GTX, 768MB, fan, PCIe 5 747,-
Samsung SH-S203P, DVDRW, SATA, černá, bulk + software 512,-
Intel Core 2 Quad Q9300 2,5GHz, socket 775 / 1333MHz 4 751,-
Cena celkem bez DPH 28 498,-
33 912,60 S DPH
Takováhle sestava by se mi za ty prachy zamlouvala :o))) a myslím že na Hry Akorát ty cemy jsou bez DPH přepočítávat se mi to nechtělo ještě s tím že pokud by jsi chtěl visty tak můžeš přihodit další 4GB ram ... a nebo vyměnit ten jeden terovej disk za 320GB Samsung F1 (nebo Hitachi) Který jsou teď pekelně rychlý jednoplotňáky viz test (https://www.svethardware.cz/recenze-test-320gb-sata-disku-1-cast-predstaveni/16144) na systém ideální ...
GIGABYTE EP35-DS4, Intel P35, s775, ATX 2 550,-
2x WD 1TB, WD10EACS GP, 3,5", 16MB, SATAII 6 738,-
CORSAIR HX620, zdroj, 620W, PFC 2 194,-
A-Data 4096MB DDR2 800MHz Extreme Edition (2x2GB) 1 520,-
Asus EN8800GTX, 768MB, fan, PCIe 5 747,-
Samsung SH-S203P, DVDRW, SATA, černá, bulk + software 512,-
Intel Core 2 Quad Q9300 2,5GHz, socket 775 / 1333MHz 4 751,-
Cena celkem bez DPH 28 498,-
33 912,60 S DPH
Takováhle sestava by se mi za ty prachy zamlouvala :o))) a myslím že na Hry Akorát ty cemy jsou bez DPH přepočítávat se mi to nechtělo ještě s tím že pokud by jsi chtěl visty tak můžeš přihodit další 4GB ram ... a nebo vyměnit ten jeden terovej disk za 320GB Samsung F1 (nebo Hitachi) Který jsou teď pekelně rychlý jednoplotňáky viz test (https://www.svethardware.cz/recenze-test-320gb-sata-disku-1-cast-predstaveni/16144) na systém ideální ...
[QUOTE=Martin_kukis;128920]Asus EN8800GTX, 768MB, fan, PCIe 5 747,-[/QUOTE]To je snad překlep ne? :rolleyes:
Teda nevim, dávat do sestavy na hry pomalej disk... To já bych teda nedělal. Bral bych ten WD6400AAKS. Některý prej vybrujou - tak bych to do armoru pověsil na gumu a je to vyřešený (vyzkoušený řešení) cena cca 3Kč (nebo kolik stojí cca 30cm gumy do kalhot?) a 10min práce - myslím výhodnější než silencer.
Na grafiku je naopak Accelero S1 jasná volba.
Zdroj rozhodně Enermax, ten corsair je vlastně Seasonic a ty občas s něcim pískaj a účinnost maj menší.
Quadcore má smysl opravdu jen pokud bude člověk dělat s videem, photoshopem či tak, na dnešní hry i běžnou práci zdaleka stačí dvoujádro (a někdy bude i rychlejší).
Na grafiku je naopak Accelero S1 jasná volba.
Zdroj rozhodně Enermax, ten corsair je vlastně Seasonic a ty občas s něcim pískaj a účinnost maj menší.
Quadcore má smysl opravdu jen pokud bude člověk dělat s videem, photoshopem či tak, na dnešní hry i běžnou práci zdaleka stačí dvoujádro (a někdy bude i rychlejší).
[QUOTE=husky14;128921]To je snad překlep ne? :rolleyes:[/QUOTE]
ne cena bez daně ... nechtělo se mi to z Eshopu přepisovat po jednom tak jeto jen na konci s daní ...
ne cena bez daně ... nechtělo se mi to z Eshopu přepisovat po jednom tak jeto jen na konci s daní ...
[QUOTE=Martin_kukis;128930]ne cena bez daně ... nechtělo se mi to z Eshopu přepisovat po jednom tak jeto jen na konci s daní ...[/QUOTE]Já myslel tu 88GTX na čipu G80, to si zaspal dobu tak o půl roku.... ;)
On se spíš pozastavuje nad tím proč tam cpeš topící, drahou a už nevyrábějící se 8800GTX. Je sice pravda že v nastaveních kdy 8800GTS/9800GTX nestačí jejich 512MB paměti bude 8800GTX pořád rychlejší, ale k tomu dojde zřídka a za vyšší cenu a spotřebu to objektivně nestojí, za stejnou cenu je 3870X2 a co nevidět asi i HD4870. Ale jinak je 8800GTX stylová karta, jestli po ní tak moc toužíš zkusil bych spíš bazar, za 7000 se fakt nevyplatí.
[QUOTE=husky14;128938]Já myslel tu 88GTX na čipu G80, to si zaspal dobu tak o půl roku.... ;)[/QUOTE]
no asi máš recht člověče no to jsem trouba samo že jsem myslel grafárnu s G92 čipem ... no je vidět že jsem asi opravdu zaspal ... když jsem si myslel že GTX = nejsilnější karta dané generace :o(((
no asi máš recht člověče no to jsem trouba samo že jsem myslel grafárnu s G92 čipem ... no je vidět že jsem asi opravdu zaspal ... když jsem si myslel že GTX = nejsilnější karta dané generace :o(((
GTX ale je nejsilnější z 8. řady, i když proti GTS512 ne o moc: http://www.computerbase.de/artikel/hardware/grafikkarten/2008/test_nvidia_geforce_9800_gtx_sli/21/#abschnitt_performancerating
Jenže cena je nevýhodná a spotřeba obrovská.
Jenže cena je nevýhodná a spotřeba obrovská.
Vzhledem k tomu, že bereš GK od NVidie, tak nikdy nerozjedeš SLI. Proto je
a) zbytečně silnej zdroj, 525W zcela dostačuje
b) zbytečně drahá deska - X38 oproti P35 má jedinou výhodu v tom, že má více plnohotnotných PCIEx16 slotů - jenže v těch jde pustit leda crossfire.
c) skříň je myslím zbytečně drahá, za polovinu ceny se dá sehnat dobrá skříň, která bude chladit líp
d) disk je dneska lepší 640MB WD nebo Samsungm popř. Samsung 1GB, maj nevětší hustotu zápisu a teda jsou nejrychlejší. Pokud trváš na 750GB, kup spíš samsung, WD má u tědle disku hustotu 250GB/plotna (125GB/jedna strana plotny x 6hlaviček), Samsung 300GB/plotna (150GB/jedna strana plotny x 5hlaviček).
e) grafika nemá moc dobrej poměr cena výkon, bral bych spíš 8800GT, která je jen o málo pomalejší, ale
nejmíň o tisícovku levnější (ale to si ověř, v grafikách se tolik nevyznam). Nicméně mam takovej dojem, že
peníze Tě asi moc nepálej, co?
a) zbytečně silnej zdroj, 525W zcela dostačuje
b) zbytečně drahá deska - X38 oproti P35 má jedinou výhodu v tom, že má více plnohotnotných PCIEx16 slotů - jenže v těch jde pustit leda crossfire.
c) skříň je myslím zbytečně drahá, za polovinu ceny se dá sehnat dobrá skříň, která bude chladit líp
d) disk je dneska lepší 640MB WD nebo Samsungm popř. Samsung 1GB, maj nevětší hustotu zápisu a teda jsou nejrychlejší. Pokud trváš na 750GB, kup spíš samsung, WD má u tědle disku hustotu 250GB/plotna (125GB/jedna strana plotny x 6hlaviček), Samsung 300GB/plotna (150GB/jedna strana plotny x 5hlaviček).
e) grafika nemá moc dobrej poměr cena výkon, bral bych spíš 8800GT, která je jen o málo pomalejší, ale
nejmíň o tisícovku levnější (ale to si ověř, v grafikách se tolik nevyznam). Nicméně mam takovej dojem, že
peníze Tě asi moc nepálej, co?
Proboha proč tam pořád cpeš tu Asus X38?Ber [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].Počítáš se 64b systémem,když chceš 8GB pamětí?Disky bych vzal 2x [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]..
EDIT:Logout o něco málo rychlejší.Jinak se shodnem.Jestli ty prach máš tak klidně tu 9800GTX vem o něco rychlejší je..
EDIT:Logout o něco málo rychlejší.Jinak se shodnem.Jestli ty prach máš tak klidně tu 9800GTX vem o něco rychlejší je..
No, pokud trváš na bigtoweru, tak to nejsou špatný skříně, dobrý jsou i o něco levnější Thermaltake soprano RS, oblíbený jsou i Gigabite Aurora, hodně dobře vyřešený útroby (a dokonce možná solidnější pevnější skříň než to soprano) má o dost levnější Chieftec CX-05B-B-OP.
Nicméně na tu sestavu (pokud nebudeš mít crossfire a budeš mít jen dva disky by ti v pohodě stačila i levnější miditower, dobrý jsou třeba nějaký coolermaster centurioni). Ale jsou to Tvoje peníze
(nebo Tvejch rodičů? :-D) a jestli na to máš, ten kosmos je hezkej :-) - jen prostě nemá tak dobrej poměr cena/výkon - tichou a chladnou sestavu poskládáš i do o dost levnějších skříní.
Pak mám ještě poznámku k core quad - pokud to chceš na zpracování videa nebo na rendering, dobrá volba. Pokud to cheš na hry, tak s rychlým dvoujádrem (3Ghz) hry poběžej spíš rychlejc než pomajec, málokdo dneska umí využít víc než dvě jádra.
Nicméně na tu sestavu (pokud nebudeš mít crossfire a budeš mít jen dva disky by ti v pohodě stačila i levnější miditower, dobrý jsou třeba nějaký coolermaster centurioni). Ale jsou to Tvoje peníze
(nebo Tvejch rodičů? :-D) a jestli na to máš, ten kosmos je hezkej :-) - jen prostě nemá tak dobrej poměr cena/výkon - tichou a chladnou sestavu poskládáš i do o dost levnějších skříní.
Pak mám ještě poznámku k core quad - pokud to chceš na zpracování videa nebo na rendering, dobrá volba. Pokud to cheš na hry, tak s rychlým dvoujádrem (3Ghz) hry poběžej spíš rychlejc než pomajec, málokdo dneska umí využít víc než dvě jádra.
Když zreguluješ větráky tak ano. Může zlobit a vybrovat disk - některý disky se prostě nepovedou, je to otázka štěstí
(i u konkrétního typu některý vybrujou a některý ne). Jde to vyřešit pomocí např. silentmax silencer, nebo (tak to řeším s úspěchem já), zavěšením na gumu:
http://www.silentpcreview.com/article8-page2.html
To bych však rozhodně řešil až ex-post, aurora je bytelná, samsungy maj dobrou pověst a máš tam jen jeden HDD, takže je dosti pravděpodobné, že žádné vibrace nebudou.
Ještě poznámka: je ti jasné, že 8GB paměti využiješ pouze v 64bitovém OS, jinak je tam máš zbytečně?
(i u konkrétního typu některý vybrujou a některý ne). Jde to vyřešit pomocí např. silentmax silencer, nebo (tak to řeším s úspěchem já), zavěšením na gumu:
http://www.silentpcreview.com/article8-page2.html
To bych však rozhodně řešil až ex-post, aurora je bytelná, samsungy maj dobrou pověst a máš tam jen jeden HDD, takže je dosti pravděpodobné, že žádné vibrace nebudou.
Ještě poznámka: je ti jasné, že 8GB paměti využiješ pouze v 64bitovém OS, jinak je tam máš zbytečně?
[QUOTE=bena;130069][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Shot at 2008-06-07
TAK SEM TO ZMENIL , BUDE TO TICHÉ ?[/QUOTE]
...četl jsi vůbec, co ti tady celou tu dobu píšeme??? :rolleyes:
CPU - opravdu využiješ? Ukaž mi hru, která je schopná využít 4 jádra :rolleyes: Když už chceš teda komp hlavně na hry. E8400 za nějaké 4 táci stačí víc než dost!
MB - opravdu využiješ DS4 model? Myslím jako firewire, monstróznější chlazení, dva PCIex 16 sloty... Imho GA-EP35-DS3(R) za cca 2000CZK stačí bohatě.
GPU - totální blbost největší! Na co 9800GTX navíc do čipsetu Intel, kde stejně SLI nepojede nikdy! A navíc ještě nějakou přetaktovanou verzi. Když si koupíš tu nejlevnější verzi 8800GTS, tak jsi na tom stejně a ušetříš 1600CZK!!! S tím Accelerem je to jistě dobrý nápad, ale údajně jsou ty dvouslotové chladiče ve 2D neslyšné a ve 3D to stejně přeřve pařba. Takže bych možná s nákupem počkal, až podle toho jak jsi citlivý na hluk.
Jinak to vypadá celkem schopně... samo jsou to tvoje prachy, a zdá se mi, že to prostě do toho chceš narvat :runaway
Shot at 2008-06-07
TAK SEM TO ZMENIL , BUDE TO TICHÉ ?[/QUOTE]
...četl jsi vůbec, co ti tady celou tu dobu píšeme??? :rolleyes:
CPU - opravdu využiješ? Ukaž mi hru, která je schopná využít 4 jádra :rolleyes: Když už chceš teda komp hlavně na hry. E8400 za nějaké 4 táci stačí víc než dost!
MB - opravdu využiješ DS4 model? Myslím jako firewire, monstróznější chlazení, dva PCIex 16 sloty... Imho GA-EP35-DS3(R) za cca 2000CZK stačí bohatě.
GPU - totální blbost největší! Na co 9800GTX navíc do čipsetu Intel, kde stejně SLI nepojede nikdy! A navíc ještě nějakou přetaktovanou verzi. Když si koupíš tu nejlevnější verzi 8800GTS, tak jsi na tom stejně a ušetříš 1600CZK!!! S tím Accelerem je to jistě dobrý nápad, ale údajně jsou ty dvouslotové chladiče ve 2D neslyšné a ve 3D to stejně přeřve pařba. Takže bych možná s nákupem počkal, až podle toho jak jsi citlivý na hluk.
Jinak to vypadá celkem schopně... samo jsou to tvoje prachy, a zdá se mi, že to prostě do toho chceš narvat :runaway