Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 41

Téma: Pomoc Prosim. Nova Sestava Cca +-10 Tis. Velmi Specha, Nejlepe Jeste Dnes!

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Ahoj vsem,
    zhroutil se mi comp a investovat cokoliv do toho staryho kramu, to by me hanba musela fackovat. Nemam cas zkoumat jestli odesel zdroj, deska nebo sktrin, proste se nezapne neroztoci nic to nedela. A ja potrebuju pocitac porad a ted hned. Mam par kriterii:

    1. Jedine z OK Computers - www.okcomputers.cz (je to v mem meste mam sve duvody)
    2. At se na tom da hrat
    3. Kazda koruna dobra a tim myslim opravdu kazda, nemam moc penez Ale nez koupit nejakej office kram za 5000, to ne-e
    4. Proste neco co bude co nejlevnejsi v dane tride, neco co posluzi, ale nebudu priplacet za zbytecnosti.

    Moje predstava:
    Socket 775 - neco jako E2180/E7200 (pripadne navrhnete vykonovy ekvivalent od AMD)
    MB Asus, Gigabite, MSI - nepotrebuju zadny speciality, hlavne at ma 1xIDE at muzu vytahat ze staryho disku data a nemusim kupovat redukci...
    Bezpodminecne 9600GT, ATi nechci...
    Ramky 2GB 800Mhz, na priplaceni 4GB nejsou penize
    Harddisk staci 160GB (kazda koruna dobra!!!), hlavne at je rychlej...
    DVDRW je mi to jedno
    Co nejlevnejsi skrin, kaslu na design nebo nevimco, taktovani asi nebude nebo jen trosku...
    Zdroj asi Fortron 400W
    Chci FDD
    Nutno pripocitat 1000,- za montaz...
    Nejlepe veci skladem, fakt to specha...

    A ted otazka usetrim kdyz koupim tuhle hotovou sestavu?
    http://www.okcomputers.cz/expnder-am...edeni/d-57892/
    Je tam shitska deska, skrin i zdroj, ale pokud by to fungovalo v kupe... Fakt nevim, penize ted hrajou velkou roli...

    Kdyz to skladam, tak mi to vyslo - viz obrazek... Da se nekde usetrit bez toho aby klesl dramaticky vykon?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sestava.JPG 
Zobrazení: 132 
Velikost: 98.0 KB 
ID: 4933  
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 02-06-2008 v 22:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    zrovna ti skládám velmi podobnou sestavu...

    No určo bych čenžnul zdroj - třeba za seasonic 430W a CPU bych klíďo vzal i "jen" e2180 to dotaktuješ.

    Jinak zbytek tak nějak podléhá tvým požadavkům a kritériím

    Jo a co jsem tak koukal po té grafice, tak určo počítej s AC Accelero S1.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    zrovna ti skládám velmi podobnou sestavu...

    No určo bych čenžnul zdroj - třeba za seasonic 430W a CPU bych klíďo vzal i "jen" e2180 to dotaktuješ.

    Jinak zbytek tak nějak podléhá tvým požadavkům a kritériím
    Pockam co Ti vyjde
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    ee, defacto to co jsi si sám navrhnul... co dodat? Čipset P35, Pentimu Duo procesor, 2GB ramky, 9600gt grafika, omezený rozpočet, spěch... požadavky jasné, kritéria také

    Jak už jsem psal, vyměňil bych akorát ten zdroj (seasonic 430W) a ten cpu (e2180, zbytek dotaktuješ) a nechal bych to tak.

    Pokud takhle tlačíš na cenu, tak se s tebou nebudu dohadovat o case, či mechanice dvd.
    Jen je škoda, že si to necháváš skládat, takový zběhlý diskutér shwf , mohl bys tak právě case a mechaniku použít ze starého ščota a prachy tak použít jinde, či si něco došetřit na kvalitnější case, chlazení atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Ja vymenim temer jakejkoliv kus hardware, postavim to skoro cely, ale mam strach o zacpani procesoru a chladice do desky - to jsem delal jen jednou a za dohledu a taky o SATA - to jsem nekonfiguroval nikdy - jsem holt z IDE skoly. Nez ten strach, ze nekde neco zlomim nebo urvu, tak ta tisicovka zase neni tak tragicka...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Když už lepší zdroj tak Enermax PRO82+ 425W. Věřte mi, ty Seasonicy jsem měl 3

    btw - Myslim že jestli sis udělal auto tak není možný abys neposkládal PC. Chladič na desku dáš ještě před namontováním do PC a bude to OK, stačí chvilka prozkoumání na to jak ty kolíky fungujou. Tisícovka tragická neni ale 2000 ještě s case a mechanikou už celkem jo...a někdy začít musíš
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.PNG 
Zobrazení: 111 
Velikost: 33.9 KB 
ID: 4934  
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 02-06-2008 v 23:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Když už lepší zdroj tak Enermax PRO82+ 425W. Věřte mi, ty Seasonicy jsem měl 3

    btw - Myslim že jestli sis udělal auto tak není možný abys neposkládal PC. Chladič na desku dáš ještě před namontováním do PC a bude to OK, stačí chvilka prozkoumání na to jak ty kolíky fungujou. Tisícovka tragická neni ale 2000 ještě s case a mechanikou už celkem jo
    To je prave to, ze neudelal Delal jsem jen trochu na muzice a to jeste s kamosem. Ja jsem nesikovnej
    Case potrebuju, DVD mechaniku taky...Kazdopadne diky za tip, musim to jeste promyslet
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    @elpsycho - nebo enermax, no , nevyvracím tvé špatné zkušenosti se Seasonicem, ale spousta lidí je s nimi nadmíru spokojena. no flame

    Imho to poskládáš v poho sám, SATA pro základní užití nekonfiguruješ vůbec, když tak je to zpravidla intuitivní a jinak shwf.
    Otázka chladiče je také v pohodě, jednak to musí dělat tak aby to zvládl skutečně snad každý , druhak když budeš dvakrát měřit a jednou řezat, tak to bude v poho
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 02-06-2008 v 23:19 Důvod: ...jen dodatek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    @elpsycho - nebo enermax, no

    Imho to poskládáš v poho sám, SATA pro základní užití nekonfiguruješ vůbec, když tak je to zpravidla intuitivní a jinak shwf.
    Otázka chladiče je také v pohodě, jednak to musí dělat tak aby to zvládl skutečně snad každý , druhak když budeš dvakrát měřit a jednou řezat, tak to bude v poho
    No tak ja to risknu, usetrim 1000,-, premyslim jestli je vrazit do E7200 a nebo proste jen usetrit, co myslite?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od ice_d Zobrazit příspěvek
    No tak ja to risknu, usetrim 1000,-, premyslim jestli je vrazit do E7200 a nebo proste jen usetrit, co myslite?
    Vrazit bys je moh třeba do MB EP35, ale to bys nesměl brát z OKCompu, tam jí nemaj....

    Btw. proč nebereš třeba z Alfy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    no nevim, ta e2180 je k taktování jak dělaná, základovka i paměti též. Zdroj dobrý, grafika se loudat nebude.... pokud jsi měl to co jsi měl, tak to bude i tak skok nahoru...

    Pokud tlačíš na cenu, tak ušetřit, js. stejně budeš kupovat to Accelero s1 na grafiku a na cpu alespoň Freezera, takže ti to tak akorát vyjde.


    Ha, jsem nějak počítal, že už ty "neéčkové" verze ani nejsou, ale tahle podle P/N vypadá ještě na tu starší verzi. Pravda tu "E" verzi brát raději!
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 02-06-2008 v 23:30 Důvod: ...ještě že tu máme pesana ;)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Radši bych přibral chladič. E2180 na 99 procent dá 3GHz se základním nebo mírně zvýšeným napětím. E7200 dá 3,6GHz, budeš z toho mít dětskou radost jako bych měl já, ale reálně ti to fps nezvedne

    //Edit: Husky14: Já bych to s EP35 neřešil, P35 revize 2.0 bude už delší dobu End of line takže nejspíš mu stejně dají 2.1 která je lautr stejná jako EP35, nebo třeba přímo EP35. Já v Alfě v únoru objednával 2.0 a stejně už jsem dostal 2.1 (kterou tehdy ještě neměli v ceníku).
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 02-06-2008 v 23:40
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pokud je sance ze pristi mesic bude o nejakou tisicovku navic, vzal bych sestavu od elpsycho (nejlepsi pomer cena/vykon) ale koupil 1x2Gb ram a disk zatim pouzil stávající.
    Za mesic dokoupis za 700 dalsi 2gb ram do dualu a poradnej (rychlejsi) ale hlavne vyhodnejsi disk (samsung 640 nebo 750Gb, WD 640Gb).

    Jedina nevyhoda je za mesic preinstalovat Win pokud budes chtit rychlejsi disk vyuzit na zrychleni systemu.

    //A rozhodne si to poskladej sam, dnes to vazne neni zadna veda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    To Husky: mam to temer za rohem, prece jenom, kdyby bylanejaka reklamace, tak tam skocim po svych a zdarma, nemusim nikam nic posilat a klepat se strachy, ze se to nekde ztrati. Proste jsem zvykly na kamenny obchod

    Kane: Vezmu Eckovku E7200, oproti 8200 neni o moc slabsi nekde jsem videl test

    Elpsycho: taktovat moc nechci, takze ocenuju zaklad 2.53 u E7200

    Speedsnail: budu kupovat na splatky, takze vse najednou. Cenu hrotim prot,aby splatky byly co nejnizsi, prece jen uz splacim auto Navic ty disky jsou moc velky, ted mam 100GB a staci mi to, co budu delat s 320 nevim...

    to All: Chladice jsou zatim zbytecny taktovat nebudu a na ticho si nepotrpim, Spravnej pocitac musi chrochtat
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 02-06-2008 v 23:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od ice_d Zobrazit příspěvek
    mam to temer za rohem, prece jenom, kdyby bylanejaka reklamace, tak tam skocim po svych a zdarma, nemusim nikam nic posilat a klepat se strachy, ze se to nekde ztrati. Proste jsem zvykly na kamenny obchod
    Tohle celkem chápu, mám za sebou hodně reklamací a komunikovat přes mail, pokaždé třeba s jiným člověkem, to je na zbláznění. Nebo čekat 30 dní a shánět náhradní komponenty. OK mají ceny celkem slušné.
    Citace Původně odesláno od ice_d Zobrazit příspěvek
    elpsycho: taktovat moc nechci
    Takových už tu bylo
    Citace Původně odesláno od ice_d Zobrazit příspěvek
    Chladice jsou zatim zbytecny taktovat nebudu a na ticho si nepotrpim, Spravnej pocitac musi chrochtat
    Prostě přiznej že si hluchý
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. prosim velmi o pomoc
    Od pikina24 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-04-2013, 08:55
  2. Poraďte prosím-nová sestava
    Od cnbs v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 22-04-2012, 22:34
  3. Nová PC sestava - prosím o radu
    Od geonew v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-12-2009, 17:09
  4. Nová sestava, prosím o konzultaci..
    Od Rezina v sekci PC - archiv
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 25-04-2009, 23:20