Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: 6k (bez HDD, DVD), lepší GPU

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    123

    Ahoj. Potřeboval bych compa do 6 tisíc. PC bude užíván jak na graficky náročnější programy, tak surfování atd.
    Jako základ beru Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX a grafiku Sapphire ATI Radeon HD 3850 256MB DDR3.
    PC by měl být dost tichý, jelikož pojede i přes noc. O této grafice jsem se dočetl, že má stock ve 2D nehlučný.
    Dále pak zdroj Fortron 400W PSU SAGA rev. 2.2.
    Ramky: A-Data 2048MB (kit 2x1GB) 800MHz
    Základku:Gigabyte P31-S3G
    (Vzal jsem tu nejlevnější s P31)
    Nějaký case do 600Kč tady http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=15L140089

    No a když tak počítám, tak jsem dost přetáhl. To vypadá na LC zdroj za 400 stovky
    U grafiky bych raději zůstal, jelikož 3650 je o třídu horší a je jen asi o 400 levnější.

    Prosím pište jakékoliv připomínky k této sestavě. Moc možností na výběr není, ale třeba tu základu a zdroj jsem vzal jen podle ceny a je jich tu více ve stejné kategorii.
    Ty skříně také vůbec neznám, ale asi na tom budou podobně za tu cenu.
    Naposledy upraveno uživatelem Jimmyjek: 04-06-2008 v 03:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Len neber ten LC zdroj!!! to v žiadnom prípade minimálne tam nechaj ten Fortron.
    grafiku by som tam nechal 3850, 3650 sa ti neoplatí kupovať
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Možná bych se ještě koukl na AMD, v této ceně má určitě co nabídnout. A zdroj ber MINIMÁLNĚ ten Fortron. HDD a DVD máš asi, co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Nejlepší skříň v ceně kolem 600,- jsou IMHO nový middletowery od eurocase s děrovanou přední
    stranou skříně. Ty v alze nemaj, ale alza je tak jako tak drahá, tak bych Ti doporučil změnit obchod
    a skříň koupit tu EC.
    Jinak tadle sestava má smysl pouze pokud budeš taktovat, jinak jdi do AMD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Horší zdroj určo nee! Lámeš to dost přes koleno.

    Ještě popřemýšlej třeba nad integrovanou grafikou, třeba takový čipset G31 a výkonnější grafiku pořešit posléze.

    Nebo samo verze s AMD nemusí být vůbec špatná... čipset 780G s int. HD3200 nevypadá vůbec zle

    Záleží, co si představuješ pod pojmem "graficky náročnější programy", na jakém to pojede monitoru a jestli budeš/chceš taktovat?
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 04-06-2008 v 22:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    123

    Dualcore a např. 64 X2 4200+ EE jsou na tom výkonostně i cenově. dost podobně. MB od AMD maj chipsety nforce pro grafiku z řad nvidia( nechci tam cpát 3850). Co tedy nabízí AMD v této cenové relaci lepšího?
    to logout: Vždyť to není alza ale alfaA připadá mi celkem levná.( můžeš jmenovat nějaké levnější, ověřené?)
    Co znamená to "má smysl"? Jaká sestava tedy smysl má(konkrétně a proč)?
    (samo že i s boxem dáš 2180 na 3GHz v poho, takže proč netaktovat)

    Jinak ten zdroj to byl blbý vtip. Hodim tam minimálně toho fortrona. Sestava je pro kámoše. Spíš doporučim ať počká nebo investuje. Protože za 6k bych musel brát o dost horší grafu nebo to postavit na AMD s integrovanou GPU.

    /Kane.shw: No říkal že chce hrát hry a snad i nějaká práce s grafikou. Taže by se 3850 využila. Ale jasně, je extrém sestavit za ty peníze PC na hry.
    S tou AMD MB to není špatnej nápad; dokoupit se dá vždycky.
    Naposledy upraveno uživatelem Jimmyjek: 04-06-2008 v 23:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    123

    Takže nakonec to vypadá na AMD Athlon X2 BE-2400 BOX a Gigabyte MA78GM-S2H (rev. 1.0) a VitestaEE 2x1024.
    To je v pohodě do 6k.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    to Jimmyjek: promiň, přehlíd jsem se a hledal jsem to v alze, alfa je dobrá. Tím, že to nemá smysl jsem myslel, že AMD v daný cenový kategorii nabídne víc (přecijenom má o něco lepší poměr cena výkon) - ale nejde zas tak přetaktovat, pak se to obrací.
    V alfě ty skříně dokonce maj, ale jen s integrovanym zdrojem (Eurocase ML5435) - tak bych bejt tebou se tam pozeptal, jestli by je neprodali bez zdroje. Jinak tam asi nejlepší skříň bude CM Elite.
    Taky bych se bejt Tebou zamyslel nad plnout atx deskou - stojí cca o stovku víc
    Gigabyte MA78G-DS3H 780G AM2+, DDR2, SATA2, VGA(HDMI+DVI), GLAN, 1394,
    a když do ní dáš grafiku s accelerem, tak máš možnost ještě do ní něco strčit, bude se líp chladit atd...

    No - to všehcno dohromady jsem našel jen u dxt.cz, který jsou hodně levný, ale reklamace si člověk musí trochu vydupat. Na druhou stranu myslim, že za ty peníze to lepší moc neseženeš, tak je to na tobě:

    9996534 Eurocase MIDITOWER ML5435 (BLACK/SILVER) (BEZ ZDROJE) ATX skladem 413 413 19%
    9077816 Gigabyte MA78G-DS3H 780G AM2+, DDR2, SATA2, VGA(HDMI+DVI), GLAN, 1394, PCIE2.0, skladem 1 439 1 439 19%
    9012099 Fortron ZDROJ FSP400-60GLN 400W ATX skladem 742 742 19%
    9885039 DIMM DDR2 1024MB 1066MHz Kingmax skladem 378 756 19%
    9728003 AMD ATHLON 64 X2 4600+ EE 2,4GHz BOX socket AM2 1-2 dny 1 073 1 073 19%

    Paměti tam teda nemaj A-Data, ale Kingmaxy taky nejsou špatný a navíc maj vyšší frekvenci.... Já bych dotoho šel takhle.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Co je lepší?
    Od mariaki v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 23-09-2014, 16:31
  2. Co je lepší?
    Od mariaki v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-09-2014, 14:41
  3. Socket AM2/AM2+: Lepší OC v 32b nebo 64b?
    Od Darkhunter v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-04-2010, 17:00
  4. Monitory: Co je lepší?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-10-2008, 18:57