Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Stary notebook-problem s hdd

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    37

    Zdravím
    Mám starý notebook Fujistu siemens s 20GB HDD. Předchozí majitel si na HDD udělal 2 sektory po 10 GB. Když jsem dostal notebook do rukou, okamžitě jsem zformatoval HDD a zbylo mi jen 10 GB místa. At dělám, co dělám, nedaří se mi ztracené místo dostat zpět. Kdysy jsem slyšel, že z této situace se uz nic nedá dělat, ale přecejen bych rád zeptal, jestli neexistuje nějaké řešení. HDD je ted bes OS, při instalaci winXP je v tabulce se sektory jen jeden s kapacitou 10GB, když ho smažu, je jen 10GB mista, po zbytku ani památky. Když se podívám do BIOSu, vidím CELKOVOU kapacitu 20 GB ALE podtím MAXIMÁLNÍ kapacitu 10GB.
    Je tedy nějaké řešení, jak dostat zbytek místa zpět? Předem děkuji za jakékoliv řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Pises: Když se podívám do BIOSu, vidím CELKOVOU kapacitu 20 GB ALE podtím MAXIMÁLNÍ kapacitu 10GB.

    Muzes prilozit fotku toho BIOSu kde to vidis tak jak to popisujes? Jinak pises, ze tam byly 2 sektory. Nejsou to sektory ale oddily. A urcite jsi je oba zrusil?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    37

    DOmnívám se, že zrušíl, když se nikde neukazují(instalace OS) a předtím když sem na HDD měl jeste OS, taky se ukazoval pouze jeden.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03329.JPG 
Zobrazení: 126 
Velikost: 445.1 KB 
ID: 4964  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    A kde vidis to celkove misto 20 GB? Nejak nemuzu najit.

    EDIT: Jestli myslis to TOTAL SECTORS, tak to je pocet sektoru a ne kapacita HDD.
    Naposledy upraveno uživatelem hl.hl: 04-06-2008 v 21:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    141

    je to 10GB disk.. a ty si asi prerataval sektory, ktore sa blizili k cislu 20...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Nefro
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    223

    kikloop má pravdu je to len 10GB disk. A keď si ho kúpil určite tam bol ten 20GB disk???? Asi škriatkovia odniesli 10GB do zberných surovín.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    a jestli si chcebejt jistej tak odšroubuj kryt co ti zakrejvá HDD a na tom krytu bude kapacita určitě napsaná:-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Tak jak jsem psal, tak ten druhy udaj byl o poctu sektoru. A kdyz vezmu, ze to mohlo byt 512 bytu tak by to mohlo i sedet na tech 10GB.

    Ale pro zajimavost, mam nekde disk kde je nalepka tusim Maxtor a tam je 15 GB, pres ni je nalepka IBM a tam je 10 GB. A skutecne to ma 10 GB. Samo to bylo z PC IBM. U takoveho by bylo zajimave nejak tam dostat firmware z toho 15 GB disku.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Velmi starý notebook a USB
    Od pepos01 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-11-2011, 21:29
  2. Starý Notebook do 7000,-?
    Od :o) v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-02-2009, 23:20