Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problem s LG 226 WTQ-PF

hurikan69 (2)|5.6.2008 15:15
Ahojte.
Potrebujem poradit. Mam presne 2 problemy s tymto monitorom. Kupoval som ho v pondelok.

1 problem: Neviem nastavit kvalitny obraz na rozliseny 1680*1050 na VGA kabli, na grafike mam redukciu s DVI na VGA. Nepomaha ani auto nastavenie. Ale akonahle tam dam DVI kabel, tak je hned vsetko vporiadku a obraz je nadherny.

2 problem: Monitor mi piska! Ked si dam blisko ucho k zadnej casti monitoru, tak je pocut taky jemny bzukot az piskot. Dost ma to irituje a podla mna to nema byt.

mozno ze obydva problemy so sebov suvisia.

Dakujem za vsetky rady. :)
Encore1106 (424)|5.6.2008 20:37
Ad 1.: Vyzkoušej jiný kabel, jinou redukci, případně obojí...

Ad 2.: Tento "problém" mam i já se svým LG Flatron L1952TQ. Záleží, jak moc to píská, myslim, že za to může trafo - nic s tím nenaděláš a řekl bych, že reklamací si nepomůžeš... Osobně to řeším viz. obrázek.. Spolu s monitorem tam mam zapojený bedničky, které taky mírně bzučej..

Edit: Nepřipojil jsem přílohu, takže teďka to napravuju.
P1020468.JPG
daemon64 (86)|5.6.2008 21:24
[QUOTE=Encore1106;129658]Ad 1.: Vyzkoušej jiný kabel, jinou redukci, případně obojí...

Ad 2.: Tento "problém" mam i já se svým LG Flatron L1952TQ. Záleží, jak moc to píská, myslim, že za to může trafo - nic s tím nenaděláš a řekl bych, že reklamací si nepomůžeš... Osobně to řeším viz. obrázek.. Spolu s monitorem tam mam zapojený bedničky, které taky mírně bzučej..[/QUOTE]

Jak říkáš, reklamace kvůli pískání pravděpodobně nepomůže. Reklamoval jsem kvůli pískání (ve standby) TV Sony Bravia a vrátili to s tím, že je to v normě a není to vada.
daemon64 (86)|5.6.2008 21:25
[QUOTE=daemon64;129679]Jak říkáš, reklamace kvůli pískání pravděpodobně nepomůže. Reklamoval jsem kvůli pískání (ve standby) TV Sony Bravia a vrátili to s tím, že je to v normě a není to vada.[/QUOTE]

Ale jestli si ho kupoval v pondělí a bylo to přes internet, můžeš ho do 14 dnů vrátit bez udání důvodu :-)
Deee-aN (3834)|5.6.2008 21:28
Vsadil bych se, že přes D-SUB kvalitní signál pro tohle rozlišení prostě neprotlačíš a to ani s redukcí na DVI. Řekl bych, že zrada bude v D-SUB vstupu na monitoru. Koukal jsem na něj a má i DVI vstup, takže nejjednodušším řešením pro tebe bude něco jako: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

S tím pískáním ti nepomůžu, to holt některý monitory (a nejen monitory) dělaj. Např. ten můj ve STAND-BY...
hurikan69 (2)|9.6.2008 13:51
Problem vyrieseny. Monitor som vratil a kupil si dalsi ten isty a nepiska. Ten novy bol dokonca aj inak zabalany, takze je pravdepodobne ze ten co som vratil bol uz opravovany kus. ;) Kupoval som prvy cez http://www.hej.sk a druhy som si isiel osobne kupit do Agemu. Holt asi som chytil zly kus. :/

Co sa tyka VGA vstupu, tak je pravda ze nestiha zobrazit 1680*1050, ale ani 1440*900, takze mam to cez DVI a je to ok. :)

Dakujem za vsetky rady. :)
Deee-aN (3834)|9.6.2008 14:57
[quote=hurikan69;130725]Problem vyrieseny. Monitor som vratil a kupil si dalsi ten isty a nepiska. Ten novy bol dokonca aj inak zabalany, takze je pravdepodobne ze ten co som vratil bol uz opravovany kus. ;) Kupoval som prvy cez www.hej.sk a druhy som si isiel osobne kupit do Agemu. Holt asi som chytil zly kus. :/
[/quote]

Tady je naprosto jasně vidět, co se děje s těma kusama, co lidi vrátěj do 14 dnů. Obchodník to zkrátka vrací do oběhu tak dlouho, dokud si ho někdo i s vadou nenechá.:runaway:angry