Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: paměti Patriot LL 2x1024MB 800MHz

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    4

    čau,
    promiňte možná blbou otázku, ale každopádně prosím o vysvětlení. Koupil jsem si paměti Patriot (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...K0004000000DN3), desku mám GA-MA770-DS3 (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...K0004000000G2H) a procesor AMD Athlon 64 X2 4450+ (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...K0004000000HOD). Paměti by měly zvládat při 800 Mhz časování 4-4-4-12 2,2V - bohužel při zapnutém EPP je nastavení 5-5-5-18 1,9V.
    Mohl bych to samozřejmě i s napětím změnit a dostat se na potřebné hodnoty, ale zajímá mě, jestli je normální, že se to nestalo automaticky, popřípadě, kde může být chyba - v nastavení (rukama...), v pamětech, nebo v desce?????
    Dík za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Nastav to normálně ručně,občas se stává,že to bios nerozezná..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    mam tyhle pameti a poprvy se mi nastavili na cl5, az po aktivaci SLI-Ready Memory se prehodili na CL4-4-4-12, nicmene nevidim problem pameti rucne nastavit na 2.2v a CL4-4-4-12
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    4

    ....paměti jsem nastavil ručně a vypadá to, že je vše ok - šlo mě hlavně o to, že se tak nestalo automaticky - ani na jiných deskách/chipsetech - vyzkouším ještě aktivovat SLI, abych to vyzkoušel...
    každopádně děkuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    4

    ...tak ještě jednou - napětí se nějak vrátilo na původní hodnoty, tak jsem ho zvýšil znovu, ale je mě trochu proti mysli, že pro potřebné zvýšení na 2,2V jsem musel zajít až do těch nejčervenějších čísel, co deska nabízí, takže doufám, že nic neshoří...nastavení SLi nemám, takže to jsem nezkusil...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Napětí se může vracet do původní hodnoty pokud se např. nepovede přetakt a deska se sama vrátí do defaultu.
    Jinak pokud je na pamětech napsáno, že do nich má jít 2.2V, tak se neboj. Akorát bys měl mít ve skříni aspoň trochu průvan (aspoň jeden intake/outtake větrák), budou trochu topit. Bejt tebou bych vyzkoušel, jestli na těch taktech neběžej i při nižšim napětí, popř. trochu snížil takty a dal jim míň šťávy. Účet za elektřinu se Ti odvděčí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    me padaly na 2.2v pri cl3 tak jsem jim kapku (2.250v) pridal a jedou stable. topi o neco mene nez a-data, ale to bud asi tim zem maji lepsi chladic (bez gumy mezi chladicem a cipy), ale mam netypicky rozlozeni komponent tak mi je nic neofukuje...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    4

    nechal jsem je na těch 2,2v 4-4-4-12 a zatím se chovají stabilně - nemám bohužel čas na testování, ale o tom snížení napětí popř. taktů pouvažuju - skříň je odvětraná celkem dobře, takže si můžou trochu zatopit a nic se nestane...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR2: paměti PATRIOT / A-DATA
    Od okaberon v sekci Operační paměti
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 00:03
  2. DDR2: Jaké paměti 2x2GB 800MHz do GA-965P-DS4?
    Od fanynek v sekci Operační paměti
    Reakcí: 55
    Poslední příspěvek: 09-05-2008, 13:41
  3. Paměti: P35-DS4 a nastavení pamětí Patriot
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 30-04-2008, 06:51