Mikrofon ve Vistách
cus lidi babička si iniciativně koupila novej počítač a k tomu dostala Windows Visty, který sou podle mě uplně na houby... neměl jsem s nimi do tý doby žádný zkušenosti, ale hned jsem zjistil co to je za šmejdy.. než tam zjistim kde se co nastavuje to je bordel... no ale k věci: babička chtěla abych jí udělal skype na hovory, tak jsem koupil mikrofon píchnul ho do PC a v ovladačích zvuku jsem chtěl zaškrtnout, že sem tam přidal mikrofon, ale když tohle udělám napíše mi to, že "tento typ není podporován" zkoušel jsem i víc mikrofonu a u všech to samé.. nevíte kde je chyba? a kde se popřípadě dá mikrofon ve vistách nakalibrovat?
ovládací panely->hardware a zvuk->spravovat zvuková zařízení ->záznam a tam lze cokoliv měnit.
Dokud nám neřekneš ,co máš za zvukovou kartu ,tak ti moc neporadíme- btw nestrkáš to do jiného konektoru?
Dokud nám neřekneš ,co máš za zvukovou kartu ,tak ti moc neporadíme- btw nestrkáš to do jiného konektoru?
co to je přesně za zvukovku nevim, ale bude to něco od Realteku... nejspíš integrovaná, to jsem nestihnul zjistit a ten mike strkám do správnýho konektoru, zas taková lama najsem :D
Chodit to musí, ale už jsem se setkal s takovým šalamounským nastavením, že jsem u toho nějakou dobu zabřednul :( Takže se nenech odradit.
Musíš zkoušet :thumb
Musíš zkoušet :thumb
Nejlépe nám i sobě pomůžeš, když nám napíšeš celou sestavu, v tomhle případě hlavně desku.
Využít bys klidně mohl downgrade na XP, pokud Vistu opravdu nemusíš (a babička nevyužije a zbytečně to tak zpomaluje PC)...Microsoft se chlubí prodejem Visty (a čísla hodně nápadně připomínají počet prodaných PC/laptopů), ale už neřekne, kolik lidí využilo downgrade na XP. Věz, že hodně.
Využít bys klidně mohl downgrade na XP, pokud Vistu opravdu nemusíš (a babička nevyužije a zbytečně to tak zpomaluje PC)...Microsoft se chlubí prodejem Visty (a čísla hodně nápadně připomínají počet prodaných PC/laptopů), ale už neřekne, kolik lidí využilo downgrade na XP. Věz, že hodně.
Taková blbá otázka: Máš tam ovladače zvukovky - od realtecu bys někde měl mít ikonu taokvýho kraba bo tak něco a tam de všecko nastavit
ovladače tam mam, a co to je za desku zjistim až tam zase budu... a jak se provádí ten downgrade na XP protože nechci celý wokna reinstalovat
[QUOTE=dolar8;131116]a jak se provádí ten downgrade na XP protože nechci celý wokna reinstalovat[/QUOTE]
Přijde na to, co máš za edici Vist. Automatický nárok na downgrade je jen u verzí Business a Ultimate.
Přijde na to, co máš za edici Vist. Automatický nárok na downgrade je jen u verzí Business a Ultimate.
[QUOTE=r34ktor;131166]Přijde na to, co máš za edici Vist. Automatický nárok na downgrade je jen u verzí Business a Ultimate.[/QUOTE]
... a ještě k tomu to neplatí pro OEM verze. A nepředpokládám, že by si babička koupila plnou krabicovou verzi systému. Visty tam nech a třeba přijdeš na to, že nejsou zas tak špatný - a když už jsou koupený tak je blbost tam cpát třeba nelegální WXP.
Jinak já pokud otevřu Ovládací panely->hardware a zvuk->spravovat zvuková zařízení ->záznam tak tam mám uvedenej mikrofon, i když není zrovna zapojenej - a stačí třeba do zdířky pro mikrofon připojit repráky a hnedka se detekuje, že se "mikrofon" připojil. Tudíž bych viděl chybu někde v ovladačích - zkus stáhnout nejnovější a přeinstalovat...
... a ještě k tomu to neplatí pro OEM verze. A nepředpokládám, že by si babička koupila plnou krabicovou verzi systému. Visty tam nech a třeba přijdeš na to, že nejsou zas tak špatný - a když už jsou koupený tak je blbost tam cpát třeba nelegální WXP.
Jinak já pokud otevřu Ovládací panely->hardware a zvuk->spravovat zvuková zařízení ->záznam tak tam mám uvedenej mikrofon, i když není zrovna zapojenej - a stačí třeba do zdířky pro mikrofon připojit repráky a hnedka se detekuje, že se "mikrofon" připojil. Tudíž bych viděl chybu někde v ovladačích - zkus stáhnout nejnovější a přeinstalovat...
[QUOTE=arvelius;131175][QUOTE=r34ktor;131166]Automatický nárok na downgrade je jen u verzí Business a Ultimate.[/QUOTE]... a ještě k tomu to neplatí pro OEM verze.[/QUOTE]
Naopak. Platí to pouze pro OEM verze. U krabicových je třeba žádat přes formulář na webu Microsoftu.
Naopak. Platí to pouze pro OEM verze. U krabicových je třeba žádat přes formulář na webu Microsoftu.
[QUOTE=r34ktor;131177]Naopak. Platí to pouze pro OEM verze. U krabicových je třeba žádat přes formulář na webu Microsoftu.[/QUOTE]
No jo, máš pravdu. Omlouvám se a sypu si popel na hlavu :mistake
No jo, máš pravdu. Omlouvám se a sypu si popel na hlavu :mistake
[QUOTE=r34ktor;131177]U krabicových je třeba žádat přes formulář na webu Microsoftu.[/QUOTE]
Hmm, tak koukám, že formulář byl z webu stažen, a na stránce s informacemi o FPP verzích je následující upozornění:
Downgrade
V případě FPP licence není možné instalovat a využívat nižší verzi produktu (downgrade) a také neexistuje možnost požádat o povolení downgradu žádnou licenční výjimkou.
Nejlepší asi bude kontaktovat Zákaznické centrum Microsoftu s patřičným dotazem.
Hmm, tak koukám, že formulář byl z webu stažen, a na stránce s informacemi o FPP verzích je následující upozornění:
Downgrade
V případě FPP licence není možné instalovat a využívat nižší verzi produktu (downgrade) a také neexistuje možnost požádat o povolení downgradu žádnou licenční výjimkou.
Nejlepší asi bude kontaktovat Zákaznické centrum Microsoftu s patřičným dotazem.
[QUOTE=arvelius;131175]... a ještě k tomu to neplatí pro OEM verze. A nepředpokládám, že by si babička koupila plnou krabicovou verzi systému. Visty tam nech a třeba přijdeš na to, že nejsou zas tak špatný - a když už jsou koupený tak je blbost tam cpát třeba nelegální WXP.
Jinak já pokud otevřu Ovládací panely->hardware a zvuk->spravovat zvuková zařízení ->záznam tak tam mám uvedenej mikrofon, i když není zrovna zapojenej - a stačí třeba do zdířky pro mikrofon připojit repráky a hnedka se detekuje, že se "mikrofon" připojil. Tudíž bych viděl chybu někde v ovladačích - zkus stáhnout nejnovější a přeinstalovat...[/QUOTE]
to já tam mam taky ten mikrofon ukázanej, ale problém je v tom, že i když ho dám do zdířky tak je pořád psanej jako nepřipojenej, a v ovladačích ho to taky nevidí... chtěl bych to ale nějak zprovoznit bez downgradu.. ovladače sou od Realtek HD, ale jaký přesně nevim protože ve vistách se fakt vůbec nevyznám
Jinak já pokud otevřu Ovládací panely->hardware a zvuk->spravovat zvuková zařízení ->záznam tak tam mám uvedenej mikrofon, i když není zrovna zapojenej - a stačí třeba do zdířky pro mikrofon připojit repráky a hnedka se detekuje, že se "mikrofon" připojil. Tudíž bych viděl chybu někde v ovladačích - zkus stáhnout nejnovější a přeinstalovat...[/QUOTE]
to já tam mam taky ten mikrofon ukázanej, ale problém je v tom, že i když ho dám do zdířky tak je pořád psanej jako nepřipojenej, a v ovladačích ho to taky nevidí... chtěl bych to ale nějak zprovoznit bez downgradu.. ovladače sou od Realtek HD, ale jaký přesně nevim protože ve vistách se fakt vůbec nevyznám