Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nenabíhá BIOS

jordan23 (3)|10.6.2008 22:31
Dobrý večer, prosím o radu.
Měl jsem zapnuté PC. Do čelní USB zásuvky jsem zapojil USB kabel od vypnuté tiskárny.
Tiskárnu jsem zapnul načež PC se samo vypnulo.
Po jeho opětovném zapnutí nenaběhne ani BIOS, nesvítí kontrolka na spouštěcím tlačítku. Pouze se točí větrák na CPU, běží HDD. Nejde otevřít CD mechanika. Nesvítí optická myš a neproblikne ani klávesnice.
Zkusil jsem odpojit čelní USB, nepomohlo.
Nevíte prosím kde může být problém a jak ho odstranit?
Děkuji za radu. Honza
astec (1823)|10.6.2008 23:05
Pípne Ti?? pokun ano kolikrát? Pokud více než jednou jakou máš desku?

Pokud ani prd tak čti dál
Takto si kolega odpálil desku - mněl špatně zapojené USB... Ale dost strašení. Pokud není zalepený, tak odpoj všechny DVD, CD, disky, dráty a zapni počítač. Pokud ani toto ne, tak paměťi a grafiku, nech jen procesor. Pokud ani to nepomůže, tak asi deska.....
hl.hl (1387)|10.6.2008 23:15
Do toho USB jsi nekdy predtim neco zapojoval? Tipnul bych to taky na odpal.
astec (1823)|10.6.2008 23:31
dobrá otázka, zapomněl jsem na ni. No jo kluci z Vysočiny
jordan23 (3)|11.6.2008 08:25
Nepípne ani jednou.
USB jsem normálně používal. Nikdy nebyl problém. Nevím co se najednou stalo.
Kompl samozřejmě zalepený není, když jsem si ho skládal sám.
Odpojil jsem ty přední USB i jeden HDD a nic se nedělo. Černá obrazovka, diodka na spouštěcím tlačítku nesvítí. Jenom se motá větrák na CPU, vrčí disky a ydroj.
Kdesi jsem četl, že to může být i špatným zdrojem? Je tak? Že by mohla být špatná 5V větev.
hl.hl (1387)|11.6.2008 08:51
Jj, zacni podle moznosti vyzkousenim jineho zdroje. Urcite mas nejake kamarady co radi pomohou. Ale urcite tam nech zapojene jen nejnutnejsi veci.

EDIT: A pipal nekdy? Nektere boardy nemaji svuj pipak a externi reproduktor uz se moc nedela.
Salamander (6177)|11.6.2008 09:10
Jeste napis znacku zdroje a treba castecny popis PC, treba to pomuze.
r34ktor (7477)|11.6.2008 10:10
Taktéž bych to viděl na zdroj, nebo desku. Zkrat na USB portu mohl odrovnat zdroj (typické u levných šunek), či odpálit něco na boardu (pověstná byla např. "chyba" v ICH5, díky které mohlo USB odrovnat jižní můstek). :mad:
jordan23 (3)|2.7.2008 10:24
Takže jsem reklamoval desku. Proběhla výměna. A už všechno valí jak má.
Akorát na skříni nefunguje čelní panel (USB porty a podsvícení spouštěcího tlačítka).
Ale jinak je to v pořádku.
gangbee (1)|23.9.2009 07:57
nechci zakladat novej topic, mam asi ten samej problem. rozjedou se vetraky, zahrabe disk, problika cdromka ( vysunovat jde ), ale komp nenabehne ani bios. Stavalo se mi, ze kdyz sem zapojoval repraky, tak mi zatuhl komp. Ale nezda se mi, ze bych si desku odstrelil timto. Asi zkusit stejny postup, odpojivat vse ze ?
Gesor (17)|28.9.2009 14:57
I já jsem měl podobnej problém - cca začátkem 07/2009 při brouzdání na webu PC ztmavlo a zatuhlo. Po tvrdém restartu už nic nenaběhlo - pouze se točily větráky. Zkoušel jsem měnit vše, (kromě MB), ale nic. Tak jsem vyměnil desku za funglovku a zase nic - tak jsem postupně měnil PC, RAM ... a stále nic. Nakonec jsem to dal do servisu a tam taky nenašli nic, tak to tipli opět na MB. Objednali nový MB a zase nic. Nakonec byli v hajzlu paměti a vždy odpálily i základovku (ač se mi to zdá nemožné). Nakonec čtvrá deska a nové paměti už jedou a má drobná oprava stála víc jak novej PC. Zkus pořádně překontrolovat RAMky. Zdroj taky samosebou může být příčinou.