Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: 1066MHz cl5 nebo 800MHz cl4?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    12

    Zdravim, do nove sestavy vybiram pameti a zajimalo by me, zda ma smysl kupovat 1066MHz pameti, jestli je jejich vykon oproti 800MHz vyssi a jestli se za to vyplati priplatit. Konkretne mam v merku znacku Corsair. Platforma bude Intel, cipset P35. Taktovaci potencial neni dulezity.
    Diky za pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Výkon bude vyšší minimálně, kolem 2% (podle typu aplikace 0-5%). Nicméně zas se někde daj sehnat 1066 paměti za cenu 800. Ale připlatit se nevyplatí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    12

    Jasny, myslel jsem si to, ale kdyz ony ty cerny Dominatory vypadaj tak hezky

    Diky moc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=18411

    Zde jsem na Intelu testoval rozdíl mezi CL5 1066 a CL 800MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ale to je jen teoretický benchmark, skutečný přínos více taktovaných pamětí bude nepoznatelný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Osobně jsem to nepoznal, ale Visty to poznali. S 800MHz CL4 jsem měl v hodnocení 5,6, po OC na 1066MHz a CL5 jsem dostal 5,9.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele haCR
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    149

    Když vezmeš 800 můžou jit přetaktovat na 1066 ale nemusí. Proto jsem vzal ty ocz 1066 co mam v popisu nvm rozdil ale bude asi minimální ale někde to poznáš
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    12

    tak kdyby byly za stejnou cenu tak to neresim a vezmu je ale dat navic 20% se asi nevyplati...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Záleží jestli plánuješ dobudoucna taktovat. Pokud budeš překračovat FSB 400MHz, nemusí ti zůstat kvůli FSB strapu nižší frekvence pro paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR2: 2x2GB Kingston 1066Mhz idu iba na 800Mhz
    Od Noedar v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 17-06-2010, 17:10
  2. DDR2: 800MHz nebo 1066MHz? Geil nebo A-Data?
    Od anaklin v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-09-2007, 22:51
  3. DDR2: 800MHz nebo 1066MHz Kingston DDR2 ??
    Od Tomas_X v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-09-2007, 11:41
  4. DDR2: 1GB na 800MHz nebo 2x512MB na 667MHz????
    Od Honziik v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-10-2006, 08:42