Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Zdroj XILENCE power 400W

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Dobry den,
    ma nekdo zkusenosti s timto zdrojem http://www.alza.cz/zdroj-xilence-power-400w-d74311.htm ?

    Je do velmi levne sestavy, ktera bude slouzit temer vyhradne na skype a net.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    xilence nepatri k tomu, cemu by se dalo aspon trochu verit... fotron 350GLN imho poslouzi lip

    EDIT: hm.. tak na alze 350W GLNko nemaji.... kazdopadne radsi ber aspon fortrona nebo modecom
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 14-06-2008 v 02:12
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Prave, ze jsem se xilence moc nedocet. Nebo spise docet jen, ze je spolehlivy a tichy.
    Muzes teda neco doporucit v teto cenove hladine z alzy? Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    600W verze zdroje od xilence v nejakym testu shorela snad uz pri polovicnim zatizeni, takze tyhle zdroje jsou stejne (ne)kvalitni jako LC, EC, ...
    ale zas ten tvuj komp nebude mit odber ani 100W takze osobne bych se tohodle zdroje nebal, ale klidne bych tam strcil i neco levnejsiho

    treba http://www.alza.cz/zdroj-fortron-350w-d70188.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    http://www.alza.cz/zdroj-modecom-feel-iii-d76834.htm
    http://www.alza.cz/pocitacovy-zdroj-...50w-d81447.htm

    nejlepsi by byl ten 350GLN, jestli bude rezerva tak bych asi sel do toho SAGA, jinak treba modecom

    kdybys chtel jeste kousek usetrit, vic nez tomu xilence bych veril tomuto: http://www.alza.cz/zdroj-fortron-350w-d70188.htm

    EDIT: uplne idealni: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...N&SearchType=1
    http://www.czechcomputer.cz/product_...A002AE16A.html
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 14-06-2008 v 02:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    600W verze zdroje od xilence v nejakym testu shorela snad uz pri polovicnim zatizeni, takze tyhle zdroje jsou stejne (ne)kvalitni jako LC, EC, ...
    ale zas ten tvuj komp nebude mit odber ani 100W takze osobne bych se tohodle zdroje nebal, ale klidne bych tam strcil i neco levnejsiho

    treba http://www.alza.cz/zdroj-fortron-350w-d70188.htm
    Dam na tvou radu, ve zdrojich se skoro nevyznam a posledni dobou se vyrojilo tolik znacek ...
    A ty co byvaly kdysi dobre, tak dnes nestoji za nic.
    Jeste, ze mame tohle vyborne forum, kde lidi poradi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    http://www.alza.cz/zdroj-modecom-feel-iii-d76834.htm
    http://www.alza.cz/pocitacovy-zdroj-...50w-d81447.htm

    nejlepsi by byl ten 350GLN, jestli bude rezerva tak bych asi sel do toho SAGA, jinak treba modecom

    kdybys chtel jeste kousek usetrit, vic nez tomu xilence bych veril tomuto: http://www.alza.cz/zdroj-fortron-350w-d70188.htm

    EDIT: uplne idealni: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...N&SearchType=1

    Ten ModeCom se mi celkem zamlouva, jake ma vyhody Fortron SAGA? Pouzite kondenzatory? Nebo ucinnost?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Ten ModeCom se mi celkem zamlouva, jake ma vyhody Fortron SAGA? Pouzite kondenzatory?
    s modecomy ma velmi dobre zkusenosti boboco, z nekolika stovek namontovanych zadna reklamace

    SAGA? nejaky zazrak to neni, ale mel by to byt proste docela novy model od fortronu, jeden z mala levnych fortronu co na alze maji tak proto kondiky budou temer jiste klasicky fortronacky mix CapXon/TEAPO/VENT

    pokud neni mozne odjinud vzit to GLNko, asi bych to vyresil tim modecomem

    EDIT: jo a jinak dobra sestava, az na ten disk... ten jsi trefil jeden z nejhorsich co jsi mohl (mam pocit ze toto zrovna neni jeden z mala stastnych modelu rady 7200.10 - preznaceny nizsi rady 7200.11)

    EDIT2: hmm... tak na alze v tom maji hokej, to 350W GLNko tam maji, jen neni zarazeno do podkategorii http://www.alza.cz/zdroj-fortron-green-power-d56017.htm toto ale asi bude starsi verze, je i novsi ktera ma za nazvem "(80)" - splnujici certifikaci 80+
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 14-06-2008 v 02:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    s modecomy ma velmi dobre zkusenosti boboco, z nekolika stovek namontovanych zadna reklamace

    SAGA? nejaky zazrak to neni, ale mel by to byt proste docela novy model od fortronu, jeden z mala levnych fortronu co na alze maji tak proto kondiky budou temer jiste klasicky fortronacky mix CapXon/TEAPO/VENT

    pokud neni mozne odjinud vzit to GLNko, asi bych to vyresil tim modecomem
    Chci to jen z jednoho obchodu, protoze prijedu do CR jen na par dni a nechci resit dodaci lhuty a platit zbytecne nekolik dodavkovych sluzeb. Takze beru z Alzy, protoze mam dobre zkusenosti a vzdy to mam doma hned druhy den.
    Jsem teda nakonec rozhodnuty pro ten ModeCom, asi nema smysl pro tak levny PC kupovat drazsi zdroj.
    Jeste jedna otazka, nevis, jakou ma ucinnost?
    A jeste druha to GLNko je o co lepsi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jeste mrkni na moje dva edity...

    ucinost jsem cca meril zde: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=16661
    to GLNko ma proste slusny navrh, je to nejnizsi z te rady, stejne jsou i BlueStorm II a mam pocit ze i epsilony (jen maji samozdrejme vetsi kondiky, vetsi vsechno ale navrh a PCB zustava stejne - i stejna ucinost a vetsina vlastnosti) - proste to nej na co se fortron zmohl
    ta novsi verze je asi nejlevnejsi zdroj s certifikaci 80+ - takova zakladni znamka kvality - zdroj pri 20, 50 a 100% zatezi ma ucinost minimalne 80% na americkych 115V - tj na evropskych 230 bezne takovy zdroje dosahuji az 85%

    http://www.80plus.org/manu/psu/psu_join.aspx xilence zde ma jediny zdroj... takovy seasonic nebo corsair zde maji snad vsechny zdroje ktere delaji
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Takze asi prehodnotim svuj nazor na jeden shop a zdroj koupim jinde. Nejsem tak bohaty, abych kupoval sunty.
    Dokonce ted premyslim, ze bych koupil o mnoho drazsi zdroj, ktery by mi mohl vyrzet treba i sest, nebo mozna vice let. Takze vykon, tichost a spolehlivost, ta je nejdulezitejsi. Ale urcite bych za nej nechtel dat vic, nez tri tisice.
    Sestavu mam ted levnou, ale kdyz se vratim zpet do CR, tak si postavim pro sebe osobne neco lepsiho, a ten zdroj by se mohl hodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    zalezi na tobe s zivotnosti zdroje 6let se da jen tezko pocitat, to bys musel mit nenarocnou sestavu, v dome poradny rozvody a jeste zdroj hyckat poradnou UPSkou

    v takovem pripade by jedina volba byl corsair, ten ti da na zdroj 5 let zaruku. mrkni na HX520, sice uz neco pamatuje ale porad jeden z the-best zdroju vubec
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41288
    vnitrnosti dela seasonic
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Ten zdroj vypada moc pekne, asi zauvazuju.
    S tou zivotnotnosti jsem to myslel tak, ze tento "novy" zdroj bude na te nenarocne sestave tak dva roky, a potom by se postavil novy PC. Zdroj vicemene nebude ty dva roky temer v zadne zatezi. Az se vratim do CR, tak bych postavil novy PC.
    Nevim jestli je to blbost. Koupit ted toho fortrona a potom vse nove, anebo ted corsair, s tim, ze budu pocitat, ze vydrzi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak kdyz dva roky nebude skoro nic delat a budes mit 5 let zaruku, tak se namas ceho bat, aspon budes mit pri budoucim nakupu o jednu starost min. je to dost dobra vyhoda corsairu ta petileta zaruka

    zalezi na tobe jak to ches provest

    btw dival ses na ty dva edity v postu #8?
    ten disk asi pouzijes ten co mas ted co? jsem si ho vsimnul v podpisu... jinak kdybys ho chtel dnes kupovat tak rozhodne brat jiny
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    tak kdyz dva roky nebude skoro nic delat a budes mit 5 let zaruku, tak se namas ceho bat, aspon budes mit pri budoucim nakupu o jednu starost min. je to dost dobra vyhoda corsairu ta petileta zaruka

    zalezi na tobe jak to ches provest

    btw dival ses na ty dva edity v postu #8?
    ten disk asi pouzijes ten co mas ted co? jsem si ho vsimnul v podpisu... jinak kdybys ho chtel dnes kupovat tak rozhodne brat jiny
    Koukal jsem na ty edity a uz mam v kosiku ten fortron. Jinak disk mam vybrany ten, co je na zacatku postu ve screenu, ted koukam, ze je to ten stejnej, co mam v USB.
    Doporucil by jsi jinej? Ale zase ve stejne cenove hladine, protoze v tomhle uz nechci vydavat moc penez navic.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zdroj XILENCE power 600W
    Od simontpf v sekci Zdroje
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-09-2008, 10:55
  2. XILENCE power 600W / 0dB(A)
    Od ShadowX v sekci Zdroje
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 14-04-2008, 19:46
  3. Xilence Power 550W nestačí??
    Od Bilescu v sekci Zdroje
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 15-10-2007, 07:40