Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: výměna kondenzátorů v zesilovači

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Potřeboval bych poradit jestli kondenzátor s takhle ohořelím vývodem je funkční (apodle mě ne ale nemám zkoušečku na kondiky) - viz příloha. omlouvám se za špatnou kvalitu
    A pro upřesnění - zesilovač transiwatt studio 140, je už pěkně starej a ty kondíky vypadaj uplně jinak než dnešní.
    A eště bych chtěl poradit jakou značku kondíků bych tam moh dát (jestli to není jiný než u compu)
    a kde se daj dyštak náký lepší kondíky sehnat v hradci králové (vím o GESu , AME a hobby u nádra - ale nevim jestli tam prodávaj něco pořádnýho
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00023.JPG 
Zobrazení: 271 
Velikost: 213.0 KB 
ID: 5069  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    změř jeho ohmický odpor jestli bude OL ,tak seš za vodou ,jestlitam bude nějaký odpor ,tak je přešvihlej
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    změř jeho ohmický odpor jestli bude OL ,tak seš za vodou ,jestlitam bude nějaký odpor ,tak je přešvihlej
    odpor sem zkoušel ve škole přece jen pozor dávám takže odpor není - teda není proraženej kondik
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    změř jeho ohmický odpor jestli bude OL ,tak seš za vodou ,jestlitam bude nějaký odpor ,tak je přešvihlej
    Pro stejnosměrný napětí je odpor kondenzátoru dost vysoký a nežádoucí. Dá se odhadnout z doby samovolného vybíjení.

    Vypadá to na starý svitkový kondenzátor, zkus se podívat na katalog GESu jestli nemají nějaký s identickou kapacitou a stejnou nebo mírně vyšší hodnotou max. napětí. Případně se zkus podívat na keramické.

    EDIT: nemá to jen tak náhodou něco, co by mohlo naznačovat, že záleží na polaritě (proužek na jedné straně, označení +) ?
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 14-06-2008 v 12:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od Jiziii Zobrazit příspěvek
    odpor sem zkoušel ve škole přece jen pozor dávám takže odpor není - teda není proraženej kondik
    Mno jestliže ale odpor nemá ,tak je prošvihej ... teď sem se trochu zamotal,ale snad by měl mít nekonečně velkej (jasný ,že není dokonalý dielektrikum),nebo co nejmenší ... jestli že tam není žádný odpor,tak by měl být pryč ne ? Je tu nějakej další elektrikář ? mě se to teď popletlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    jj je polarizovanej má plusko
    no a s tim odporem myslel sem to tak že když se měří odpor na kondiku tak mi to ukazuje zě že jeko není propojený obvod, prostě kdyby byl proraženej tak by vodil a měl by nákej odpor
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Aha, tak špatný odhad. V tom případě ho nahraď nějakým odpovídajícím elektrolytem, axiální být nemusí. Akorát nevím, na co byl původní kondenzátor použit a jestli má být nahrazen nějakým low-ESR nebo stačí opravdu cokoliv. Další rady přenechám někomu kompetnetnímu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Tak sem to vyměnil fšecko a jak to najednou hraje krásně bez šumění
    Kondíky atd sem nakonec koupil v GESu za 48korun :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od pavel_p Zobrazit příspěvek
    Akorát nevím, na co byl původní kondenzátor použit a jestli má být nahrazen nějakým low-ESR nebo stačí opravdu cokoliv.
    Low-ESR do zesilovače rozhodně ne, zvláště ne do transiwattu.
    Low-ESR se hodí do spínaných zdrojů.
    Do zesilovačů jsou zvláštní audio kondíky. Např. Elna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Já bych tam dal Jamicon (www.gme.cz) nebo Chemicon (www.ecom.cz).

    Ale co se tak dívám, tak v AME mají i Elny
    http://www.ame.cz/?param=ukaz&tab=cenik&li=oddo
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. MSI PM8M3-V výměna kondenzátorů
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-10-2013, 13:33
  2. Pomoc s identifikací kondenzátorů
    Od stavitel75 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-09-2012, 22:00
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-07-2008, 19:59
  4. Potlačené hlasy na zesilovači
    Od Merlin-alfa v sekci Audio
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-01-2008, 21:44