Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 45

Téma: Nova PC sestava

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od czkomodo Zobrazit příspěvek
    Cetl jsem to ale stale si mi nenapsal ktera aplikace umí vuzžít 4 jadra.když koupím 2 jadro za ty prachy rychlejsí tak to prekoná v rychlosti i to 4 jadro.
    A to proto že já využiju s 64bitovým systemem obe jadra a zbylý dve me nebudo brzdit.
    Třeba může pustit 2 ty renderingy najednou. Anebo co se stane, když budeš mít 2 jádra, pustíš rendering, kterej využije obě jádra naplno, a zatím si budeš chtít pustit prohlížeč internetu a chvíli surfovat? aha?
    A 2 jádra navíc brzdí jo? Jedině pokud chceš přetaktovávát, tak to zřejmě nejde o tolik (ale stále to jde o dost). Já nemám pocit, že by mě 2 jádra ze 4jádra brzdily. Když spustím na pozadí překódování filmu do XVid, a k tomu virtuální systém nebo hru, tak mi 4 jádra přijdou poměrně výhodný

    No a jinak - 6600 má svý výhody a nevýhody oproti novým 45nm - jde zřejmě líp taktovat a je levnej, a nepotřebuje vyšší chipset než P35. Na druhou stranu má vyšší TDP takže vyšší spotřebu i teploty.
    Já osobně bych už v současnosti kupoval spíš ty novější 45nm 4jádra, kvůli nižší spotřebě (úspora za elektřinu), menším nárokům na chlazení a tím pádem tišší provoz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    zdroj tam ma corsaira, o toho bych se nebal, zvladne to. ikdyz kdyby komp jel porad ve velke zatezi, nebylo by spatny prisoupnout tam 620W verzi
    jinak jak psali ostatni - samsunga F1, A-data jsou uplne OK

    jen me tak napada, bude tam ta grafika k necemu? vetsinu renderovani a podobnych srand dela stejne procesor, grafika casto staci jakakoly nezmrzacena (64bit, GDDR2...) co neni 3 roky stara
    jj mas pravdu grafika na 3d render nema vliv...myslis ze staci ati 3750?

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Třeba může pustit 2 ty renderingy najednou. Anebo co se stane, když budeš mít 2 jádra, pustíš rendering, kterej využije obě jádra naplno, a zatím si budeš chtít pustit prohlížeč internetu a chvíli surfovat? aha?
    A 2 jádra navíc brzdí jo? Jedině pokud chceš přetaktovávát, tak to zřejmě nejde o tolik (ale stále to jde o dost). Já nemám pocit, že by mě 2 jádra ze 4jádra brzdily. Když spustím na pozadí překódování filmu do XVid, a k tomu virtuální systém nebo hru, tak mi 4 jádra přijdou poměrně výhodný

    No a jinak - 6600 má svý výhody a nevýhody oproti novým 45nm - jde zřejmě líp taktovat a je levnej, a nepotřebuje vyšší chipset než P35. Na druhou stranu má vyšší TDP takže vyšší spotřebu i teploty.
    Já osobně bych už v současnosti kupoval spíš ty novější 45nm 4jádra, kvůli nižší spotřebě (úspora za elektřinu), menším nárokům na chlazení a tím pádem tišší provoz.
    No tak jaky software...treba rendrovaco plug-in do nejakeho
    3d softu ..ja pouzivam Vray

    8GB davam ze dvou duvodu 1. cas jsou penize urychli to renderer a za 2. nekupte to 2x kdyz to mate 4gb za 2000 Kc... to je skoro zadarmo

    Velky dotaz jak je rozdil mezi windows vista 64bit a xp 64 bit. A potom jaky je rozdil mezi home edition a xp edition :-D
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 18-06-2008 v 20:47 Důvod: Sloučení
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    XP 64bit nemaji vubec dobrou povest, kdyz 64bit, tak visty

    home a pro jsou 32bit verze, home je osekana o nejake premiove ficury - drtivou vetsinu z nich bezny user nepozna, nejzasadnejsi je rozdil, ze home se nemuzou pripojit do domeny

    grafiky jsou dost slusny ty atiny - 3850 a 3870, ale ted by nebylo spatny chvilku pockat na 4850 - budou tu co nevidet a vypada to dost nadejne

    a skus pouzivat vicenasobne citace a tlacitko EDIT
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Draecason Zobrazit příspěvek
    Velky dotaz jak je rozdil mezi windows vista 64bit a xp 64 bit.
    Celkem velky Win XP nemaji podporu v ovladacich a v softwaru, oproti Vista 64bit. Spoustu SW na nem nejede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    21

    Nakonec..jsem to vymyslel takhle co na to rikate hardware odbornici?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    750GB verze disku je blbost, 500GB nebo 1TB mají 500GB plotny, takže jsou rychlejší.

    Corsair HX520 je dobrý, ale Enermax MODU82+ 525W je ještě lepší.

    9800GTX je ve světle nové ATI HD4850 předražená. HD4850 se začíná v shopech objevovat kolem 4000,- a je ještě o něco výkonnější (hlavně se zaplým vyhlazováním). Viz: http://www.hardware.fr/articles/724-...n-hd-4850.html
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 19-06-2008 v 18:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    750GB verze disku je blbost, 500GB nebo 1TB mají 500GB plotny, takže jsou rychlejší.

    Corsair HX520 je dobrý, ale Enermax MODU82+ 525W je ještě lepší.

    9800GTX je ve světle nové ATI HD4850 předražená. HD4850 se začíná v shopech objevovat kolem 4000,- a je ještě o něco výkonnější (hlavně se zaplým vyhlazováním). Viz: http://www.hardware.fr/articles/724-...n-hd-4850.html
    ok diky mooc..jdu to pozmenit
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    21

    tak co na to rikate ted..prosim..chci po vas i tu nejnejmensi kritiku.tahle sestava musi totiz slapat jako hodinky :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    No, osobne bych tam dal 640GB disk (AAKS od WD, nebo Samsung F1), imho zbytecna X38, ale jinak jo to OK
    a 8GB RAM ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Já se omlouvám za dezinformaci ohledně kapacit, ber 640GB, ta má dvě 334GB plotny. 500GB bude mít taky jen 250GB na plotnu jako 750GB.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 19-06-2008 v 18:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Já se omlouvám za dezinformaci - 500GB a 1TB nemají 500 ale 333GB plotny (500GB dvě, z toho u jedné využitou jednu stranu, 1TB tři plotny), 750GB má tři 250GB plotny. Což ale nic nemění na situaci že 750GB je proti nim pomalejší
    TAk ted vubes, ale vubec nwm, co je teda lepsi?JAky ten disk by si bral ty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Ne, promiň, já to tady motám, už jsem si to opravil
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Draecason Zobrazit příspěvek
    TAk ted vubes, ale vubec nwm, co je teda lepsi?JAky ten disk by si bral ty?
    Proste vem 640GB disk, je nejrychlejsi a nejvyhodnejsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    21

    (Snad)Posledni dotaz pred koupi tenhle disk Western Digital WD6400AAKS NEBO Samsung SpinPoint F1 HD642J
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Neměl by si lepší přihodit si pětikio a koupit Home Premium? Za těch pár blbostí to myslim stojí... Pětikilo se v sestavě ztratí a aspoň nebudeš mít tak ořezanej OS...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední