Chassis intruded Asus P5K Premium
Zdravím,
mám desku Asus P5K Premium (wifi) a při prvním zapnutí se dostanu do biosu v poho. Jakmile ale nastavim bios adám reset tak mi pc vyhodí hlašku chassis intruded fatal error....system halted a nedostanu se ani do biosu. Tak musím zase vymazat na default bios a zase se to opakuje dokola.....zkoušel jsem aj ten konektor pro detekci otevřené skříně...vyndal jsem z něj pin dal zpet a proste furt to same....aj sem kontroloval správnost fanu na cpu, odpojil všechny zbytečnosti ale furt to děla....co mám delat?
Sestava je uplne nova.....bios desky 050...
Grafika X800GTO
Ram Corsair Dominator
CPU E8400 core 2 duo
mám desku Asus P5K Premium (wifi) a při prvním zapnutí se dostanu do biosu v poho. Jakmile ale nastavim bios adám reset tak mi pc vyhodí hlašku chassis intruded fatal error....system halted a nedostanu se ani do biosu. Tak musím zase vymazat na default bios a zase se to opakuje dokola.....zkoušel jsem aj ten konektor pro detekci otevřené skříně...vyndal jsem z něj pin dal zpet a proste furt to same....aj sem kontroloval správnost fanu na cpu, odpojil všechny zbytečnosti ale furt to děla....co mám delat?
Grafika X800GTO
Ram Corsair Dominator
CPU E8400 core 2 duo
[QUOTE=ondra-banov;133121]Zdravím,
Grafika X800GTO
Ram Corsair Dominator
CPU E8400 core 2 duo[/QUOTE]
V BIOSu je polozka Chasis intrusion detect, musis ji vypnout, ale nereknu Ti presne kde je, musis chvilku hledat :thumb
Grafika X800GTO
Ram Corsair Dominator
CPU E8400 core 2 duo[/QUOTE]
V BIOSu je polozka Chasis intrusion detect, musis ji vypnout, ale nereknu Ti presne kde je, musis chvilku hledat :thumb
no to je problem hledal jsem už dve hodiny a nic....jeste sem si všim že když se da soft reset tak to pc neudela ale misto toho se vypne monitor a zatuhne.
Na desce by mel byt vystup pro detekci, 2 piny vedle sebe, najdes ho podle manualu.
Spoj oba kontakty switchem a melo by byt po resetu BIOSu po problemu.
Spoj oba kontakty switchem a melo by byt po resetu BIOSu po problemu.
Omlouvam se blbe ctu.
Tak zkus jeste:
- vyndat tu detekcni propojku uplne pokud si to jeste nezkousel
- projet manualy k desce, snad tam ty nastaveni v BIOSu budou prehlednejsi
- novy BIOS http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5K_Premium/P5K-ASUS-Premium-0612.zip
- no a nakonec reklamace
Tak zkus jeste:
- vyndat tu detekcni propojku uplne pokud si to jeste nezkousel
- projet manualy k desce, snad tam ty nastaveni v BIOSu budou prehlednejsi
- novy BIOS http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5K_Premium/P5K-ASUS-Premium-0612.zip
- no a nakonec reklamace
jiny bios už jsem taky zkoušel a nic :( :( :(
no jo všechny body co píšeš už mám zasebou a furt nic...tak hold de deska navýměnu
no jo všechny body co píšeš už mám zasebou a furt nic...tak hold de deska navýměnu
[quote=ondra-banov;133137]no to je problem hledal jsem už dve hodiny a nic....jeste sem si všim že když se da soft reset tak to pc neudela ale misto toho se vypne monitor a zatuhne.[/quote]
Asi ti to bude k ničemu, ale u mý desky je tohle v BIOSu v menu PC Health Status>Reset Case Open Status>Enabled (to by mělo vynulovat předchozí otevření skříně a aktivovat znovu funkci CI)
Každopádně, pokud to nepotřebuješ nutně, ten kabel bych vytáhl. Teda v případě, že jsi ho tam vůbec měl připojenej. Jestli ne a hlásí ti to tohle, tak je to opravdu na reklamaci a já tady píšu blbosti.
No, uvidíš...
Asi ti to bude k ničemu, ale u mý desky je tohle v BIOSu v menu PC Health Status>Reset Case Open Status>Enabled (to by mělo vynulovat předchozí otevření skříně a aktivovat znovu funkci CI)
Každopádně, pokud to nepotřebuješ nutně, ten kabel bych vytáhl. Teda v případě, že jsi ho tam vůbec měl připojenej. Jestli ne a hlásí ti to tohle, tak je to opravdu na reklamaci a já tady píšu blbosti.
No, uvidíš...
[QUOTE=deeean;133366]Asi ti to bude k ničemu, ale u mý desky je tohle v BIOSu v menu PC Health Status>Reset Case Open Status>Enabled (to by mělo vynulovat předchozí otevření skříně a aktivovat znovu funkci CI)
No, uvidíš...[/QUOTE]
ee ten kablik tam vubec nebyl.....ani ho tam stejne nemám
No, uvidíš...[/QUOTE]
ee ten kablik tam vubec nebyl.....ani ho tam stejne nemám
[QUOTE=pas!k;133371]Mam tu samou desku ozvi se vecer na icq kdyztak s tim muzem trosku polaborovat.[/QUOTE]
chtel sem to v biose vypnut ale nikde to tam nemužu najit prave....asi to tam není
[QUOTE=pas!k;133371]Mam tu samou desku ozvi se vecer na icq kdyztak s tim muzem trosku polaborovat.[/QUOTE]
ju a napiš mi na icq....nemužu te totiž najít podle tveho cisla......moje: 194633614
chtel sem to v biose vypnut ale nikde to tam nemužu najit prave....asi to tam není
ju a napiš mi na icq....nemužu te totiž najít podle tveho cisla......moje: 194633614
Jeste drobnost primo na asus foru jsem nasel nejake reseni ktere tam kdosi popizuje ze ten jumper se ma dat do vychozi polohy a vytahnout baterka .. o jsi zkousel?
jj ten junper byl už jak ta deska došla ve výchozí poloze. Zkoušel jsem to snad milionkrat aj se smazáním biosu....