Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Prosim o zhodnoceni sestavy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    6

    Ahoj,
    vim, ze je to tu po sto prve, ale potrebuji poradit, pocitac sestavuji poprve. Moje sestava (se vsim vsudy) ma slouzit jednak k praci (fyzikalni vypocty/simulace), na hry (neocekavam ze mi tam pobezi nejnovejsi parby, ale hraju rada), sledovani filmu, televize (nepotrebuji zadnou zavratnou kvalitu). Taktovat nehodlam (neumim :-)
    Muj navrh:
    Procesor: Intel Core2 Duo E4600 2,40GHz 2MB 800MHz 775pin BOX
    Deska: Asus P5B-VM - Intel G965
    Pameti: Kingston DIMM 4096MB DDR II 800MHz KVR800D2N5K2/4G
    Grafarna: Asus EN8500GT SILENT/HDP 512MB, PCI-E
    Pevny disk: Western Digital WD2500AAKS - 250GB SATA II
    TV-karta: Leadtek WinFast DTV1800H
    Skrin+zdroj: EuroCase ML 5425 - Middletower 400W Fortron

    + ty mene dulezite veci (snazila jsem se hlavne setrit, pisu to sem pro uplnost)
    2x mechanika: Lite-ON DH-16D1S, LiteON LH-20A1L-12C
    Monitor: Acer AL1916Nvs - LCD 19"
    Repraky: Genius SW-F 2.1 1500
    Klavesnice: Chicony PS/2 KBP0108
    Mys: Genius Traveler 100, PS/2
    Multif. tiskarna: Hewlett-Packard DeskJet F2180

    Celkem se mi to vysplhalo pres 17 tis coz je vic nez jsem chtela. Pokud ma nekdo napad jak usetrit budu rada. Hlavne me zajima:
    Grafarna - vubec se v tom nevyznam, v boji nvidia x ati nikoho nepreferuji, neco jsem tam placla, prosim poradte
    Zdroj - staci?
    Skrin - je v poho? O EC jsem toho neslysela moc dobreho
    Procesor - nemam, k tomu zadny duvod, ale spise tihnu k intelu, ma-li nekdo lepsi (levnejsi) AMD reseni sem s nim
    TV-karta - nikdy jsem zadnou nemela, je to takhle ok, clovek tam uz jen zapoji antenu a jede?
    Diky moc vsem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    1 . Ty fyzikalni simulace atd v cem s eto provadi ? Je to narocne na procesor ? Desku urcitne ne s g965 .. zvol radeji osvednecny P35 chipset .. Grafika 8500 GT taky ee .. nejlepsi pomer cena vykon bych do techto sestav porad videl ati HD3850 .. Zdroj eurocase taky ee .. eurocase ma hodne spatnou povest .. jeho zdroje jak to rict slusne .. proste nepatri k tem nejlepsim Zvol nejaky seasonic, corsair, fotron (i kdyz posledne jmenovany ma taky sestupnou tendenci Spis rekni nejaky finalni rozpocet a zkusime do toho neco slozit
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    mno zdroj tam má 400W fortron
    TV karta je potrebná? a tak isto aj dve mechaniky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    mno zdroj tam má 400W fortron
    TV karta je potrebná? a tak isto aj dve mechaniky
    Pise, ze se chce divat na tv, tak asi jo. Ale ty dve mechaniky me taky zarazily.
    Desku bych taky doporucil s P35 a GK 3850.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Videl bych to takto

    Fortron FSP400-GLN 400W Blue Storm II
    Gigabyte EP35-DS3R (rev.2.1)
    Intel Core 2 Duo E8400 BOX
    ModeCom FEEL 307 Black
    A-Data 2048MB (kit 2x1GB) 800MHz
    Samsung SpinPoint F1 3.5" 500GB HD502IJ
    Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB DDR3 11121-10-20R
    Samsung SH-S203P černá, OEM


    Toto je cca za 13 000 s dph ale vykonem je to nekde jinde nez to co je puvodni navrh .. j emi jasne ze s lcd repraky klavesnici atd se to jeste vysplha pres 17 tisic ale snazil bych se veci ktere hned nepotrebujes nutne dokoupit pozdeji treba tv tuner .. nebo pokud je moznost pouzit nejaky starsi monitor a casem dokoupit nove lcd ..

    Ten zdroj sorac sem to prehlid ze je to novodoby eurofortron
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Tak by to docela šlo, cena by šla stlačit ještě následujícím:
    Intel Core 2 Duo E7200 BOX = -1300,- nebo Intel Core 2 Duo E8200 BOX = -500,-
    WD3200AAKS = -400,- (výkonem si polepšíš, kapacitou naopak, kdyžtak varianta 640GB)
    Fortron FSP400-60GLN 400W = -200,-
    Gigabyte EP35-DS3 (rev.2.1) = -150,-
    ...ale to sou poměrně zanedbatelné částky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    pas!k to docela trefil, ale i na tom se dá ještě dost ušetřit....

    HDD: nestačil by 320GB (vzhledem k původnímu výběru 250GB)? = - cca. 500,- (vím, poměr cena/kapacita, ale když je třeba ušetřit....)
    CPU: nestačil by E8200? = -500,- (nebo třeba E7200? = -1300,-)
    MB: nestačila by DS3 bez R? = -200,-
    VGA: dost důležitý je, co znamená "hraju ráda", ale třeba by stačila i HD 3650 (vzhledem k původnímu výběru 8500)? = - cca. 1000,-

    Jen návrhy do diskuze....


    EDIT: tak Janyk1 to koukám myslí stejně jako já
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    pas!k to docela trefil, ale i na tom se dá ještě dost ušetřit....

    HDD: nestačil by 320GB (vzhledem k původnímu výběru 250GB)? = - cca. 500,- (vím, poměr cena/kapacita, ale když je třeba ušetřit....)
    CPU: nestačil by E8200? = -500,- (nebo třeba E7200? = -1300,-)
    MB: nestačila by DS3 bez R? = -200,-
    VGA: dost důležitý je, co znamená "hraju ráda", ale třeba by stačila i HD 3650 (vzhledem k původnímu výběru 8500)? = - cca. 1000,-

    Jen návrhy do diskuze....


    EDIT: tak Janyk1 to koukám myslí stejně jako já
    Ano to vsechno je mozne ale je to ustupek na vykonu .. ale samozrejme je to nachystano jako druhy krok Jako prvni je lepsi cloveka postavit pred drazsi vykonejsi reseni bud to zkousne a priplati si par korun za veci s lepsim pomerem cena vykon nebo se prejde k bodu b ktery si vypsal
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Zas tak velkej výkonovej skok bych nečekal
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Teda, já bych postavil trochu něco jinýho - vždycky prudíte, když někdo nenapíše k čemu tu sestavu chce a když to napíše, tak to nezohledníte.

    Na fyzikální výpočty (předpokládám paralelizovatelný) se perfektně hodí čtyřjádro. Ale core quad je v tědletěch typech výpočtu limitovaný FSB, takže neškáluje tak dobře (cca 50% oproti dvoujádru). Nedávno jsme ve FZU dělali výběr nových strojů do výpočetního clusteru, takže to vycucaný z prstu
    neni, akorát ty odkazy na testy už tu nemam bych to doložil. Takže doporučuju Phenom X4. Oproti Tebou navrženýmu C2D bude dvakrát tak rychlý, oproti stejně drahýmu C2D
    tak cca 1.5x. Fyzikální výpočty bejvaj dost limitovaný pamětí - a když dojde, tak člověk zahodí třeba celodenní výpočet, popř. swapování zpomalí úlohu k nepříčetnosti, takže jen 2GB dobrej nápad neni. Takže bych to viděl nějak takhle:

    Kód Název produktu Počet Dod. lhůta bez DPH DPH% Celkem
    54453 AMD Phenom X4 9550 (socket AM2+) BOX HD9550WCGHBOX na cestě 3 320,- 19 3 951,-
    53434 Biostar TA780G M2+ - AMD 780G ihned 1 300,- 19 1 547,-
    52302 Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS - 640GB SATA II ihned 1 520,- 19 1 863,-
    53375 EuroCase ML-5435 Carodo - Middletower 2 dny 539,- 19 641,-
    50536 Fortron FSP400-60GLN 400W ihned 771,- 19 917,-
    49801 A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition AD2800E002G cestě 1 420,- 19 1 690,-
    43812 Leadtek WinFast DTV1800H ihned 663,- 19 789,-
    54374 Samsung SH-S203P černá bulk ihned 481,- 19 590,-
    41077 Genius SW-F 2.1 1500 ihned 569,- 19 677,-
    Poštovné bez DPH: zdarma
    Celkem bez DPH: 10 643,-
    Celkem, včetně DPH a dalších poplatků: 12 665,-

    Je to z czechcomputeru, takže jinde by to mohlo bejt ještě levnějc.
    Nezahrnutá:
    Tiskárna, kde bych bejt Tebou zapřemejšlel nad lejzrovkou (pokud nechceš tisknout fotky, který zas v labu uděláš hezčí levnějc, tak je laserovka (teda jedna varianta tohodle slova horší než druhá) rozhodně lepší volba. Ale zas jestli potřebuješ tisknout barevný grafy, tak nejlevnější barevná lejzrovka stojí čtyři tisíce, což je asi dost.
    Monitor, kde bych bejt Tebou zapřemejšlel nad apoň dvacítkou, stojí skoro stejně a má větší rozlišení i plochu.
    Grafika bych bejt Tebou teď vydržel na integrovaný a dokoupil ji časem - teď maj vyjít nový grafiky od ATI, který pravděpodobně hejbnou cenama. Navíc jestli hraješ jen starý (tak do roku vydání, hádám, 2004) hry, tak by Ti integrovaná grafika mohla stačit.
    A jedna mechanika - zrovna na tý se myslím ušetřit dá, pokud ji nepotřebuješ k něčemu extra.

    PS: Ještě ke skříni: navrhovaná modecom oproti týdle EC má daleko slabší plechy (váží o polovinu míň), takže bude daleko víc vibrovat, navíc se dopředu nedá dát 120mm větrák.
    (ten taky neni v kalkulaci, asi bych ho tam přihodil). Ale ta EC co jsi vybrala Ty má problém v tom, že nemá vepředu průduchy - takže radši spíš tudle (popř. nějakou jinou ze série
    ML 54.., která má díru v předním panelu).
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 18-06-2008 v 19:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    Zas tak velkej výkonovej skok bych nečekal
    No promin ale 8500gt vs 3850 a E4600 vs 8400 je trochu jine kafe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Grafika může bejt rozdíl hratelnosti/nehratelnosti. Na procesoru to máš o čtvrtinu delší výpočet, což zas
    tak kritický za dva tisíce bejt nemusí. Ale přestaňte doporučovat ty C2Duo - na fyziku je opravdu phenom lepší volba:

    http://www.spec.org/cpu2006/results/rfp2006.html (test různých fyzikálních výpočtů).
    specfp2006_rate:
    ProLiant DL185 G5 (2.3 GHz AMD Opteron 2356) 41.1 45.0
    Intel Desktop Board DQ35JO (Intel Core 2 Duo E8400) 29.5 30.9
    CELSIUS M460, Intel Core 2 Duo E8400 30.0 32.1

    Ten opteron je Phenom na 2.3Ghz (pro servery, jádro je stejný). Jde teda o případ, kdy jde výpočet paralelizovat (test specfp_rate), neparalelizovaný výpočty by asi běžely o něco rychlejc na Core duo, ale tam neni Phenom/(Opteron Barcelona) změřenej. Takže ano, Phenom je trochu jiný kafe :-)

    Matyáš
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    6

    Ahoj.
    Tak za prve dik za ochotu a za fofr odpovedi. Pokusim se odpovedet na otazky, ktere padly. Bavme se asi primo o bedne tedy vlastnim PC. Jestli hned ted potrebuju tiskarnu se budu muset rozhodnout sama, ze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    6

    Ad. fyz. vypocty. Mela jsem se vyjadrit presneji. Na tomhle PC budu ladit svuj kod. Skutecne vypocty pak poustim na jinych strojich. Jde mi tedy o to aby me to neprivadelo k nepricetnosti svou pomalosti pri testech jak nekdo psal. Dvoujadro urcite, kvuli testovani paralel. vypoctu, ale 4-jadro jak nekdo navrhoval je pro me ucely uz asi zbytecne. Myslim, ze mnou navrhnuty procesor mi vykonem bude stacit. Vaham s op. pameti zda 2x2Gb nejsou zbytecne. Dokoupit jeden modul muzu vzdy. Muze mi nekdo rict par vet na tema procesor a velikost cache. Napr. stejny proc. s jen 1Mb cache je o 500,- levnejsi. Je mi jasne, ze to zalezi na pouziti, ze cim vic tim lip, ale muze to nekdo shrnout, pro co potrebuju jak velkou cache, je rozumne ji mit v nejakem pomeru k RAM pam.?

    Grafika. Pro me jsou ty GK spanelska vesnice. Jde mi opravdu spis o starsi hry. Budme tedy konkretnejsi tesim se, ze si zahraju napr. HOMAM V, ktere mam ted doma nevyuzite, nebo Gothic III

    Ad dve mechaniky, jedna se o zvyk a pohodlnost, ale asi je to fakt zbytecne. Jednu skrtam.

    Predstavuji si asi 10-11 tis za vlastni PC.

    To je snad vse. Az budu mit chvilku prectu poradne navrhy a zkusim sestavit verzi cislo dva a vystavim k posouzeni. Zatim dik.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 19-06-2008 v 23:11 Důvod: sloučeno, příště použij tlačítko "EDIT" thx.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    pas!k to docela trefil, ale i na tom se dá ještě dost ušetřit....

    HDD: nestačil by 320GB (vzhledem k původnímu výběru 250GB)? = - cca. 500,- (vím, poměr cena/kapacita, ale když je třeba ušetřit....)
    CPU: nestačil by E8200? = -500,- (nebo třeba E7200? = -1300,-)
    MB: nestačila by DS3 bez R? = -200,-
    VGA: dost důležitý je, co znamená "hraju ráda", ale třeba by stačila i HD 3650 (vzhledem k původnímu výběru 8500)? = - cca. 1000,-

    Jen návrhy do diskuze....


    EDIT: tak Janyk1 to koukám myslí stejně jako já
    Ano to vsechno je mozne ale je to ustupek na vykonu .. ale samozrejme je to nachystano jako druhy krok Jako prvni je lepsi cloveka postavit pred drazsi vykonejsi reseni bud to zkousne a priplati si par korun za veci s lepsim pomerem cena vykon nebo se prejde k bodu b ktery si vypsal
    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    Zas tak velkej výkonovej skok bych nečekal
    No promin ale 8500gt vs 3850 a E4600 vs 8400 je trochu jine kafe.
    Jenom bych to poupravil, mluvilo se o rozdílu E8400 proti E8200/7200, DS3 a DS3R ...
    ale to je jedno. Měl jsem použít citaci aby bylo jasné, na co reaguji
    @Logout:ten Phenom není špatná volba, čtyřjádro bude výhoda!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Zhodnocení sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-04-2014, 09:11
  2. Prosím o zhodnocení sestavy
    Od vir2al v sekci PC - archiv
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 03-12-2009, 23:46
  3. Sestavy, notebooky a PDA: Zhodnocení nové sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 00:00
  4. Prosím o zhodnocení sestavy
    Od shooter v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 16-01-2008, 09:41
  5. Zhodnocení sestavy
    Od gord007 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 09-12-2007, 19:39