Shanim nove lcd okolo 16k za muj stavajici VP2030b. Pokud mozno stejne nebo lepsi kvality obrazu.
Mel by byt vhodny pro hrani a video. (Nejradeji bych zustal verny znacce, ale doneslo se mi, ze se Viewsonic v kvalite zhorsil. A u VP2030b je vseobecne znamo ze maji spatnou kontrolu kvality...)
Mel by byt vhodny pro hrani a video. (Nejradeji bych zustal verny znacce, ale doneslo se mi, ze se Viewsonic v kvalite zhorsil. A u VP2030b je vseobecne znamo ze maji spatnou kontrolu kvality...)
Jak jsou na tom:
ViewSonic VX2435wm - LCD 24"
Hewlett-Packard LP2465 - LCD 24"
HP PAVILION w2207v
NEC 2470WNX černý - LCD 24
ViewSonic VX2435wm - LCD 24"
Hewlett-Packard LP2465 - LCD 24"
HP PAVILION w2207v
NEC 2470WNX černý - LCD 24
[QUOTE=crasher.km;133444]:thumbdown LG nee ... to radši fakt DELLa ;) tam máš jistotu ;)[/QUOTE]
Jistotu čeho.? Že je to DELL.?! :notsure
Jistotu čeho.? Že je to DELL.?! :notsure
[quote=crasher.km;133444]:thumbdown LG nee ... to radši fakt DELLa ;) tam máš jistotu ;)[/quote]
Taky by me zajimalo jakou jistotu mam.
Taky by me zajimalo jakou jistotu mam.
[QUOTE=crasher.km;133535]protože DELL má "Garanci 0 vadných bodů na Vašem LCD monitoru"[/QUOTE]
To není moc velký důvod, proč jít do toho Della. Možná ke své odpovědi napiš pár důvodů, nebo radši neodpovídej vůbec. :thumb
Jinak garanci 0 vadných bodů dává i Samsung a myslím si, že i HP. :notsure
Pár důvodů, proč volit Della:
+ má spoustu vstupů: DVI, HDMI, DislayPort, Component, Compozit
+ je to DELL, měla by to být velký dobrá kvalita (pravděpodobně). :notsure
+ záruka 3 roky + servis v místě monitoru
+ pozorovací úhly nasvědčují PVA panel :thumb
+ RH má 30" model a je prý výborný (vlastně všechno co má RH je výborné) - mohl by mít dobré a rovnoměrné podsvícení
+ pěkný design
a teď proč bych si jej nekoupil:
- zatím není v ČR dostupný a bojím se, že ještě chvíli nebude
- revize A0 prý měla velký input lag, revize A1, který by to měla řešit, zatím není (prý) :notsure
- dokud nebude v ČR (nejlépe SHW) recenze, tak by s nákupem tohoto obříka počkal. :notsure
Takže pokud shání nějaký monitor do 16tis., možná bych se mrknul po osvědčené HP LP2465 (pokud na to spěchá a chce jej hned).
Jinak doufám, že ten DELL má matnou obrazovku, to jsem nezjistil...:notsure
To není moc velký důvod, proč jít do toho Della. Možná ke své odpovědi napiš pár důvodů, nebo radši neodpovídej vůbec. :thumb
Jinak garanci 0 vadných bodů dává i Samsung a myslím si, že i HP. :notsure
Pár důvodů, proč volit Della:
+ má spoustu vstupů: DVI, HDMI, DislayPort, Component, Compozit
+ je to DELL, měla by to být velký dobrá kvalita (pravděpodobně). :notsure
+ záruka 3 roky + servis v místě monitoru
+ pozorovací úhly nasvědčují PVA panel :thumb
+ RH má 30" model a je prý výborný (vlastně všechno co má RH je výborné) - mohl by mít dobré a rovnoměrné podsvícení
+ pěkný design
a teď proč bych si jej nekoupil:
- zatím není v ČR dostupný a bojím se, že ještě chvíli nebude
- revize A0 prý měla velký input lag, revize A1, který by to měla řešit, zatím není (prý) :notsure
- dokud nebude v ČR (nejlépe SHW) recenze, tak by s nákupem tohoto obříka počkal. :notsure
Takže pokud shání nějaký monitor do 16tis., možná bych se mrknul po osvědčené HP LP2465 (pokud na to spěchá a chce jej hned).
Jinak doufám, že ten DELL má matnou obrazovku, to jsem nezjistil...:notsure
to Withman.
Ted konecne vidim argumenty pro i proti proc jit, nebo nejit do Dellu.
crasher.km
nedal zadne argumenty, jen tvrdil, ze je nejlepsi volba.
Ted konecne vidim argumenty pro i proti proc jit, nebo nejit do Dellu.
crasher.km
nedal zadne argumenty, jen tvrdil, ze je nejlepsi volba.
Pro mě je toto největší argument ... věci jako USB hub, displej port, to je mi celkem jedno. Technickou stránmku neřeším ,protože tu si uživatel sám porovná;) Ta garance nuly vadných pixelů je pro mě podstatná nejvíc. Proto sem měl vždy Samsunga.
[QUOTE=Withman;133546]To není moc velký důvod, proč jít do toho Della. Možná ke své odpovědi napiš pár důvodů, nebo radši neodpovídej vůbec. :thumb................[/QUOTE]
Jasný .... mohl sem napsat že je možnost Samsungu nebo třeba NECu ..ale srovnával sem to navržené LG a ten DELL ;) a pokud vím,tak LG tu garanci nemá .
Jak sem psal , papírový hodnoty si uživatel může přečíst ;)
Proč jsem nenavrh NEC ? nemám s ním skušenosti .
Proč DELL a né Samsung? Protože DELLu věřím jako značce víc a má bytelnější konstrukci,což se při této velikosti hodí ...
A ještě jeden detail ;) při reklamaci u DELLu ,sem se vždycky setkal s tím ,že dovezli nové zboží a vyměnily za staré a to do 48 hodin. ( ale nevím jestli za to není nějakej příplatek při koupi,toto sem osobně neřešil)
[QUOTE=Withman;133546]To není moc velký důvod, proč jít do toho Della. Možná ke své odpovědi napiš pár důvodů, nebo radši neodpovídej vůbec. :thumb................[/QUOTE]
Jasný .... mohl sem napsat že je možnost Samsungu nebo třeba NECu ..ale srovnával sem to navržené LG a ten DELL ;) a pokud vím,tak LG tu garanci nemá .
Jak sem psal , papírový hodnoty si uživatel může přečíst ;)
Proč jsem nenavrh NEC ? nemám s ním skušenosti .
Proč DELL a né Samsung? Protože DELLu věřím jako značce víc a má bytelnější konstrukci,což se při této velikosti hodí ...
A ještě jeden detail ;) při reklamaci u DELLu ,sem se vždycky setkal s tím ,že dovezli nové zboží a vyměnily za staré a to do 48 hodin. ( ale nevím jestli za to není nějakej příplatek při koupi,toto sem osobně neřešil)
[QUOTE=crasher.km;133559]Pro mě je toto největší argument ... věci jako USB hub, displej port, to je mi celkem jedno. Technickou stránmku neřeším ,protože tu si uživatel sám porovná;) Ta garance nuly vadných pixelů je pro mě podstatná nejvíc. Proto sem měl vždy Samsunga. [/QUOTE]
U PVA panelů se už se často vadné pixely neobjevují, navíc není problém si u dobrého obchodníka LCD vyzkoušet. (samozřejmě vadné body se mužou objevit i později)
[QUOTE=crasher.km;133559]Jasný .... mohl sem napsat že je možnost Samsungu nebo třeba NECu ..ale srovnával sem to navržené LG a ten DELL ;) a pokud vím,tak LG tu garanci nemá .
Jak sem psal , papírový hodnoty si uživatel může přečíst ;) [/QUOTE]
LG garanci nemá. Dle papírových hodnot se LCD naprosto hodnotit nedá, zvláštně pokud používat PVA/IPS panel. NEC není špatná značka, jen je třeba vybrat konkrétní model.
[QUOTE=crasher.km;133559]Proč jsem nenavrh NEC ? nemám s ním skušenosti .
Proč DELL a né Samsung? Protože DELLu věřím jako značce víc a má bytelnější konstrukci,což se při této velikosti hodí ... [/QUOTE]
Pokud s ním nemáš zkušenosti, tak jej nemůžeš hodnotit. DELL je prostě značka, a značka obrovská. Proto jí určitě věříš...
[QUOTE=crasher.km;133559]
A ještě jeden detail ;) při reklamaci u DELLu ,sem se vždycky setkal s tím ,že dovezli nové zboží a vyměnily za staré a to do 48 hodin. ( ale nevím jestli za to není nějakej příplatek při koupi,toto sem osobně neřešil)[/QUOTE]
DELL dává na vše 3 roky NBD záruku, tz. garance opravit následující pracovní den nebo výměny za nový kus.
U PVA panelů se už se často vadné pixely neobjevují, navíc není problém si u dobrého obchodníka LCD vyzkoušet. (samozřejmě vadné body se mužou objevit i později)
[QUOTE=crasher.km;133559]Jasný .... mohl sem napsat že je možnost Samsungu nebo třeba NECu ..ale srovnával sem to navržené LG a ten DELL ;) a pokud vím,tak LG tu garanci nemá .
Jak sem psal , papírový hodnoty si uživatel může přečíst ;) [/QUOTE]
LG garanci nemá. Dle papírových hodnot se LCD naprosto hodnotit nedá, zvláštně pokud používat PVA/IPS panel. NEC není špatná značka, jen je třeba vybrat konkrétní model.
[QUOTE=crasher.km;133559]Proč jsem nenavrh NEC ? nemám s ním skušenosti .
Proč DELL a né Samsung? Protože DELLu věřím jako značce víc a má bytelnější konstrukci,což se při této velikosti hodí ... [/QUOTE]
Pokud s ním nemáš zkušenosti, tak jej nemůžeš hodnotit. DELL je prostě značka, a značka obrovská. Proto jí určitě věříš...
[QUOTE=crasher.km;133559]
A ještě jeden detail ;) při reklamaci u DELLu ,sem se vždycky setkal s tím ,že dovezli nové zboží a vyměnily za staré a to do 48 hodin. ( ale nevím jestli za to není nějakej příplatek při koupi,toto sem osobně neřešil)[/QUOTE]
DELL dává na vše 3 roky NBD záruku, tz. garance opravit následující pracovní den nebo výměny za nový kus.
LCD do 16k je na výběr dost. Dell UltraSharp 2408WFP je velmi dobrá volba, kvalita, parametry a žádné vadné body stojí za úvahu. LG bych rozhodně neriskoval, že jsou hezký ještě neznamená že vydržej. HP LP2465 vypadá jako zajímavá varinata pokud garantuje 0 vadných bodů. Výměny u HP jsou o dost zdlouhavější než u DELLu.
za tuhle cenu je bezkonkurencni Benq FP241VW, kdyby se nekomu nelibil vzhled tak je tady jeste obvyklejsi forma Benq FP241W. Vyhody, je to A-MVA panel, jeden z nejlepsich za tuhle cenu perfektni pozorovaci uhly, obraz barvy a odezva je hodne slusna, bez inputlagu. Ja bych ti doporucil tenhle.
Takže se rozhoduju mezi HP LP2465 a Dell UltraSharp 2408WFP. Možná se ještě vyplatí počkat na nástupce LP2465 který se brzy objeví v obchodech.
2 Tomekczze Benq ve mě nevzbuzuje důvěru
2 Tomekczze Benq ve mě nevzbuzuje důvěru
Rád bych zdůraznil, že monitory Dell jsou známy příšerným input-lagem, který je patrný i při běžné kancelářské práci, tomu se skutečně vyhnout! Model 2408 v tomto ohledu skutečně "exceluje".
Srovnání:
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=88&mo1=342&p1=3161&ma2=48&mo2=304&p2=2943&ph=12
Já sám bych si vzal nějaký IPS LCD. Pokud by nebyl, tak TN, *VA bych se vyhnul.
Srovnání:
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=88&mo1=342&p1=3161&ma2=48&mo2=304&p2=2943&ph=12
Já sám bych si vzal nějaký IPS LCD. Pokud by nebyl, tak TN, *VA bych se vyhnul.