M3A-H/HDMI - problém s inštaláciou zvukovky
Zostava : M3A-H/HDMI, A64 X2 5200+EE, HD3850 512MB, 1x2GB RAM, Seagate 250GB, všetko v skrini EC so zdrojom EC ATX-450 JSP
Problém: túto zostavu som dostal poskladať a nainštalovať. Inštalácia WXP SP2, ovládačov čipsetu, grafiky a sieťovky prebehne v poriadku. Pri inštalácii zvukovky vyskočí hláška "inštalácia realtek high def. audio chyba" a inštalátor skončí. Predpokladal som chybu CD k MB, tak som stiahol ovládač zo stránky asusu - výsledok taký istý. Stiahol som najnovší bios verzie 0604 - takisto sa inštalácia zvukovky skončí chybou. Doska je nová, môže to byť výrobná vada (a tým pádom reklamácia) alebo sa niekto stretol s podobným problémom a vyriešil ho?
Problém: túto zostavu som dostal poskladať a nainštalovať. Inštalácia WXP SP2, ovládačov čipsetu, grafiky a sieťovky prebehne v poriadku. Pri inštalácii zvukovky vyskočí hláška "inštalácia realtek high def. audio chyba" a inštalátor skončí. Predpokladal som chybu CD k MB, tak som stiahol ovládač zo stránky asusu - výsledok taký istý. Stiahol som najnovší bios verzie 0604 - takisto sa inštalácia zvukovky skončí chybou. Doska je nová, môže to byť výrobná vada (a tým pádom reklamácia) alebo sa niekto stretol s podobným problémom a vyriešil ho?
Tato deska má problémy se SP3, ale se sp2... Asi fakt deska jako taková. Co správce zařízení? je tam, nebo žlutý vykřičník??
Memtest beží, zatiaľ bez chyby.
Zvukovku okná nájdu(je tam žltý výkričník), len pri inštalácii driverov to skončí tou chybovou hláškou.
Zvukovku okná nájdu(je tam žltý výkričník), len pri inštalácii driverov to skončí tou chybovou hláškou.
[QUOTE=robky;133588]Pri inštalácii zvukovky vyskočí hláška "inštalácia realtek high def. audio chyba" a inštalátor skončí.[/QUOTE]
Odebral jsi před instalací ovladač, který si XP sami zavedou? Hledej v Přidat nebo odebrat programy Realtek driver.
Odebral jsi před instalací ovladač, který si XP sami zavedou? Hledej v Přidat nebo odebrat programy Realtek driver.
Odeber ovladače nové, původní, od realteku,odeber zvukovku, stahni ovldadače a zkus to znovu
\\ než to naťukám, tak už je tady odpověď...
Tam je Realtek ALC1200 co na to u realteku??
\\ než to naťukám, tak už je tady odpověď...
Tam je Realtek ALC1200 co na to u realteku??
Tak som sa s tým babral vyše hodiny, odinštalovanie zvukovky sa vôbec nepodarilo, proste na ňu nič neplatilo. Prišiel som však na jadro problému : a tým je hotfix KB888111. Inštalátor, ktorý je na CD od dosky ho tam jednoducho bez opýtania nahodil, prišiel som na to úplnou náhodou pri prehliadaní OVL.panelov. Po jeho odinštalovaní a reštarte ovládače nainštalované a zvukovka funkčná.
Trošku ma nakopol r34ktor, akurát že tam žiadne ovládače Realtek neboli. Až po zapnutí zobrazenia aktualizácií som zbadal ten hotfix, pritom PC nie je ani pripojené na net.
Ďakujem všetkým za postrehy.
Trošku ma nakopol r34ktor, akurát že tam žiadne ovládače Realtek neboli. Až po zapnutí zobrazenia aktualizácií som zbadal ten hotfix, pritom PC nie je ani pripojené na net.
Ďakujem všetkým za postrehy.
Nekdy je reseni trivialni, ale prijit na nej je opravdu tezke.
HotFix by me teda nenapadnul, navic bez pripojeni k netu:notsure
HotFix by me teda nenapadnul, navic bez pripojeni k netu:notsure
hotfix KB888111 je potrebnej pro spravnou detekci HD (high definition) audia, ale protože se nepovedla, tak tuto opravu opravuje zaplata WindowsXP-KB935448-x86-CSY. Protože stahoval ovladače z netu, ak tam jsou již zakomponovane
Nemas problemy s casom na danej doske?Mne behom dna zaostane aj o minutu. Nemas problem so zvukom, ze ked zastavis film a potom pustis tak zvuk nabehne az po chvilke? Nema niekto skusenosti s AI Suite od ASUS? Je to lepsie ako Cool&Quiet v ramci uspory elektriny?
C1E = Enhanced Halt State = rezim uspory = prechod procesoru na nejnizsi preddefinovany napeti a nasobic v pripade, ze neni procesor zatizen.
C&Q ridi spotrebu dynamicky na zatizeni (a C&Q je rizeno OS pred ovladac). C1E je stav pri kterem neni procesor vubec zatizen (zjednodusene receno je C1E nejnizsi stav C&Q). Zaple muzes nechat oboje, pokud netaktujes. No a kdyby se nahodou objevily pady a nestabilita systemu, tak to vzdy muzes zase vypnout :).
[QUOTE=robky;133603]Tak som sa s tým babral vyše hodiny, odinštalovanie zvukovky sa vôbec nepodarilo, proste na ňu nič neplatilo. Prišiel som však na jadro problému : a tým je hotfix KB888111. Inštalátor, ktorý je na CD od dosky ho tam jednoducho bez opýtania nahodil, prišiel som na to úplnou náhodou pri prehliadaní OVL.panelov. Po jeho odinštalovaní a reštarte ovládače nainštalované a zvukovka funkčná.
Ďakujem všetkým za postrehy.[/QUOTE]
Dik, takle rada usetrila spoustu casu. Vcera jsme nad tim badal celz vecer a tohle bz me urcite nenapadlo.
Dik DIK
Ďakujem všetkým za postrehy.[/QUOTE]
Dik, takle rada usetrila spoustu casu. Vcera jsme nad tim badal celz vecer a tohle bz me urcite nenapadlo.
Dik DIK