Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 22 z 22

Téma: DVD-RAM jak zprovoznit

  1. #16

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    NZ; já si na ta media ukládám práci, ke které jsem se dosud nedostal a zřejmě ještě dlouho nedostanu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Přidám taky moji zkušenost.
    Jak píše Withman s InCD. Musel jsem ho také nainstalovat a potom v něm naformátovat DVD-RAM. Poté jsem si mohl cokoliv kopírovat na disk a choval se jako HDD. Nicméně pokud jsem naformátoval medium na FAT32 nebo NTFS jak píše daemon64, tak mi DVD-RAM odmítalo fungovat. Přesěji řečeno, zamrzal mi celý systém. Tenkrát jsem měl LG H22N nebo jak se jemenovala pod systémem WinXP. No, tak jsem si to zkusil a nějak to již nepoužívám, nemám pro DVD-RAM využití.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    Přidám taky moji zkušenost.
    Jak píše Withman s InCD. Musel jsem ho také nainstalovat a potom v něm naformátovat DVD-RAM. Poté jsem si mohl cokoliv kopírovat na disk a choval se jako HDD. Nicméně pokud jsem naformátoval medium na FAT32 nebo NTFS jak píše daemon64, tak mi DVD-RAM odmítalo fungovat. Přesěji řečeno, zamrzal mi celý systém. Tenkrát jsem měl LG H22N nebo jak se jemenovala pod systémem WinXP. No, tak jsem si to zkusil a nějak to již nepoužívám, nemám pro DVD-RAM využití.
    No u tebe bych primárně soudil jednak na neznalost - viz druhá část citace v postu #9 (kde tam vidíš NTFS?) a to, že InCD formátuje primárně na UDF 1.5 a nesmí mu do funkce "mount device" nic zasahovat; druhak "odmítání funkce a zamrzání OS" může mít celou dlouhou řadu druhořadých příčin - copak jsi tam měl nainstalované za aplikace běžící současně, s jakými vrstvami přístupu: SPTI, ASPI??? Bez té znalosti se to zanalyzovat nedá. Takto to beru za jednoduchý odsudek typu: U mne to nefungovalo, je to apriori špatné.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 23-02-2011 v 09:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    No u tebe bych primárně soudil jednak na neznalost - viz druhá část citace v postu #9 (kde tam vidíš NTFS?) a to, že InCD formátuje primárně na UDF 1.5 a nesmí mu do funkce "mount device" nic zasahovat; druhak "odmítání funkce a zamrzání OS" může mít celou dlouhou řadu druhořadých příčin - copak jsi tam měl nainstalované za aplikace běžící současně, s jakými vrstvami přístupu: SPTI, ASPI??? Bez té znalosti se to zanalyzovat nedá. Takto to beru za jednoduchý odsudek typu: U mne to nefungovalo, je to apriori špatné.
    Nezkoumal jsem nastavení. Pravda je, že v té době jsem byl míň znalý než teď. Nikde jsem neřekl že to u mě nefungovalo. Jenom to fungovalo za trochu jiných podmínek než se tady píše. Zkusil jsem si jak to funguje, ale využití jsem nenašel, tak to nevyužívám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    ...
    To ti nikdo nenutí - DVD-RAM media byla svou konstrukcí navržena na mnohem vyšší počty cyklů zápis/výmaz především pro DVD-Recordery a jejich použití v PC je pouze druhotné. Totéž tu splní media DVD-+RW, ovšem zhruba s třetinovým počtem těchto cyklů (teoreticky se uvádí u DVD-RW cca 1000x, ale je to odvislé samozřejmě od kvality "značky" a zacházením - některá vyhodíš už po 20 výmazech a jiná se ti někdy nepodaří zapsat ani jednou, takže ten "průměr" leží oproti teorii o mnohem níže). Asi tak. Své by ti měla napovědět i pořizovací cena...
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 23-02-2011 v 14:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Jj, vím že nikdo nenutí Pravda je, že na zálohování by byly DVD-RAM ideální. Osobně mi přišlo, že se tyhle media nikdy nějak moc výrazně neprosadily.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    ...moc výrazně neprosadily.
    Stejně jako DVD-Recordery, brzy se do nich dostaly HDD a vzápětí přišlo HD a dnes jsou to kousky historie a šrotu - jinými slovy dravost kapitálu obchodovat s penězi zákazníků nezná mezí a nemá konec. O tomhle právě je toto forum SHW, ne? Znát nejen přítomnost, možnou budoucnost vývoje, ale i minulost, byť jen nedávnou.
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Jak zprovoznit virtualizaci VT-x ?
    Od petrmet v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-08-2014, 23:24
  2. Nelze zprovoznit ?
    Od 66petr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-02-2011, 16:53
  3. DDR2: Jak zprovoznit dual channel 8GB ram ?
    Od korman v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 14:26
  4. jak zprovoznit pc?
    Od Rezina v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 65
    Poslední příspěvek: 04-05-2009, 21:37
  5. Jak mám zprovoznit CoolNQuiet?
    Od kirby16 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 29-05-2007, 08:39