Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Dva monitory

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Dobry den,

    planuji druhy monitor a potreboval bych poradit.
    1. Musi mit oba monitor stejne rozliseni?...vadi kdyz bude jeden 1440x900(ten mam) a druhy 1680x1050(mozna 1900x1200)?
    2. Jak to vypada kdyz budu hrat hry? Muzu porad na druhem stehovat filmy, tv...treba psat na icq?
    3. Vypliva z tak trochu predchozi otazky...mam HD3850 256MB...bude potreba neco silnejsiho? Na soucasne hrani mi zatim staci.
    4. Tady sou moji favoriti pro druhy monitor...nemuzu se rozhodnout mezi 22" a 24". Prijde mi ze 22" za prachy kolem 7000Kc ma lepsi parametry(krom rozliseni:-)) nez 24" za 8000-10000Kc...tech 10000 je fakt "strop stropů" pro me.
    Nejvic se mi libi LG a pak jeste Samsungi, ale kdyz nekdo prihodi nejaky jiny navrh na monitor, budu rad.

    22":
    LG L226WTQ-PF - LCD 22"(http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51155)
    Samsung 226CW - LCD 22"(http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48137)

    24":

    LG L246WH-BN - LCD 24"(http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46032)
    Samsung SyncMaster 245B - LCD 24"(http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48139)
    a jeste mozna tento kvuli cene:
    Benq G2400WD Black - LCD 24"(http://www.czechcomputer.cz/product....55568)...nizsi cena, jen nevim jake ty Benq monitory sou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Čau.
    1) na každém monitoru si můžeš nastavit jiné rozlišení, není to žádný problém.
    2) při hraní her můžeš z velké většiny používat pouze jeden monitor,který budeš mít ,,primární,, (nastavuje se v driverech od GK) .Druhý sice bude stále zobrazovat plochu ve windows (někdy se druhý monitor automaticky vypne, asi záleží na hře) , ale nedostaneš se tam myší. je to vyloučeno už ve smyslu,že když by jsi chtěl hrát třeba 3D,atd... tak by jsi nemoh jít s myší mimo obraz..jediná možnost je ALT+TAB a v tu chvíli budeš mít myš aktivní na ploše win a můžeš dělat cokoliv na obou monitorech a následně zas ALT+TAB zpět do hry... Vyjímky jsou hry jako třeba Total annihilation,kdy si můžeš ve hře zapnout i druhý monitor a mít nezávisle přehled nad dvěmi akcemi v poli,což je super...
    Samozřejmně, stahování atd na pozadí není problém, to nemá nic s monitorama společeného.
    Alternativa ICQ při hraní je např X-fire, kdy můžeš přímo ve hře přes klávesové zkratky vyvolávat chatové okno,ale s ICQ to asi provázat nejde...ale to jsem už odbočil..
    3) Netuším jak je to se snížením ,,výkonu,, ale já to nikdy nějak nepostřehl. Stejně ti jede hra na jednom a na druhém pouze windows..těžko říct, jestli je to 1,2,5,20% výkonu. To se možná vyjádří někdo jiný. Ale rozhodně bych se teho nějak nebál..
    4) s výběrem ti neporadím, to pisnou určitě jiní. Ale snaž se alespoň nějak trošku designově doladit druhý monitor, aby jsi neměl jeden bílý a druhý černý To je jen samozřejmně otázka vkusu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Jest ek tem hram .. Mam 24 lcd a k tomu pouzivam stary 17 crt .. na jkterym am vetsinou hozenou tv ... U vetsiny her muzu sledovat zaraz tv a hrat .. ale je pravda z ene u vsech zalezi take na nastaveni .. v catalystech si to musis poladit jd eto tam ale pomerne dobre v polozce theatre mode ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    jj. Já mám Nvidia 8800GTS, ale TV na tuneru si při hraní her spustit nemůžu. Při spuštění hry mi tv na druhém monitoru ztmavne (tj jen aplikace) a tuner nefunguje... Samozřejmně používám jen media center (původně u WIN XP MCE,nyní ve Vistách). Takže je možné,že je to programem na sledování TV a v jiném by to mohlo jít...

    EDIT: PAS!K: a jaký používáš software ? přiložený k tuneru ? já jej právě ještě nikdy nezkoušel.I když umne by stejně TV u hraní BF2142 neobstála. Ale věřím že u jiných tipů her je to vhodný doplněk
    Naposledy upraveno uživatelem noegoncz: 19-06-2008 v 15:30 Důvod: dodatek
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Mam take 8800 gts ale xp a tam to jede ok
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Moc dekuji za odpovedi...ty hry me trochu zklamaly:-), snad to pujde nastavit, neco...designe samozrejme dulezity(mam cerny LG...nejlepe dalsi LG)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Neporadil by nekdo pls jeste k tem modelum.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. 2 monitory a pci-e x8 a x16
    Od cheysuli v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-06-2011, 16:03
  2. Monitory: 2 monitory, ukazuje jako jeden
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-06-2009, 01:00
  3. Monitory: 2 monitory s kartou FX5200
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-01-2009, 12:20
  4. LCD: LG monitory
    Od benik.martin v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-01-2009, 21:03
  5. 2 monitory na 1 PC
    Od aceventura v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-07-2008, 17:36