Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 7 z 9 PrvníPrvní ... 56789 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 91 až 105 z 134

Téma: Sestavit sám nebo nechat v obchodě?

  1. #91
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    cool.user: mno, na Sapphire Blue to nejde, ten má změněné napájení a nepokryl by všechno, referenční modely mívají chladič vlastní, tam také netřeba;
    Referencni modely 3850/4850 nemaj vlastni chladic pro nap regulatory. Maj jeden velkej blok, kterej chladi i tyhle srace, takze v momente kdy ho chces vymenit za accelero, nemas najednou jak je chladit.

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    jinak tam ale ve věšině případů (maximáně s drobnou úpravou) padne ten skvělý na to určený pasiv co je na té tvé fotce vedle AC nálepky
    No to tezko




    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Co se tvých zkušeností týká, neberu ti je, je možné, že některé chladiče jsou svině, ale šroubovák prostě nemůžeš doporučovat někomu, kdo ani neví, jak ten chladič sundat. Zkus se prostě občas vžít do těch lidí, OK ? Co doporučit třeba dřevěnou špachtli ? Tím nemůžeš do PCB udělat díru
    A cim bys vypacil chladic kterej se nechce odlepit od desky ty? Pokud je clovek aspon trochu zrucnej a neni blbec (verim ze zeus neni blbec, ba naopak, z jeho psaneho projevu mam presne opacne pocity), tak by to mel zvladnout naprosto bez problemu, aniz by cokoliv poskodil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #92
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Panove, zacina se to tady zvrhavat v OT Pavel Boček x husky14

    To Zeus: Chladic odsroubujes temi hodinarskymi sroubovaky z Tesca, jak tady nekdo psal a potom rukou, mirnym tahem sundas. Radsi vickrat a delsi dobu, nez najednou hrubou silou. A potom ti uz nic nebrani nainstalovat vysneny accelero
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #93
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    @zeus: spokojenost s twin turbo ?
    @mech13,cool.user: jako ty pasivky u silencera mě fakt nasrali, pořád padali ,nešli přilepit. AC tím u mě celkem spadlo v populárnosti
    @pavel.boček,husky14,cool.user : kluci kluci,přestaňte OT, pravdu má cool.user a husky14.
    @pavel boček: ať je to třeba MX-8,tak u mě šla dolů,protože to byla tvrdá žvýkačka,která snad mohla i GPU poškrábat,je fakt hrozná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #94
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    No vida, jak živé téma jsem vymyslel , tak to vezmeme popořadě.

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    na strankach AC jsou tipy pro montaz na 38x0 a u 3850 pisou, ze neni potreba chladit napetove regulatory... ........................... skus ty chladice dat na napetovy regulatory
    Když píšou, že není potřeba, tak proč je tam dávat? A hlavně - pokud chladiče z pamětí dám na něco jiného, čím ochladím paměti (jsem koumák, že?). Ale klidně si nechám poradit a dám je tam, "to je na vás"
    ===

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    šroubovák prostě nemůžeš doporučovat někomu, kdo ani neví, jak ten chladič sundat. Zkus se prostě občas vžít do těch lidí
    Já vím, jak sundat chladič , jen na to nemám šroubovák ...
    ===

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    To Zeus: Chladic odsroubujes temi hodinarskymi sroubovaky z Tesca, jak tady nekdo psal a potom rukou, mirnym tahem sundas. Radsi vickrat a delsi dobu, nez najednou hrubou silou. A potom ti uz nic nebrani nainstalovat vysneny accelero
    Děkuju, více netřeba komentovat
    ===

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Pokud je clovek aspon trochu zrucnej a neni blbec (verim ze zeus neni blbec, ba naopak, z jeho psaneho projevu mam presne opacne pocity), tak by to mel zvladnout naprosto bez problemu, aniz by cokoliv poskodil.
    Moc děkuju za důvěru a pochvalu psaného projevu, toho si cením! Snad nezklamu , jen ta zručnost možná ...
    ===

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    @zeus: spokojenost s twin turbo ?
    Určitě veeeelká spokojenost, jen nevím, co to je twin turbo
    ===

    Nu, to je snad prozatím ohledně mých odpovědí na Vaše odpovědi všechno, díky za aktivitu , Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #95
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Chladic odsroubujes temi hodinarskymi sroubovaky z Tesca, jak tady nekdo psal a potom rukou, mirnym tahem sundas. Radsi vickrat a delsi dobu, nez najednou hrubou silou.
    Před demontáží chladiče je dobré kartu prohřát (třeba benchmarkem), čímž z výroby nanesená pasta změkne a chladič jde sundat snáze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #96
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Twin turbem jsou myšlený ty dvě Noctuy na Geminu.
    Asi je už pozdě, ale nebylo by lepší nechat tu kartu běžet nějakou dobu s ref. chladičem, aby se prokázala její bezchybná funkce?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #97
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    Když píšou, že není potřeba, tak proč je tam dávat? A hlavně - pokud chladiče z pamětí dám na něco jiného, čím ochladím paměti (jsem koumák, že?). Ale klidně si nechám poradit a dám je tam, "to je na vás"
    Ja pameti nechladim, respektive to povazuju jen za krasnou ozdobu, pac mam vyzkouseno z praxe, ze pameti proste chladit neni potreba (samozrejme se nebavim o gddr5 ktery sem jeste nemel v ruce), ale naproti tomu sem nevidel (respektive, mozna videl, ale nevsim) 3850 ktera by ty napetove srace mela nechlazeny a moc se mi to testovat nechce, obzvlast po zkusenostech s padajici x1950pro kvuli spatnemu chlazeni tech smejdu.

    2pavel: Dik za -3k
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #98
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    r34aktor: A udržím ji v ruce? Ona má těch svých 80 stupňů (teda v Catalystu se tak ukazuje, nevím, kolik má ta "věc v PC", a já nepatřím k těm lidem, co unesou horký hrnek s čajem, plech s buchtou apod.

    deeean: aha, ošklivý anglický termín :-) - no, jsem spokojen maximálně, jsou absolutně tiché (a to mám dost děr v bočnici, takže je dokonce vidím ..), ztlumil jsem je na 900 otáček, jen je problém, že nemám kde změřit teplotu CPU, protože ty programy prostě nesedí ... U jednoho (myslím, že RealTemp) jsou všechna jádra krásně asi 30-40°, ale jedno má 55°a obrázek ohýnku ... Dobře, klidně bych to bral, třeba jsem špatně nanesl pastu, že?, ale pak ten samý program ukazuje teplotu na desce -2°C (jako ne pomlčka, jako mínus) - takže jsou Noctuy buď hooodně dobrý, nebo to ten program nezměří, a to mu pak nevěřímk ani CPU ...

    Takže GeminaII s "Twin Turbem" moc doporučuju, a na oplátku za svou radu chci vědět, jak zjišťujete teplotu CPU?
    Naposledy upraveno uživatelem Zeus(CZ): 01-07-2008 v 18:14 Důvod: odpověď na odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #99
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    A udržím ji v ruce? Ona má těch svých 80 stupňů (teda v Catalystu se tak ukazuje, nevím, kolik má ta "věc v PC", a já nepatřím k těm lidem, co unesou horký hrnek s čajem, plech s buchtou apod.
    Neboj, než stačíš PC vypnout a kartu demontovat, tak její teplota poklesne na přijatelnou hodnotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #100
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    Takže GeminaII s "Twin Turbem" moc doporučuju, a na oplátku za svou radu chci vědět, jak zjišťujete teplotu CPU?
    CPUID Hardware Monitor - www.cpuid.com
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #101
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    jak zjišťujete teplotu CPU?
    Everest
    SpeedFan
    PC Wizard
    Core Temp
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #102
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    No dokonce včetně odkazů, děkuju moc !!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #103
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    A co takhle naše sekce download.... proč si sakra (r34ktor, deeean) myslíte, že jí tady máme

    Btw. mám takovej nejasnej pocit, že crasher.km tím "twin turbo" myslel AC turbo modul....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #104
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    A co takhle naše sekce download.... proč si sakra myslíte, že jí tu máme
    Osobně dávám přednost stránkám tvůrců, protože tam má člověk záruku "čestvosti" (hmm, to je jak z reklamního letáku ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #105
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    husky14: Jo já si nevšim', že jiný se na Twin Turbo ptal, a jiný odpovídal, co to je

    Nu, spokojený jsem velice, sice jsem to ještě NENAINSTALOVAL, protože nemám ty šroubováky a spol., ale v krabici vypadá moc hezky ... (akorát nejde vyndat z toho papíru, který ho v té plastové krabičce drží, takže jsem ten papír musel rozstřihnout - hrůza). Je k němu nálepka AC ...


    EDIT:
    Tak jsem asi špatně rozetřel pastu ... Ale 60°C přece není tak špatná teplota, že ne, PROSÍM , já toho pitomýho Gemina nechci znova instalovat

    Naposledy upraveno uživatelem Zeus(CZ): 01-07-2008 v 18:44 Důvod: teploty
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 7 z 9 PrvníPrvní ... 56789 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. nový PC - nechat sestavit u prodejce nebo doma?
    Od plaskotch v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 11-01-2013, 00:48
  2. SSD ?nebo nechat 250AAKS?
    Od lavjoy v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 02-04-2010, 09:42
  3. Nonstop zapnute PC + provoz v obchode
    Od xslide v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-02-2010, 22:20
  4. PC do 25 000kč sestavit
    Od kacercz v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 15-10-2008, 23:07
  5. Kde si nechat sestavit PC
    Od Patozzi v sekci PC - archiv
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 04-11-2007, 15:46