Zdravím!
Budu si kupovat novou PC sestavu, z větší části ji už mám objednanou a taťka do mě hučí, ať to nesestavuju sám.
Nikdy jsem to nedělal, pravda, ale moje argumenty jsou (kromě toho, že "jednou je to vždycky poprvé"), že takhle si s tím můžu vyhrát, kdo ví, jak by se tvářili na věci jako výměna chladičů u GPU atd. (nevíte to vy?), ZAPEČETILI by mi PC (to je děs), nemám všechny komponenty od jedné firmy (GPU a chladič CPU mám od jiné) a taky že nemám jistotu ve věcech, jako jakou dávají pastu atd. (já se v tom nevyznám, ale aspoň vím, že budu mít kvalitní). Všichni mí známí mi říkají, že sestavit počítač je jako sestavit stavebnici lego, jediná choulostivá věc je prý položení chladiče na CPU a výměna chladiče na GPU ... Takže já bych do toho šel.
Taťka říká, že dva roky to přece nevadí, hlavně, že mám záruku (je to fakt velkej odborník na počítače, neumí ten náš ani pustit), že bych měl jistotu, že mi to třeba neshoří (procesory totiž nemají ochranu ...) a aby to třeba nevybuchlo, až někdy nebudeme doma a nevyhořeli jsme (to jsem se přemáhal, ale udržel jsem kamenný výraz - to je talent!), že to neni jednoduchý, abych si nevzal moc velký sousto a že PC si můžu skládat, až budu starší - je mi 17, počítači žiju :-).
Takže jak vidíte, já jsem absolutně předpojatý a není se mnou rozumná řeč, ale přesto jsem odhodlaný nechat si poradit.
Mám to nechat sestavit u firmy (konkrétně nejspíš u www.softcom.cz, dvě komponenty bych měl odjinud), nebo se na to mám vrhnout sám (resp. s kámošem), celý víkend si s tím opatrně hrát a prostě to opatrně udělat? Nezapomeňte, že jsem to nikdy nedělal (,ale mám návody ...)
Pro jistotu zde píšu sestavu, abyste mi mohli napsat něco jako 'tys chtěl sám instalovat tenhle šílenej chladič? Blázníš, na to nemáš!", nebo naopak "Jdi do toho, vole"
Základní deska Gigabyte GA-EP35C-DS3R
Procesor Intel® Core 2 Quad Q9450 2,66 Ghz
Pevný disk Samsung SpinPoint F1 3.5" 640GB HD642JJ
Paměť (RAM) A-Data Vitesta EE 4096MB (kit 2x2GB) 800+ MHz
Optická mechanika Samsung SH-S203P černá, OEM
Grafický adaptér Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3
PC Skříň CoolerMaster Centurion 534 Lite, Černá, ATX bez zdroje
Zdroj Corsair Power Supply HX520 520W
Chladič CPU CoolerMaster GeminII
Větráček 120 mm Noctua NF-P12-1300 3× (2× na GeminII, 1× skříň)
Chladič GPU Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2
+ Chladič GPU - přísl. Arctic Cooling Turbo Module pro S1 (a S2)
Chladič HDD Silentmaxx HDD Silencer
Tak děkuju za Vaše rady a náměty, snad se dobereme nějakého řešení.